Annonce

Fænomenal indsats gav ønskestart
RMB-AaB-QF1_04_230212_BP.jpg
Rødovre havde masser at juble over i 3-0 sejren, mens AaBs Kasper Degn i forgrunden viser noget mindre glæde, da Rødovre bragte sig foran blot 24 sekunder inde i kampen. Foto: Brian Poulsen
Ishockey En fænomenal indsats af Rødovre-spillerne gav en ønskestart i kvartfinaleserien mod AaB Ishockey. Tyrene vandt hjemme 3-0 foran et veloplagt publikum og havde spydspidser i Sebastian Dahm, Mathias Bau og Mike Berry. Men sejren bygger også på en helstøbt holdindsats.

1. kvartfinale
Rødovre Mighty Bulls – AaB Ishockey 3-0
(1-0, 0-0, 2-0)
00:24 1-0 Mathias Bau Hansen (Karvinen, Berry)
42:51 2-0 Mike Berry (Karvinen)
57:54 3-0 Andy Contois (Smidt, Astrup)
Udv.: RMB 4×2 + 1×5 + 1×20 (Daugulis), AaB 5×2
Skud: 26-30 (10-8, 8-12, 8-10)
Tilskuere: 1.441

Rødovres kæder:
Målmand: Sebastian Dahm
1. Simon Grønvaldt – Tobias Hansen. Jannik Karvinen – Mike Berry – Tobias Bau Hansen
2. Mike Rådde – Tobias Ruelykke. Mike Daugulis – Mikael Christensen – Adrian Ekström
3. Emil Bigler – Morten Allesøe. Michael Smidt – Rasmus Astrup – Andy Contois
4. Søren Pærregaard – Sebastian Bergholt. Ulrich Linnet – Mikkel Nielsen

Annonce

Rødovre var uden Patrick Rasmussen. Hoveddommerne var Jan Bigum og Rasmus Toppel.

Inden kampen blev Mathias Bau Hansen kåret til årets talent i Rødovre af Rødovre Mighty Bulls Support. Sebastian Dahm blev dernæst kåret til årets spiller for tyrene.

1. periode
Der var blot spillet 24 sekunder før pucken lå bag målmand Gasper Kroselj. Det var starting line i Bau, Berry og Karvinen, der trykkede på. Målet blevet scoret på eminent arbejde af Mathias Bau tæt under mål. Han skubbede pucken over stregen, da den lå løs ved stolpen.

En rigtig fornuftig start af Rødovre, der havde overtaget de første par minutter af første kvartfinale. AaB fik den første reelle chance efter tre at halvt minut, da pucken dansede rundt foran Sebastian Dahm i målet.

Mike Berry viste fremragende spil, da han tog turen ind i offensiv zone med stor fart og gik direkte på mål. Han blev dog stoppet i afslutningsøjeblikket. Det gav to minutter til AaBs Ivan Dornic to minutter for hooking.

Blot 28 sekunder senere var det AaBs Robin Bergman, der måtte samme vej – denne gang for tripping. Rødovre fik fem mod tre. Rødovre fik dog ødelagt den store mulighed ved at fejlpasse hele tre gange i AaBs zone. Slet ikke godt nok af tyrene. AaB blev fire spillere og kort efter fuldtallige.

Rasmus Astrup leverede glimrende skøjtearbejde rundt om AaBs mål, og han passede til Andy Contois, der dog ikke fik tid nok til en fornuftig afslutning foran målet. Kort efter var det Daugulis, Christensen og Ekström, der legede lidt kispus med AaB foran Kroselj. Christensen kom frem til en fornuftig afslutning, og målmanden kunne blokere.

AaB fik herefter en del spil med puck uden at komme frem til noget rigtig farligt. Fælles for begge hold var, at de tydeligt var gået i slutspilsmode med masser af intensitet og gode/hårde tacklinger. Koncentrationen var bestemt i højsædet.

Mike Daugulis stak af sted i højre side med tre minutter til pausen, og han passede tilbage til Mikael Christensen, der dog fyrede pucken et godt stykke over målet.

Sumpen var også veloplagt til aftenens kvartfinale med flere slagsange og tilråb.

AaBs Rasmus Olsen sluttede perioden af med at have to gode afslutninger, men Sebastian Dahm holdt stans og holdene kunne gå til pause med stillingen 1-0. En underholdende og intens periode, og så var slutspillet i gang på bedste vis.

2. periode

AaBs målmand lavede en fejl efter tre minutter, som Mike Berry var ved at udnytte, men AaBs backer var opmærksomme. Ellers en lidt stille start, hvor spillet flød frem og tilbage.

AaBs Tobias Kisum fik to strafminutter for høj stok, da der var spillet fire minutter. Simon Grønvaldt var ved at koste et mål, men Mike Berry stødte til foran Dahm og fik afværget AaB-spilleren.

Mike Daugulis fik fem minutter plus game misconduct, og holdene skulle i fire mod fire. Det var efter en tackling på Daniel Madsen. Der var hovedrysten fra hovedpersonen selv, men undertegnede så desværre ikke hændelsen, da pucken var andetsteds. 21 sekunder senere fik Simon Grønvaldt to meget tynde minutter for tripping. Nu fik AaB snart fem mod tre.

