Forsvarsspil på højt niveau
RH_damer-oeresund27_091011_BP.jpg
Et stærkt forsvar og tempo i angrebsspillet var ifl. Maibritt Skeldrup nøglen til sejr over Bjerringbro Foto: Brian Poulsen
Håndbold Efter kampen mod Bjerringbro var træner Maibritt Skeldrup begejstret for sit forsvar, der i hendes optik kæmpede fremragende. Ligeledes var der begejstring over at have Poul Sørensen tilbage på bænken. Forud venter nemlig 4 alt afgørende kampe.

Det tog ikke lang tid for træner Maibritt Skeldrup at analysere sig frem til fundamentet for 10-målssejren over Bjerringbro, da Rødovre Lokal Nyt snakkede med hende efter kampen:

”Jeg synes, at vi har nogle forsvarsspillere på højt niveau. Vores piger kæmper helt vildt i det forsvar, og der er en rigtig god kommunikation derinde. De snakker rigtig godt sammen og er ikke i tvivl om, hvornår man bytter, og hvem der har hvem. Vi er over dem og bruger vores fysik. Maibritt(Ranch red.) nede bagi gør det helt fantastisk godt. Jannie(Spelmann red.) foran gør det også rigtig godt,” roste hun sit forsvar.

Annonce

Samtidig er hun lidt overrasket over, at Bjerringbro – et hold lige under toppen af 1. division – ikke har mere at komme med:

”Jeg er lidt overrasket, at de ikke gør et eller andet… andet. Jeg synes, at Bjerringbro er et rigtig godt hold, men de ligger bare godt til os. Man må så sige, at Mette(Bertolt red.) får pillet pynten af deres venstre back, der er en rigtig god spiller,” fortalte hun.

Pause-snakken, fortalte hun, drejede sig hovedsageligt om de første 10 minutter af anden halvleg, der tidligere har været dyre for Rødovre. Derfor kom RH på banen med fokus på tre ting:

”Vi skulle holde tempo op ad banen og sørge for at ligge lidt mere tryk for vores presspil og holde farten, for så ville der komme åbninger, og så ville vi kunne spille den ind til Maibritt på stregen. Vi skulle også stille Olivia(Black red.) op til skud. Ellers skulle vi lave det dobbelte kryds, hvor Nalle(Nadia Mestasi red.) går over i højre forsvarsside, for hende havde de slet ikke styr på. Det var bare de tre ting, vi skulle holde os til,” forklarede Rødovre-træneren, der i dag kunne glæde sig over, at stortalentet Olivia Black fik smidt 9 bolde i mål. Årsagen til Blacks succes findes ifl. træneren på fløjen:

”Det pres Stine(Kock red.) ligger på venstre fløj, det passer rigtig godt til Olivia. Olivia er god til at komme op på første skridt og afslutte. Det at hun i forsvaret kan komme ud og få ro på, og at vi lige kan snakke med hende, det fungerer rigtig godt,” sagde hun med henvisning til, at Olivia Black i forsvaret skiftede plads med Stine Kock.

Nu hvor sæsonen er ved at nå sin ende bliver bredden på truppen afgørende. Søndag fik flere af de spillere, der står nr. 2 i køen vist sig frem og det glæder Skeldrup:

”I dag bruger vi ikke så mange spillere, men de spillere vi bruger, de slår til. Vi kan også køre to forsvars/angrebsudskiftninger uden at det koster. Det betyder, at Buus kan sidde ude på bænken uden at køre forsvar og sidde og snakke med Poul og mig, om hvad kører vi næste gang.”

Poul Sørensen var nemlig tilbage på bænken for Rødovre søndag, men i en lidt anden rolle end tidligere. Søndag var coaching af den enkelte spiller i højsædet for Sørensen, der overlod den mere højlydte rolle til Maibritt Skeldrup.

”Jeg håber, at han er med resten af sæsonen. Han havde brug for de her 3 ugers pause, og det har været godt for ham, men han brænder jo for håndbolden. Da han fortalte, at han gerne ville tilbage igen, var der fuld opbakning fra spillertruppen og fra min side,” lød det fra Skeldrup, der tror det kan blive en fordel at få rystet posen lidt på bænken også frem mod de sidste kampe:

”Det tror jeg, det er. En lille ændring i rollerne. Han sidder meget i første halvleg og snakker med de to, der kommer og ligesom kan sparre med dem. Det er det perfekte ved at være to. Jeg vil egentlig hellere se os som ligeværdige trænere, men det kan godt være, at det er mig, der står og råber, hvor det tidligere har været ham.”

I bunden er tingene nu på vej ind i den afgørende fase. Ikke kun Rødovre hentede en overraskende sejr i denne weekend. Også konkurrenterne i bunden fik 2 point. Tarm-Foersum hentede dem i Nykøbing Falster, mens Stilling-Skanderborg mindre overraskende hentede 2 point hos prygleknappen Øresund.

Dermed er status forud for de sidste 4 kampe således:

10. IF Stjernen 14 point

11. Rødovre 13 point

12. Stilling Skanderborg 13 point

13. Tarm-Foersum 12 point

Stjernen har det klart nemmeste program med opgør med Bjerringbro og hold fra bunden, mens Stilling-Skanderborg møder to tophold og to bundhold. Det eneste indbyrdes opgør bliver opgøret i sidste runde mellem Rødovre og Tarm-Foersum, der forinden møder Øresund og to tophold.

Rødovre mangler opgør med Lyngby(Nr. 3), Skive(Nr. 1) og Nykøbing(Nr. 5) før sidste kamp, der meget vel kan blive afgørende for om Rødovre får lov at spille Play-off om overlevelsen i 1. division eller skal en tur tilbage til 2. division.

”Vi hænger med til allersidste runde,” lover Skeldrup, der glæder sig til et nyt opgør med Lyngby næste weekend. Sidste opgør i Stadionhallen endte med et smertefuldt 1-målsnederlag til RH, efter Mette Vestergaard på frikast i tiden 60:00 scorede det afgørende mål.

”Hvor ondt kan det gøre? Jeg har aldrig oplevet noget lignende,” erindrer Skeldrup, der ikke mener at det hårde program nødvendigvis er en forhindring for Rødovre:

”Hvem siger, at vi ikke kan slå Nykøbing hjemme? Vi vil kæmpe for det og spille vores chance. Det kan lyde lidt underligt, men nogle af de bedste kampe vi har spillet, har vi spillet mod dem, der ligger fra midten og op efter.”

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top