Annonce

Hadsk salut på naboopgørene
mike-raadde_RMB-Copenhagen_19_140212_BP.jpg
Foto: Brian Poulsen
Ishockey Rødovre vandt også den femte og sidste kamp mod naboerne fra Copenhagen, da holdet vendte stillingen i tredje periode og vandt 5-4. Der var en hadsk stemning på isen og tre game misconducts som resultat af dette. Mathias Bau indtog matchvinder-rollen med scoringen sidst i kampen.

Rødovre Mighty Bulls – Copenhagen Hockey 5-4 (2-3, 1-1, 2-0)
07:31 0-1 Sebastian Svendsen (N. Carlsen, Rosenthal)
11:42 1-1 Mike Rådde (Karvinen, Ekström) pp1
11:48 1-2 Rasmus Brendstrup (Höhl, Vaagensø)
12:12 1-3 Martin Nielsen (Persson, Illemann)
15:43 2-3 Andy Contois (Ruelykke, Smidt)
37:27 2-4 Nikolaj M. Rosenthal (N. Carlsen, Brendstrup)
37:54 3-4 Mikael Christensen (Bergholt, Pærregaard)
46:38 4-4 Michael Smidt (Contois, Astrup) pp1
53:38 5-4 Mathias Bau Hansen (Karvinen, Berry)
Udv.: RMB 4×2 + 1×5 + 1×10 (Ekström) + 1×20 (Daugulis), CH 6×2 + 2×5 + 2×20 (M. Carlsen og Svendsen)
Skud: 36-19 (10-6, 17-10, 9-3)
Tilskuere: 1.289

Rødovres kæder:
Målmand: Sebastian Feuk
1. Tobias Ruelykke – Mike Rådde. Michael Smidt – Rasmus Astrup – Andy Contois
2. Emil Bigler – Morten Allesøe. Jannik Karvinen – Mikael Christensen – Mathias Bau Hansen
3. Tobias Hansen – Simon Grønvaldt. Mike Daugulus – Mike Berry – Adrian Ekström
4. Søren Pærregaard – Sebastian Bergholt. Patrick Rasmussen – Mikkel Nielsen – Ulrich Linnet

Annonce

Rødovre stillede med samtlige spillere. Kampens hoveddommere var Chris Deweerdt og Martin Engelhardt.

1. periode
Rødovre havde givet Sebastian Dahm en pause efter landsholdsturneringen, og der var derfor debut til 18-årige Sebastian Feuk.

Jannik Karvinen havde en god aktion efter halvandet minut, da han skøjtede bag om målet og lagde pucken ind til Mathias Bau, der dog brændte en ellers fin mulighed.

Sebastian Feuk havde sin første blokering efter lidt over fire minutter. Rødovre havde domineret starten af kampen, men uden at komme frem til helt åbne chancer.

Karvinen, der netop er hjemvendt fra landsholdsturen med tre mål i bagagen, lavede en fejl på offensiv blå, der kunne have kostet en friløber til Copenhagen, men udeholdet ble afvist.

Cheftræner Brad Gratton havde alle sine fore kæder i spil allerede, og det kan vise sig at blive afgørende senere i kampen mod et efterhånden smalt Copenhagen-hold.

Efter en ellers god Rødovre-start var det Copenhagen, der bragte sig på 0-1 efter syv et halvt minut. Tyrene blev udspillet i situationen, og Sebastian Svendsen kunne uhindret og uden chance for Sebastian Feuk sætte pucken i mål. Det var i øvrigt to Rødovre-knægte, der lavede målet. Svendsen blev assisteret af Nicklas B. Carlsen.

Patrick Rasmussen var tæt på at udligne efter ni minutter, men målmand Oliver Svan havde fået en god start på lokalopgøret.

Martin Nielsen blev ramt af en stav eller puck og måtte til nogle sekunders tælling i isen. Han tog sig til munden, men kunne selv skøjte ud til bænken.

Copenhagen var en spiller for meget på isen efter halvdelen af perioden, og det kostede en holdstraf på to minutter. Der manglede lidt idé i powerplay, men tyrene formåede alligevel at omsætte muligheden til udligning 1-1. Det var Mike Rådde, der afsluttede fra distancen.

