Annonce

Fra høstfest til hot stjerne
WEB_marijana2.jpg
Marijana Maja Vuceljic er 22 år og jurastuderende. Hun er af montenegrinsk afstamning, men født i Danmark og har boet et halvt liv i Maglekær i Rødovre. Foto: Privat
musik Hun har allerede optrådt for hundredvis af Rødovrefamilier, et tal, der snart stiger til tusindvis, hvis der da ellers er nogen retfærdighed til i den danske musikverden. Der er nemlig langt fra den søde lille dansepige, der altid stod i forreste række til Hendriksholm Skoles høstfester, til den smukke sangerinde, der slanger sig gennem New Yorks pulserende natteliv i musikvideoen 'Saturday'. Se musikvideoen inde i artiklen

I dag har 22-årige Marijana for længst lagt de usikre barndomsår i Maglekær bag sig, og knokler løs på at skabe sig en karriere på den danske kulturscene. Og selvom det kan se sådan ud på den første musikvideo, ‘Saturday’, så er dét ikke altid en dans på roser.
“Det har været en meget hektisk start. Det er ikke sådan, at man laver livstidskontrakter med et pladeselskab, og så ordner de alt for dig. Når man er ny og ukendt, og knap nok har fået en fod indenfor, så er det hele op til dig selv, så jeg drøner rundt og prøver at komme til at spille min musik alle de steder, hvor der er nogen, som vil høre den,” siger Marijana.
I det hele taget var det noget af et tilfælde, at den unge pige med den store stemme overhovedet endte i studiet, for slet ikke at tale om i en musikvideo fra New York.
Producerteamet Superfunnix, der har udgivet singlen ‘Saturday´ via A:larm Music måtte love min veninde, at jeg måtte komme og vise, hvad jeg kunne i deres studie, før hun ville gå med på en date. Men det er også en sød veninde jeg har,” griner Marijana, der til at starte med ‘bare’ skulle synge en demoversion af sangen, som så skulle forsøges solgt til en mere kendt kunstner.
“Men de blev så glade for sangen, at vi hu hej besluttede at rejse til USA og indspille en musikvideo,” siger hun og kan tydeligvis ikke lade være med at smile ved tanken om indspilningen over there.

Læser jura
Til dagligt slider hun da også mere med pensum på jurastudiet, end med noder og dansetrin, men de to ting kan ikke adskilles, mener Marijana.
“Tag for eksempel sangen ‘Saturday’, der handler om alle de mennesker, der knokler hele ugen for at leve livet i weekenden. De skifter hverdagens trummerum ud med pulsen fra dansegulvet, og det er præcis det samme vi gør på jurastudiet. Der er ikke mange, som tror på det, men jura er nok et af de mest festlige studier herhjemme,” griner hun.
‘Saturday’ læner sig op ad et genkendeligt mix mellem pop og dance musik – en blanding som er yderst populær på klubberne, men er i den grad også blevet fast inventar på landets radioer og salgslisterne de seneste år. Den iørefaldende melodi, som kan høres på “Saturday”, kan sættes i bås med blandt andre Lady Gaga og Kylie Minogue,” står der i beskrivelsen af sangen på Youtube.
“Marijana & Superfunnix er på evig søgen efter weekendens oplevelser i storbyen, hvor klubbens DJ skaber den perfekte stemning og det uforglemmelige soundtrack. Derfor er det heller ikke helt tilfældigt, at videoen er skudt i New York, metropolernes pulserende brændpunkt,” står der endvidere.

Annonce

[yt]CD9-rS5yO-Y[/yt]

Meget på hjertet
Selv siger Marijana: “De er ekstremt dygtige, og jeg er virkelig heldig, at jeg fik den her chance, selvom jeg et eller sted altid har vist, at jeg en dag ville få muligheden. Spørgsmålet er bare, om man så har hvad der skal til, for at gribe den. Som helt lille greb hun enhver chance for at optræde foran et publikum, og i sine teenageår spillede hun med i rokbandet Freancy of joy.
“Men det var noget helt andet dengang. Der var andre der skrev sangene, og vi sov i studiet. Det var sjovt, men det er meget mere professionelt nu, og så er musikken også blevet lidt gladere ik,” siger Marijana og tilføjer:
“Jeg har hele tiden tekster inde i hovedet, som jeg bare gerne vil ud med. For eksempelvis skrev jeg omkvædet til den næste sang vi udgiver, da jeg kom hjem midt om natten, og bare måtte have det ned på papir, men andre gange er det hårdt arbejde, hvor der bare skal leveres linjer på kommando. Sådan er det dog ikke med det næste nummer,” afslører Marijana, der har skrevet mange sangtekster i marginerne på de tunge lovbøger.

Ekspert i ulykkelig kærlighed. Der er ikke så mange paragraffer over det kommende nummer. Det handler om kærlighed, eller måske snarere ulykkelig kærlighed.
“Det er noget alle kan forholde sig til, og så er jeg måske selv gået hen og blevet lidt af en ekspert,” siger hun med et hjertesuk, der kan være svært at forstå kan komme fra hende.
Men med Medina som forbillede er forliste forhold (eller sange om dem), vel sagtens mere et frynsegode end noget andet. Og ligesom i tilfældet Medina, har Marijana altid drømt om at være i centrum. På dansegulvet, til høstfesten og på scenen.
Indtil videre bliver det dog primært til numre i centre og til private arrangementer, men man skal ikke nævne hendes navn mange gange før Marijana svarer.
“Jeg kæmper for det her, og jeg tror faktisk, at jeg har en fordel, fordi jeg både kan lave festnumre som ‘Saturday’, og så musik man måske bider lidt mere mærke i rent tekstmæssigt,” siger Marijana, der trøster sig med, at etablerede stjerner, som Rasmus Seebach slider i de samme øvelokaler på Islands Brygge.
Om det hårde arbejde kommer til at bære frugt, kan man opleve på hendes næste single, der udkommer i foråret. Indtil da kan man nyde musikvideoen ‘Saturday’ på Youtube eller ved at klikke her i historien.
Selv er Marijana dog ikke i tvivl om, at hun vil stå forrest på en rigtig stor scene en dag.
“Jeg husker en høstfest, hvor samtlige forældre og børn sad og ventede på, vi skulle optræde. Da vi så endelig kom på, var alle dansetrinene bare forkerte. Men at underholde og give andre en fed oplevelse er bare så stor en del af den jeg er, og jeg synes faktisk, at alle trin lige siden dengang har været i den rigtige retning,” slutter hun håbefuldt.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top