Annonce

“Det er aldrig sjovt at gå mod sine egne”
WEB_erik-nielsen_11_02112_B.jpg
BETALINGSRINGEN: Der bliver ingen betalingsring i denne omgang, men arbejdet slutter ikke her. “Vi skal jo stadig have løst trængselsproblemet,” siger Erik Nielsen. Foto: Arkiv
betalingsringen Erik Nielsen har kæmpet mod betalingsringen og dermed mod sin egene partifælder på Christiansborg. En beslutning der ikke har været sjov. "Vi er valgt af borgerne i Rødovre og skal varetage byens interesser," siger han.

Det er nok ikke gået manges næser forbi, at betalingsringen rundt om København nu ikke læn- gere er et tema. Regerin- gen har kasseret det kuldsejlede trafikprojekt og i stedet kastet en milliard kroner efter den kollektive trafik. Priserne på tog og busbilletter bliver sat ned med en halv milliard kroner fra årsskiftet, mens den kollektive trafik bliver forbedret for en halv milliard kroner.
Modstanden mod regeringens forslag om en betalingring har været stor. Borgmester Erik Nielsen har ved flere lejligehder luftet sin utilfredshed med projektet og han tog til sidst initiativ til at samle omegnsborgmestrene, så de kunne danne fælles front mod regeringens forslag.
Erik Nielsen kalder beslutningen svær, men nødvendig.
“Det er aldrig sjovt at gå mod sine egne, men det er altså ikke første gang vi er gået mod vores egne på kommunernes vegne. Vi er valgt af borgerne i Rødovre og vores mål er at få de bedst mulige rammeforhold for borgerne i Rødovre,” siger han.

God løsning
Statsmini- ster Helle Thorning Schmidt udtalte til Ritzau, at borgernes og borgmestrenes store indvendinger har gjort indtryk.  Erik Nielsen er glad for at borgmestrenes indvendinger og opfordring til  dialog bar frugt.
“Det har haft helt afgørende betydning, at vi har argumenteret på et seriøst niveau. Betalingsringen hang ikke sammen og derfor mener jeg, at det en sejr for borgerne i kommunen,” siger han.  
 
Skal se fremad
Betalingsringen er begravet og Erik Nielsen vil nu helst kigge fremad. Regeringen nedsætter en trængselskommission, der inden 2013 skal komme med bud på konkrete løsninger til, hvordan man kan løse trængselsproblemerne Her vil Erik Nielsen have maksimal indflydelse. 
“Vi skal ikke sidde med korslagt arme og skyde nogen noget i skoene. Vi skal jo stadig have løst trængselsproblemet.  Der skal stadig findes nogle løsninger og det arbejde må vi nu går ind i. De borgerlige må op af lænestolen,” slutter han.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top