Men blot seks sekunder senere (!) gjorde Copenhagen det til 1-2, og yderligere 1-3 under et halvt minut senere (Rasmus Brendstrup og Martin Nielsen). To hurtige scoringer, der nærmest kom ud af den blå luft. Der manglede markeringer, og så var det nogle meget uheldige situationer for den unge målmand Sebastian Feuk, der droppede på det andet mål. Men tre mål der gjorde, at Sebastian Dahm skiftede med andenmålmanden. Langt fra den oplevelse, som Feuk havde set frem til.

Copenhagen var ikke færdige, da de kort efter havde endnu en stor chance. Nu skulle der virkelig kæmpes en brav kamp fra Rødovres stave. Naboerne havde fuldstændig taget tyrene med raketfart.

Med under fem minutter til pausen reducerede Andy Contois til 2-3 få meter fra målet. Amerikaneren sendte et lidt halvkikset skud af sted, men han fik alligevel overlistet Oliver Svan i kassen. Der var udsigter til en målrig kamp.

Michael Smidt og Sebastian Svendsen røg i totterne på hinanden med tre et halvt minut igen, og det hele resulterede i en badebillet – game misconduct til Svendsen – og to plus to minutter til Michael Smidt. En lidt ilter situation, hvor Copenhagen-spilleren dog var den toneangivende i selve nævefighten.

Der var i den grad kold imellem aftenens tændte kombattanter. Paraderne var oppe i hver eneste akt, når der var optræk til ballade. Der var masser af hurtige spilvendinger i spil fire mod fire – Rødovre med de mest nærgående.

Men perioden sluttede med cifrene 2-3 efter en chokstart af Copenhagen, der hurtigt bragte sig på 1-3. Der var mere i vente i dette giftige og underholdende lokalderby.

2. periode
Rødovre blev fuldtallige og havde godt et minut i overtal. Det kastede dog ikke en udligning af sig, og holdene kunne battle videre i fem mod fem.

Mikael Christensen havde et fint forsøg tæt under mål, men han havde ikke heldet. Efter tre minutter opstod en kæmpe chance til Mike Daugulis, men ’direktøren’ blev brændt af canadieren, og spillet gled op i Rødovres ende.

Efter fire et halvt minut røg Adrian Ekström ud for interference. Sebastian Dahm havde kor tinden leveret noget nær mirakelredninger efter gode Copenhagen-afslutninger. Det blev et godt powerplay for udeholdet, men Dahm lukkede af, det da gjaldt.

Copenhagens Martin Nielsen blev udvist i to minutter på grund af at skyde pucken ud over banden fra egen zone. Rasmus Astrup fandt flot Simon Grønvaldt ved nærmeste stolpe, men den unge back misbrugte på Oliver Svans benskinne.

Copenhagen fik en ny udvisning på grund af for mange spillere på isen, og der var et nyt powerplay til Rødovre. Men halvandet minut senere var det Adrian Ekström, der fik to plus ti minutter for checking from behind. Fire mod fire i godt 30 sekunder.

Copenhagen blev fuldtallige og fik chance i overtal. Men gæsterne fik ikke etableret sig, og i stedet kunne Jannik Karvinen løbe op og få en kvalificeret afslutning af sted, der fremkaldte en blokering hos Svan. Der var syv minutter til pausen.

Mathias Bau lagde en perfekt aflevering mellem benene på en back og satte Mikael Christensen op til en god afslutning, men der var igen lukket hos Copenhagen-målmanden. Kort efter var det Andy Contois, der burde have omsat en aflevering fra Michael Smidt. Men han sendte pucken højt over målet.

Intensiteten og målene var udeblevet i anden periode. Der var stadig intensitet, om end på et lavere niveau end de første 20 minutter.

Copenhagen lavede deres fjerde mål, da Nikolaj Rosenthal ved den ene stolpe – og helt uhindret – kunne lægge pucken ind til 2-4-føring. Løse markeringer foran mål.

