Betalingsring til afstemning
betalingsring Rødovre er den by, der kommer til at lide mest trafikalt og økonomisk, hvis regeringen vedtager en betalingsring om København. Derfor bør borgernes stemme også høres, mener de borgerlige.

Står det til Konservative, Venstre og Dansk Folkeparti skal borgerne i Rødovre til stemmeurnerne før alle andre. Ikke for at vælge en ny regering, men for at give deres besyv om betalingsringen med på vejen, inden de afgørende forhandlinger med regeringen. De borgerlige partier vil på kommunalbestyrelsesmødet den 28. februar foreslå en egentlig afstemning kun i Rødovre.
“Afstemningen foreslår vi afholdt over en periode på minimum 5 hverdage. På rk.dk, Borgerservice og på bibliotekerne ved brug af NemID eller fremvisning af sygesikringsbevis,” siger Claus Gisselmann (V) på vegne af VKO.
Han begrunder forslaget med, at Rødovre på trods af kommunens størrelse, er den kommune med flest direkte indfaldsveje til København, og at en betalingsring vil medføre en markant stigning af tværgående trafik.
“Vi mener derfor, at det vil være demokratisk korrekt at lade Rødovres borgere komme til orde, og tilkendegive deres holdning, og at kommunalbestyrelsen bruger resultatet som grundlag for de kommende forhandlinger vedr. betalingsringen,” siger Claus Gisselmann. Men det kan blive svært at efterkomme, mener Rødovres borgmester Erik Nielsen (A).

Intet konkret forslag
“Hvis man vil afholde folkeafstemning, er det vigtigt, at man grundigt overvejer, hvad man vil spørge borgerne om, og hvad man kan/skal bruge svaret til, inden man beder borgerne om at gå hen og stemme. Det er uklart, hvad det nøjagtigt er, VKO vil spørge om. Regeringen har ikke på nuværende tidspunkt fremlagt et konkret forslag i Folketinget,” siger Erik Nielsen.
Han mener ikke, man skal lave afstemninger, uden at borgerne også får indflydelse ud af dem.
“Rødovre står meget markant i den landspolitiske debat om betalingsringen, og jeg bliver dagligt ringet op af de landsdækkende medier. Som borgmester er det en selvfølge, at man hele tiden søger indflydelse for at arbejde for det bedst mulige for Rødovres borgere. Det er baggrunden for, at jeg bl.a. har taget initiativ til at samle de 15 omegnskommuner om et fælles fodslag i sagen om betalingsringen, og sende et klart signal til transportministeren,” siger Erik Nielsen.

Annonce

Klar holdning
“I sagen om betalingsringen er vores holdning klar: Rødovre skal ikke betale prisen for at løse et trængselsproblem inde i København. Vi har rigeligt med trafik på vejene i forvejen. Der er mange, der ikke har et reelt alternativ til at tage bilen – det er ikke rimeligt, at de skal betale ekstra for at passe deres arbejde, som tilfældigvis ligger på den ‘forkerte’ side af betalingsringen. Omvendt kan det heller ikke nytte noget, at man lukker øjnene for, at der er et trængselsproblem. Trængslen hæmmer væksten og erhvervslivet, og det bliver kun større i de kommende år, hvis vi intet gør,” tilføjer Erik Nielsen, der vurderer at en folkeafstemning vil koste Rødovre Kommune dyrt.
“Det er dyrt, hvis vi skal gøre det rigtigt, og sættehele apparatet i gang. F.eks. kostede det Rødovre Kommune ca. 800.000 kr. at afvikle det seneste folketingsvalg. I stedet for at bruge penge på at afholde en malplaceret og irrelevant folkeafstemning, bør vi i stedet bruge pengene på bedre service til borgerne,” slutter han.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top