Blå blok har stemplet ud
Blog - Det politiske ringhjørne Det er sørgeligt men sandt. De borgerlige partier i kommunalbestyrelsen har kollektivt stemplet ud af det politiske arbejde. Formentlig frem til næste kommunalvalg.

Efter at en enig opposition valgte at stemme imod budgettet for 2012, har der været en kollektiv forståelse for, at alt hvad budgettet indeholder, skal stoppes.

Et af de mere arbitrære indslag var V og C´s modvillighed overfor ajourføring af styrelsesvedtægten på skoleområdet. En simpel sag der
sikre at skolerne nemt kan følge kommunalbestyrelsens beslutninger. Men ikke en nem sag for V og C. Ændringerne var nemlig blandt andet en konsekvens af året budget, som de to partier var imod, og derfor var de også imod ændringerne. Men hvad ville der ske hvis det var lykkedes de to partier at stemme ændringerne ned? – ja så ville skolerne have meget svært ved at styre driften, da vedtægterne blandt andet beskriver hvordan skolebestyrelsen og elevrådene skal køre.

Annonce

Det seneste skud på sammen er en enig opposition der stemte imod en genopretning af økonomien i vestbadet. Hvis blå blok ikke ønsker at vi har et offentlig bad i kommunen, så syntes jeg de skal melde ud, og holde op med at benytte en hver lejlighed til at stemme imod. Hvis blå blok vil tages seriøst er det på tide at de kommer ud af hængekøjen, og kommer i gang med at deltage i det politiske arbejde.

Det er trist at blå blok bruger alle mulige og umulige lejligheder til at stemme imod, selv de meste simple ændringer. Det er tydeligt at der
er gået valgkamp ”i den” og man håber at denne defensive strategi giver pote. Jeg er dog overbevist om at borgerne i Rødovre gerne vil
have en kommunalbestyrelse der arbejder sammen når der er behov for det, og forhandler konstruktivt når de store linjer skal tegnes. Noget blå blok desværre ikke har opdaget.

Kommentarer

3 kommentarer om “Blå blok har stemplet ud”

 1. Erik Hillbrandt siger:

  Det er sørgeligt at se hvordan historien gentager sig. I 80 var det en tradition i skolekommisionen at de koncervative stort set stemte imod alt, så der blev frremstillet et specielt stempet til dagsordenen, hvor der stod C semmer imod,
  Så var sekretæren fri for at gentage sig selv. Indfør et lignende stempel i kommunalbestyrelsen “De blå stemmer imod”

 2. Claus Gisselmann Olsen siger:

  Michel Berg hælder vand ud af ørene

  På lokal nyt’s hjemmeseide prøver Socialdemokratiets Michel Berg (MB) at ananlysere den blå blok i Rødovre. Michel Berg skriver blandt andet at et af de arbitrære indslag var da Venstre og K stemte imod ændringer af styrelsesvedtægterne for folkeskolen. Og MB påstår samtidig at skolerne ikke ville kunne styre driften hvis det ikke var stemt igennem.

  Men der tager MB selvfølgelig fejl. For det første var det kun en ændring der skulle vedtages. For det andet så var det de ekstra lukkedage som Venstre stemte imod. Vi vil ikke gøre det mere besværligt for Rødovres forældre at passe deres arbejde. Et af de vigtigste parametre for at tiltrække ressourcestærke familier er at man kan få passet sine børn i nogle gode og fleksible institutioner.

  MB skriver samtidig i sit indlæg at Venstre stemmer imod en genopretning af økonomien i Vestbad. Men her hælder MB desværre igen vand ud af ørerne. Venstre er i høj grad interesseret i at Vestbadet får styr på økonomien. Det vi derimod ikke kan acceptere er at det er Rødovres Borgere der skal betale for at økonomien svømmer rundt. Det er ikke matadorpenge vi bare kan låne i banken. Det er borgernes penge og Venstre kræver at de bliver brugt med sund fornuft og respekt.

  Vi har lige været igennem et indkøbs og ansættelsesstop i Rødovre Kommune fordi der var nogle områder hvor økonomien var løbet løbsk. Det har betydet at vores daginstitutioner, skoler, ældretilbud og øvrige medarbejdere har ydet en kæmpe indsats for at få økonomien på rette spor igen. Vi ønsker ikke igen at havne i en situation hvor indkøbs- og ansættelsesstop er sidste løsning for at enderne til at hænge sammen.

  Claus Gisselmann Olsen
  Venstre

 3. Kim Drejer Nielsen siger:

  Helt forkert.

  Det kan undre, at Michel Berg pludselig synes, at det er interessant hvad der foregik på KB-mødet for 1½ måned siden, men OK.

  For det første er det jo ganske enkelt ikke rigtigt, at VKO stemmer imod alt hvad budgettet indeholder. Det gjorde vi jo ikke engang til 2. behandlingen. Vi har fremsat vores egne ændringsforslag, som er helt konkrete. Jeg vil foreslå Michel Berg at læse budget 2012.

  For det andet så standsede V og K jo ingenting. Michel Berg ved vel ligeså godt som vi andre, at S har 11 ud af 19 mandater. Så hvad er problemet? Socialdemokratiet kan gøre nøjagtigt som de vil, og gør det som regel.

  I forhold til Vestbadet, så vil jeg stærkt opfordre til, at hvis man ønsker løsninger, som har bred opbakning, at man så inddrager oppositionen. Som det er nu, så bliver vi bare præsenteret for et diktat, som vi så kan tilslutte os… eller lade være.
  Hvis det er et oprigtigt ønske, at man ønsker at genoprette økonomien, så skulle man inden da spørge sig selv, hvordan man er havnet i den situation. Tillad mig, at gøre opmærksom på, at det var en socialdemokratisk domineret bestyrelse som fuldstændigt mistede overblikket og kuldsejlede Vestbadet.

  Det røde flertal har efterfølgende haft travlt med at komme med den ene check efter den anden. F.eks. brød man i december 2011 reelt budgetforliget to måneder efter det var indgået, ved at blæse på budgettets prioriteringer og fremrykke et allerede planlagt malerarbejde.

  Til Erik Hillbrandt: Jeg synes det er ret uinteressant hvad du oplevede, da jeg var 4 år gammel. Men jeg tror det allermest siger noget om socialdemokratisk skolepolitik i 1970’erne og 80’erne.
  Jeg vil anbefale dig at læse referaterne fra januar 2010 til idag og fortælle, i hvor mange af sagerne i Kommunalbestyrelsen Konservative har stemt nej.

  Kim Drejer Nielsen
  Konservative

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top