Fans og holdkammerater med på råd
michael-smidt-RMB-herlev11_181011_BP.jpg
Kaptajn MIchael Smidt overvejer i disse dage, hvorvidt han skal fortsætte som professionel ishockeyspiller Foto: Brian Poulsen
Ishockey Kaptajn for Rødovre Mighty Bulls, Michael Smidt, løfter lidt af sløret for, hvad hans tanker er omkring en eventuel kontraktforlængelse med klubben. Han lægger vægt på, at fans og holdkammerater skal med på råd, inden han beslutter sig for at skrive under på en ny aftale med tyrene.

Rødovres kaptajn, Michael Smidt, overvejer i disse dage, hvorvidt han skal tage endnu en tørn og spille for Mighty Bulls også i den kommende sæson.

Smidt er i gang med sin 17. sæson på eliteplan og har opnået store resultater som ishockeyspiller i et lille land som Danmark. Det er blevet til DM-guld, -sølv og -bronze, pokalmester, årets rookie og 100+ landskampe samt mere end 560 kampe i Rødovre-trøjen – blandt andet med en håndfuld år som kaptajn. I alt har han spillet 630 kampe i ligaen.

Annonce

Kaptajnen spørger derfor sig selv i disse dage, hvornår det er på tide at sige stop.

”Ifølge min egen overbevisning, så skal det stadig være sjovt at komme til træning, man skal kunne tilbyde holdet noget, man skal yde, og så skal kroppen selvfølgelig også følge med. Så længe disse kriterier er opfyldt, så synes jeg, man skal spille. Den dag man ikke kan gå 100 procent ind for dette, så er det tid at stoppe,” siger Rødovre-kaptajnen og funderer over, om han er nået til dét punkt.

”Som ældste spiller på holdet og den alder jeg har, så kigger man selvfølgelig også på privatlivet, arbejdet og de faktorer ude omkring ishockeyen,” lyder det.

Privatlivet tillader at fortsætte
”Heldigvis har jeg fundet mig et godt job, hvor min chef og mit firma er ret fleksible, og det giver mig i hvert fald en mulighed for at spille lidt endnu. Privatlivet med hensyn til familie, kone og børn er jo også en stor parameter at regne med, men her er min status som nyblevet single jo med til at skubbe mig hen imod en kontraktforlængelse,” afslører Michael Smidt over for rnn.dk.

Beslutningen om at fortsætte eller ej, afhænger også af fansene og holdkammeraterne. Det pointerer ’Smitty’ selv, og han lader det dermed også være op til de nævnte grupper at vurdere, om der er stadig er plads til fighterens altid hårde arbejde.

Michael Smidt sætter en tyk streg under, at afgørelsen om at fortsætte som ishockeyspiller eller ej, ikke bygger på grundlag af, hvordan Rødovres hold vil se ud til den kommende sæson.

”Beslutter jeg mig for at fortsætte, så betyder det ikke noget for mig, hvilke spillere, der skriver kontrakter nu eller senere. Jeg vil være der 100 procent for holdet, uanset om de hedder Hansen, Jensen, Jönsson eller Berry,” udtaler Smidt.

Mulig kontraktunderskrivelse inden playoff
Rødovre har allerede skrevet med målmand Sebastian Dahm, backen Sebastian Bergholt samt forward Rasmus Astrup til den kommende sæson 2012/13. Og der er givet flere i vente, inden sæsonen når sin afslutning.

”Det er en fordel for at få den bedste mulige stamme, bedste forberedelse til næste år samt forberedelse til dette års slutspil, at nogle kontrakter falder på plads allerede nu, da det giver ro i truppen, ro hos nogle spillere samt mulighed for klubben at tiltrække nye og bedre spillere, samt de usikre, der ikke har skrevet under endnu, hvis de ser, at kaptajnen og andre nøglespillere skriver under,” siger Michael Smidt og giver Rødovres fans store forhåbninger med på vejen.

”Så lur mig om I ikke ser Kaptajnens navn på et stykke papir, inden slutspillet starter.”

Michael Smidts værdi for det unge Rødovre-hold har igen i denne sæson været kolossal. Det vidner ikke mindst pointstatistikken om. Det er således blevet til 35 (15+20) point på 38 kampe.

Og for at det ikke skal være nok, så viser statistikken over Michael Smidts seneste sæsoner, at han producerer flere point pr. kamp i slutspillet end i grundspillet.

Normalt er det sådan, at der bliver scoret færre mål i playoff, og spillernes individuelle pointproduktion vil dermed falde. Men en spiller, der er i stand til at lave flere point pr. kamp i slutspillet end i grundspillet, bliver i Nordamerika benævnt ved et ’playoff-beast’. På dansk ’slutspilsbæstet’.

Den kommende tid vil derfor vise, om Mr. Rødovre vil fortsætte i samme spor som de foregående sæsoner og leve op til kandidaturen til fortsat at være slutspilsbæstet fra Rødovre.

Kommentarer

3 kommentarer om “Fans og holdkammerater med på råd”

  1. rmbfan siger:

    smidt forever ! Mr Rødovre, come on michael , 2 år mere ….. please

  2. Marousca Helqvist siger:

    Hvad er RMB uden nr. 11

  3. Kim Hemmer siger:

    Selvfølgelig skal Michael Smidt forsætte med, at spille ishockey og meget gerne for Rødovre Mighty Bulls. Så Michael skriv du bare under på en kontrakt med Rødovre – og som du selv siger så giver det ro i truppen hvis der skives under på en kontrakt. Og ro i spillertruppen det er det der er brug for i slutspillet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top