Annonce

En sejr fra semien
Ishockey RSIKs unge mandskab vandt også den anden kamp over Esbjerg i kvartfinalernes andet opgør blandt 1. divisions bedste otte mandskaber. Dermed er holdet kun en sejr fra semifinalerne.

Fredag den 17. februar 2012
Esbjerg-Rødovre 1-5 (0-0, 1-1, 0-4)
27:09 0-1 Casper Holst (Thomas Olsen), pp1
39:01 1-1 Søren Christiansen
42:19 1-2 Emil M. Rasmussen (Haddaoui)
45:17 1-3 Ulrich Linnet (Emil M. Rasmussen)
57:18 1-4 Mikkel Sørensen (Nicklas Krause)
59:46 1-5 Mikkel Ry Nielsen (Nicklas Krause), SH
125 tilskuere
Udvisninger:
Esbjerg: 9×2 + 1×10 (Søren Christiansen)
Rødovre: 9×2
Skud: 21-32

Da jeg så de forsvarende 1. divisionsmestre træde ud på isen i august måned, var det voldsomt decimeret i forhold til det mandskab, der overraskende og flot vandt DM få måneder tidligere i de flotte rammer i Gigantium, Aalborg.
En ung angrebskæde spiller i dag i svensk U-hockey, nogle var stoppet, flere hevet op til Mighty Bulls, skader og et par stykker skiftet til andre sjællandske klubber. Synet af de få spillere var nærmest ynkeligt.
Cheftræner Brian Madsen trak på skuldrene og konstaterede, at det havde han prøvet før.
På det tidspunkt i august måned, hvor 15-16-årige knægte udgjorde halvdelen af en lille trup, var det komplet umuligt at forestille sig et forsvar af DM.
Holdet lagde alligevel stærkt ud, og cheftræneren konstaterede, tilfreds i øvrigt, at de unge knægte ”gjorde det godt”. Store ord af en sindig sønderjyde.

Annonce

Senere blev det hverdag, nederlagene kom oftere end sejrene og en slutspilsplads var udenfor rækkevidde.
Men comeback til flere spillere som bl.a. Svane og Christjansen, tilgang fra det jyske, erfaring til de nye unge RSIK-talenter og Brian Madsens jernhårde træning har ændret tilstandene. Ud af ingenting er vokset et nyt RSIK-mandskab, der har vilje og vinderindstilling til at overraske og være med i kampen om DM-titlen.
Det beviste de i aften med en flot sejr ude over ellers så stærke Esbjerg, der på egen is blev kvast med 1-5. Dermed står det 11-1 samlet efter to kampe. Det er altså overbevisende.
”Jeg frygter virkelig Esbjerg, for de er hurtige, direkte og har vist det bedste spil i grundspillet,” fortalte en forælder mig, som har fulgt 1. division igennem flere år og som er, efter min mening, objektiv i sin vurdering af ishockey.
Jeg var overbevist om, at Esbjerg tabte i Rødovre i en kombination af at undervurdere, spille i den lille træningshal og lidt blive taget på sengen over det aggressive unge RSIK-hold, som bare kørte gæsterne over. Men nej, RSIK gjorde det igen. 1-5 i Esbjerg er altså overbevisende og med tre matchbolde er det svært ikke at tro på Rødovre i semifinalerne.
Har Brian Madsen med kaptajn Mikkel Ry Nielsen i spidsen virkelig gjort det igen og skabt et nyt mesterhold?
Det er ikke til at vide endnu, men takterne er der og vinderinstinktet er unikt. 3. kapitel udspilles på mandag i Esbjerg.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top