Minister for bordenden
WEB_bodskov1.jpg
Der er ikke tale om en ny Køge-sag. Justitsministeren betalte selv for mad og drikke, da han efter to dages hårde EU-forhandlinger mødte partiforeningen på Café Palermo. Foto: Privat
rolig nu Den grænseoverskridende kriminalitet fik et lokalt islæt, da justitsminister Morten Bødskov, valgt i Rødovre, i sidste uge var formand for et uofficielt topmøde om kriminalitet og indvandring.

Det kan være svært at forholde sig til det pres som flygtninge og illegale indvandrere sætter på lande som Grækenland, når man bor i lille Rødovre. Men der er ikke længere fra de store europæiske problemstillinger end fra Bellacenteret til torvet på Fortvej. Torsdag og fredag i sidste uge var Rødovres folketingsmedlem, justitsminister Morten Bødskov (S), vært for EUs justits- og indenrigsministre til et uformelt rådsmøde i Bellacenteret. Her nåede forhandlerne frem til vigtige konklusioner om bekæmpelse af international kriminalitet og om en bedre håndtering af indvandring og flygtninge.
“Jeg er meget tilfreds med det uformelle rådsmøde, vi har haft her i København de sidste to dage. Vi har taget vigtige skridt i retning af at skærpe EU’s indsats mod organiseret kriminalitet og terrorisme og i retning af at øge vores muligheder for på en bedre måde at klare presset på Europa fra flygtninge og indvandrere,” siger den danske justitsminister og formand for Rådet for Retlige og Indre Anliggender, Morten Bødskov.
Allerede dagen efter besøgte han den lokale partiforening på Café Palermo.
“Sådan er det at være folketingsmedlem. Når man har siddet med 350 gæster og diskuteret kæmpe problemer foran et hav af journalister, er det lidt af en befrielse at diskutere sagerne i det lokale. Sandheden er den, at det er godt at få drøftet tingene på flere niveauer, og jeg lever af indspark fra min kreds og Rødovreborgerne,” understreger Morten Bødskov.

Vigtig dagsorden
På dagsordenen i Bellacenteret var blandt andet udviklingen af et nyt system til brug for udveksling af oplysninger om flypassagerer (Passenger Name Record, PNR). Forslaget lægger op til, at luftfartsselskaber skal viderebringe oplysninger til medlemslandenes myndigheder for at bidrage til bekæmpelsen af alvorlig grænseoverskridende kriminalitet.
“Medlemslandene var enige om, at et system til udveksling af passageroplysninger er et vigtigt værn mod alvorlig grænseoverskridende kriminalitet og terror. Det var positivt, at der var solid opbakning til, at EU skal bidrage med økonomisk støtte, så udviklingen af systemet i medlemslandene kan ske hurtigt og effektivt,” udtaler justitsminister Morten Bødskov.
Han fortæller, at den helt store diskussion først opstod, da parterne diskuterede en tvangsmæssig fordeling af asylansøgere og flygtninge.
“Vi vil gøre vores bedste for at hjælpe de lande, der er under pres, for at håndtere udfordringerne med ulovlige indvandrere og asylsøgere i EU. Samtidig var der enighed om ikke at gå videre med diskussionen om en tvangsmæssig fordeling af asylansøgere og flygtninge mellem medlemslandene. I stedet vil vi på bedst mulig vis hjælpe de lande, der er mest berørt, med lokalt at håndtere udfordringerne. Det kan foregå ved at bistå med at udvikle bedre varslingssystemer, så vi hurtigt kan sætte ind i de berørte områder og dermed løse udfordringerne i opløbet,” siger justitsminister Morten Bødskov.

Annonce

Hvordan vil borgerne i Rødovre kunne mærke de nye tiltag?
“Borgerne i Rødovre vil kunne mærke den konsekvens, at Danmark ikke er med i det her samarbejde, da vi har et retsforbehold. Det betyder, at en kvinde, der har et tilhold mod sin voldelige eksmand skal søge igen, hvis hun rejser til Tyskland, og igen igen, hvis han opsøger hende i Tyskland, og hun derfor flygter tilbage til Danmark. Derfor skriver vi også klart i regeringsgrundlaget, at retsforbeholdet skal væk,”slutter Morten Bødskov.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top