Sebastian Dahm viste stor klasse med skarpe redninger og de tre hårdt kæmpende Rødovre-spillere foran Dahm holdt AaB fra scoringer. Rødovre blev fire spillere, og kort efter fik AaBs Rasmus Olsen to minutter for tripping. Det skete, da Grønvaldt kom i to mod en med Andy Contois.

”Danmarks bedste målmand… åh-åhhh!” gjaldede ned til målmanden i rødt foran Sumpen. Dahm havde spillet en stor kamp indtil videre denne slutspilsaften.

AaB blev fuldtallige halvvejs i perioden og kort efter blev Rødovre det samme. Rødovre havde overlevet i boxplay.

Der stod AaB på denne fase af kampen. Nordjyderne lugtede scoring, mens Rødovre ihærdigt forsøgte at holde nordjyderne på afstand af målet. Men Mike Berry var en farlig herre i aften, og han stod for Rødovres bedste forsøg i perioden. Han glippede dog afslutningen tæt under mål, og Gasper Kroselj kunne blokere.

Mikkel Nielsen var i fraværet af Mike Daugulis rykket op i kæden med Ekström og Christensen. De følgende minutter var lidt rodet med fejlpasninger

AaBs Antti Hulkkonen fik to minutter for tripping med lidt under fire minutter igen. Michael Smidt var ved at miste pucken til Ivan Dornic, men kaptajnen kom stærkt igen og fik stoppet den store slovak. Der opstod en kæmpe chance til Jannik Karvinen i slottet, men han brændte i helt fri position. Der burde det have stået 2-0.

Morten Allesøe blev rundt af Robin Bergman, der fik en god afslutning på Dahm tæt under målet, men han afværgede med den ene skulder.

Perioden sluttede med stor intensitet, og Rødovre var dermed stadig foran 1-0 inden den afgørende periode. Tæt kamp hele vejen rundt.

3. periode
AaB startede bedst og fik et godt tilbud, da Rasmus Olsen bragede pucken på overliggeren, hvorefter pucken gik ud af spil.

Der var en del spilstop i de første par minutter, hvilket selvfølgelig var ødelæggende for spillet. Men nerverne var formentlig også helt ude på trøjen.

Efter tre minutter var det Mike Berry, der øgede til 2-0 for Rødovre, da han slog til pucken fra højre side tre-fire meter fra mål. Målmanden var ude af position, og så var tyrene i en gunstig position resten af kampen.

Efter fire minutter var det Søren Pærregaard, der fik en tynd udvisning for tripping. Der var ikke nærheden af udvisning til den lille Rødovre-back. AaB havde et stolpeskud, men igen gik pucken den forkerte vej for udeholdet. Rødovre kæmpede flot for sagen og blev fuldtallige igen.

Mike Berry havde spillet en stor, stor kamp i aften, og han har for alvor sat sit aftryk på det unge Rødovre-mandskab.

Sumpen gav den fuld gas og var mere end opsatte på at støtte holdet til den første sejr i serien. Andy Contois kom i to mod en med Mikael Christensen, men amerikanerens afslutning voldte ikke Kroselj de store vanskeligheder. Kort efter var det Mike Berry, der kunne afslutte – pucken gik over målet.

Mathias Bau var også i hopla, hver gang han fik pucken. Den lange angriber er virkelig inde i en god periode med point og nylig kontraktunderskrivelse.

Adrian Ekström lagde en perfekt pasning til en fremadstormende Mike Rådde, der forsøgte sig med at skære ind foran målmanden – dette ude held for den stærke svenske back.

Sebastian Dahm havde også været en af kampens store spillere, og holdt fortsat gæsterne fra at score. En hårdt kæmpende Mathias Bau blev udvist to minutter for boarding bag AaBs mål.

Rødovre kæmpede hårdt men fik igen en to minutters udvisnings mod sig. Denne gang Morten Allesøe for tripping. Bestemt to kendelser, der er meget diskutable. Der resterede fire et halvt minut af matchen.

Mathias Bau fik en kontra med Andy Contois, men trods fremragende spil, blev afslutningen lidt for spidst for Contois. Tyrene blev fuldtallige med to et halvt minut tilbage.

Men ingen kunne stoppe tyrene på nuværende tidspunkt. Igen blev der et hurtigt fremløb, og denne gang var det Michael Smidt, der passede til Andy Contois. Denne gang svigtede Contois ikke, og så var stillingen 3-0 til hjemmeholdet.

De sidste minutter gik uden den store vilje fra AaB-spillerne og så var højlydt jubel fra stort set samtlige tilskuere i Arenaen. En stor præstation af Rødovre-holdet, der fightede helt eminent i aftenens første kvartfinaleopgør.

Store spillere i aften var Mike Berry (hans bedste kamp i sæsonen), Mathias Bau og naturligvis superkeeper Sebastian Dahm. Rødovre har lagt godt ud – er foran med 1-0 – og næste opgør venter allerede lørdag aften i Gigantium i Aalborg.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top