Enhedslisten vil lade hjemløse sove i Sundhedscenteret
WEB__sundhedscenter04_08031.jpg
nhedslisten vil lade hjemløse overnatte i varme offentlige bygninger som eksempelvis Sundhedsenteret, når det er rigtig koldt udenfor. Foto: Arkiv
ind i varmen Enhedslisten i Rødovre vil have undersøgt, hvor mange hjemløse, der lever i Rødovre og lade dem overnatte i Sundhedscenteret.

Med Kim Larsens gamle ord om, at det er en kold tid vi lever i, foreslår Peter Mikkelsen fra Enhedslisten, at Rødovre Kommune åbner sine varme bygninger for hjemløse og andre som måtte fryse i vinterkulden. For selvom alle går rundt og fryser, som Kim Larsen synger, så er der nogen, som fryser mere end andre.
“Derfor spørger jeg på vegne af Enhedslisten i Rødovre om hvor mange hjemløse, der er i Rødovre, og om der er mulighed for at Rødovre Kommune yder en hjælpende hånd til de hjemløse ved at tilbyde logi for natten i en af de kommunale bygninger? Det kunne eksempelvis være i Rødovre Kommunes Sundhedscenter eller i andre faciliteter, hvor det også ville være muligt at give de hjemløse en god start på dagen med et varmt bad og et morgenmåltid,” skriver Peter Mikkelsen til Rødovre Kommune. I det åbne brev spørger han også, hvor mange hjemløse, der egentlig er i byen.

Syv på forsorgshjem
Men dem er der sandsynligvis slet ikke nogen af, vurderer formand for Social- og Sundhedsudvalget, Britt Jensen (A).
“Hvis vi med ordet, hjemløse forstår de borgere, der sover på gaden, i opgange, på Vestvolden eller lignende steder, så har Rødovre Kommune på nuværende tidspunkt ikke kendskab til nogle Rødovreborgere. Heldigvis for det. Men for tiden har vi 7 personer, der bor på Forsorgshjem, der er det tilbud, vi pt. kan give til vores medborgere, der er hjemløse,” siger Britt Jensen.

Annonce

Nyt akuttilbud
Hun forklarer, at der udover ovennævnte gruppe også er borgere, der ikke har en fast bolig, men som har ophold hos venner, bekendte og familie.
“I Rødovre tager vi vores ansvar alvorligt i forhold til særligt udsatte grupper, herunder de hjemløse. Et eksempel på det er, at Kommunalbestyrelsen i denne måned skal tage stilling til oprettelse af et akuttilbud/herberg på Nyholms Alle. Såfremt Kommunalbestyrelsen godkender dette, vil det fremover være muligt at tilbyde midlertidigt ophold til personer, der ikke har egen bolig og som har behov for støtte og omsorg. En rigtig god løsning, som jeg håber, vi kan opnå enighed om i Kommunalbestyrelsen,” siger Britt Jensen. Hun fortæller, at kommunalbestyrelsen allerede inden Enhedslistens forespørgsel arbejdede på en ny politik for udsatte borgere, der snart skal til politisk behandling.
“Jeg forventer mig meget af denne politik og ikke mindst af de indsatser, som politikken kommer til at lægge op til,” understreger Britt Jensen forventningsfuldt.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top