Blot et halvt minut senere kunne Mikael Christensen så reducere til 3-4 på en friløber efter oplæg fra Sebastian Bergholt. Så skete der igen noget i den ’middel’ besøgte Arena. Der resterede halvandet minut af perioden.

Copenhagen sluttede også de midterste 20 minutter med at være i front. Tilbage var nu en forventelig endnu mere tæt tredje periode.

3. periode
Rødovre satte sig på spillet fra begyndelsen, og Mathias Bau havde en fortrinlig aktion efter et par minutter, men chancen løb ud i sandet. En god start for tyrene, og Copenhagens Nikolaj Rosenthal fik to minutter for tripping imod Mikael Christensen efter tre et halvt minut.

Der blev sendt et par fornuftige skud af sted, men det var ikke noget, keeper Oliver Svan havde problemer med. Dertil manglede der kvalitet.

Men udeholdet blev ramt af en ny udvisning, da Martin Oldenlow-Larsen måtte ud for holding. Og tyrene drog fuldt nytte af powerplayet, da Michael Smidt midt for målet kunne udnytte perfekt pasning. Han satte pucken højt uden chance for målmanden, og der var udlignet til 4-4.

Mike Berry syndede ved at brænde en gigantisk chance efter syv minutter, men den lille canadier smed pucken over mål.

Med præcis 12 minutter igen opstod en tumult foran Copenhagens mål, og det hele resulterede i game misconduct (5+20 minutter) til Mike Daugulis og Mads Carlsen. Oliver Svan fik to minutter for roughing. Det betød, at Rødovre fik powerplay ud af en hadsk situation. Rødovre fik et godt powerplay op at køre, men Oliver Svan lukkede godt af i målet.

Det var ikke specielt kønt, det der blev vist på isen i denne fase af kampen. Fejlpasninger og halvkiksede afslutninger fra begge mandskaber dominerede spillet.

Andy Contois ramte stolpen med syv minutter igen, og den hurtige amerikaner ærgrede sig højlydt over den spildte mulighed. Men få øjeblikke senere kunne Mathias Bau liste pucken ind ved nærmeste stolpe over overrumplede tydeligt målmanden. Tyrene var dermed i front med 5-4 – og der var seks minutter tilbage.

I tiden 6:10 tog Rødovre timeout. Spillet blev genoptaget med Rødovres fans i en mere dominerende rolle end tidligere i kampen. Temperaturen steg i den kolde Arena.

Rødovre havde herefter stadig pucken mest, og det var som om, at spillerne begyndte at køre på reservetanken. En lang og opslidende kamp var ved sin ende.

Mathias Bau fik på ny chancen, men hans baghåndsforsøg manglede saft og kraft. Der resterede blot to minutter af lokalderbyet. Kort efter var der en kongepasning fra Andy Contois til Rasmus Astrup der kom fremstormende mod mål, men Astrup ekspederede pucken forbi mål.

Med et minut tilbage trak Copenhagen målmanden, men forsøget lykkedes ikke for gæsterne. Der blev taget en timeout med to sekunder igen, idet der skulle være faceoff i Rødovres zone efter en icing. Men tiden løb ud, og Rødovre havde vundet med 5-4 efter endnu en målrig kamp.

Tyrene overkom chokstarten, hvor Copenhagen førte 1-3 efter første periode. I tredje periode vendte hjemmeholdet stillingen efter en kamp med masser af tænding og masser af mål. God underholdning for publikum, men spillet i perioder var mindre kønt at overvære. Der var samtidig en hadsk stemning spillerne imellem, der medførte tre game misconducts i løber af matchen.

Det kan hermed konkluderes, at Rødovre i dén grad er overhovedet rivalerne imellem efter fem sejre ud af fem mulige og med en målscore på svimlende 28-14 – altså næsten otte et halvt mål på lokalderby.

Rødovre går på isen igen på lørdag, når holdet besøger Frederikshavn White Hawks. Det kan i øvrigt meldes ud, at Rødovre spiller første kvartfinalekamp på hjemmebane torsdag den 23. februar med start kl. 19.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top