Annonce

Flyt kommune og spar en formue
WEB_michel-berg3_230709_BP.jpg
Foto: Brian Poulsen
BLOG Økonomier er en sjov størrelse. I deres verden er alt det sammen, og det eneste der kan begrunde en prisforskel, er dårlig ledelse og administration. Derfor går der heller ikke lang tid mellem at økonomer kommer med udtalelser om det ene og det andet, uden kendskab til det de taler om. Holdningen er lidt – jeg behøver ikke kende fakta, jeg kan læse det hele ud fra mine tal.

 Men som mange ved så er virkeligheden noget andet, end det man kan få presset ned i nogle tal. Feks. hvorfor har nogle kommuner et højere skattetryk end andre? – ja en af begrundelserne er historisk. Nogle kommuner har været heldige med deres investeringer og beliggenhed, nogen satsede på forskellige boligformer, som tiltræk forskellige indkomstgrupper osv.

 Men det der er helt afgørende for skattetrykket er noget så interessant som demokrati. For min påstand er at ingen kommune har et skattetryk der er højere end det der er flertal for. Og hvorfor det?

Annonce

Jo for det er borgerne der bestemmer serviceniveauet. Sandheden er nemlig at de skattepenge som bliver inddrevet ikke forsvinder ned i et sort hul. De bliver brugt på service til borgerne. 

Så næste gang du bliver mødt af en økonom eller en artikel der beskriver hvor billigt det er i en anden kommune, skal du lige tjekket efter en ekstra gang. Det kunne jo være at pris og kvalitet hænger sammen.

Kommentarer

2 kommentarer om “Flyt kommune og spar en formue”

 1. Mogens Lind siger:

  Flot Spade
  Michel Berg!
  Endda også Rød, er den, glæder mig til at se Michel bruge denne,
  Hvis han da ved hvordan den kan bruges?
  De tider hvor kommunens folk stod med en skovl, spade og hakke
  og hvilede sig er forbi.
  God arbejdslyst.
  Mogens

 2. Michel Berg siger:

  Kære Mogens

  Har du noget fornuftigt at tilføje – eller hælder du bare galle og hånelig, personlige bemærkning ud, som du plejer?

  Venlig hilsen
  Michel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top