Annonce

Vigtigt med stemning i Sumpen
WEB_38-Martin-zarp01_130111.jpg
Martin Zarp er formand for Rødovre Support, og støtter dermed op om den klub, som han elsker. Foto: Arkiv
ishockey Der har været masser af udfordringer for Rødovre Mighty Bulls Support, som efterlyser nye medlemmer. Formand Martin Zarp nævner vigtigheden af, at man står sammen som fans.

Det har været nogle hårde år for Rødovre Mighty Bulls Support. Interessen for at være medlem er ikke den samme som tidligere.
Supporternes formand, Martin Zarp, fortæller om sit eget virke i opretholdelsen af RMBs supporterklub.
“Bestyrelsens arbejde starter flere måneder, før sæsonen starter. Vi laver budget og lægger planer for fremtiden. Jeg har selv siddet med i fire et halvt år og har derfor i længere tid været helt tæt på beslutningerne.”
“Mange ting har ændret sig. Dansk ishockey har fået krisen at føle. Klubberne har færre penge til de løntunge spillere, der tidligere var med til at trække folk til kampene,” siger han.
Formanden forklarer, at der ikke er den samme idoldyrkelse som tidligere, og at de tidligere medlemsblade ikke kan lade sig gøre på grund af, at internettet har overtaget bladets funktion. Og der er heller ikke samme interesse for busture til udebanekampe.
”Sidste år var vores store satsning billige busture til udekampene. Det kom der nogle fede ture ud af, men mange valgte at køre selv, hvilket er rigtig ærgerligt, da det betyder rigtig meget for fællesskabet med disse busture,” udtaler Zarp til Lokal Nyt.

Generationsskifte i Sumpen
Rødovres fanafsnit i Rødovre Skøjte Arena er kendt som Sumpen. Og det er herfra, at de store slagsange og festlige indslag kommer under kampene. Det er derfor helt essentielt, at der ikke er splittelse fansene imellem.
”Et godt fællesskab betyder rigtig meget for fankulturen i en klub. Det er vigtigt, at der er en fantastisk stemning i Sumpen, uanset hvor mange vi er. En af sidste års store diskussioner gik på, at der var opstået en splittelse i Sumpen. Gennem de sidste fem-seks år er der sket et generationsskifte,” siger Martin Zarp og slår fast, at sammenholdet igen er dominerende.
Bestyrelsen mødtes inden igangværende sæson for at drøfte arbejdet det næste år frem. Og her var visionen ganske klar.
”Vores vision var, at Sumpen i de kommende år skulle huse de bedste fans, som skulle elskes af vores spillere og frygtes af de andre klubber,” udtaler Zarp og ytrer begejstring for den TiFo-gruppe, der blev oprettet med henblik på at skrabe penge sammen til flag, bannere og andre indslag ved kampene.

Annonce

Forholdet til klubben er styrket
Krisen gjorde sit indtog i supporten, og det har været med til, at der skulle spares i forhold til tidligere tider.
”Supporten har været nede i en dal og har langt fra samme stabile økonomi som tidligere. Vi bliver derfor nødt til at spare, og det kan mærkes. