Annonce

Livet leves gennem historier
WEB_skrive_01_300112_BP.jpg
Der sker noget terapeutisk, når man skriver sine følelser ned på et papir. Foto: Modelfoto, Brian Poulsen
tilbage på sporet Det åbne tilbud Islevgaard hjælper psykisk sårbare med at sætte ord på deres følelser i et helt nyt skriveværksted.

Alle mennesker er hovedpersoner i deres eget liv, men det er langtfra altid, at vi føler os som helten i en actionfilm, eller den smukke elskerinde i et kærlighedsdrama. Torsdag den 9. februar hjælper Islevgaard psykisk sårbare og andre interesserede med at sætte et narrativt perspektiv på deres smerter og glæder i livet. Det sker i et nyt tiltag kaldet fortællecaféerne.
“Vi tager udgangspunkt i, hvordan vi mennesker skaber mening og identitet ved at fortælle historier om vores liv og os selv, kort sagt, hvordan mennesker forstår og lever livet gennem historier. I det narrative perspektiv lægges der vægt på, hvordan vi har mulighed for at undersøge de historier, vi fortæller om os selv, og ændre dem eller skabe nye, som passer bedre til, hvordan vi ser os selv og vores mål her i livet,” forklarer Laura Nygaard fra Islevgaard.

Læg det bag dig
På det kreative skriveværksted arbejdes der med, hvordan man gennem det at skrive, kan lægge noget bag sig, eller i hvert fald foran sig på papiret. Og der arbejdes med, hvordan man så at sige kan udtrykke noget ubehageligt på en behagelig måde, og på den måde ligeså stille gøre sig fri af smerten og vende afmagt til indsigt og styrke.
Den kreative proces ledes af en bruger, som har stor erfaring med at transformere smerten gennem det skrevne ord.
“Som ved fortællecaféerne vil der være en afslappet og uformel stemning med plads til alle. Man behøver ikke at have erfaring med at skrive for at deltage, og vi ser stort på stavefejl, punktummer og kommaer. Alle kan have gavn af, at man kan bruge hovedet på en anden måde, når man skriver. Det er således også vigtigt, at man er sig selv, når man skriver. Meningen er ikke, at man skal prøve at skrive som en eller anden kendt forfatter,” understreger Laura Nygaard.

Annonce

Uden filter
Hun forklarer, at den kreative proces hjælpes på vej af såkaldte ‘startere’. Det kan f.eks. være ‘Det bedste, jeg har oplevet.’ Når man har fået en starter, sætter man pennen til papiret og skriver. Helst uden filter. Eventuelle rettelser kan man lave bagefter. Man prøver at give sig hen til processen, så der ikke er så mange andre ting, der fylder, når man skriver. Der skrives i et bestemt stykke tid, f.eks. 12 min., og herefter taler vi om de tekster, der er kommet frem. Det er frivilligt, om man vil fortælle om det, man har skrevet, og evt. læse det op.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top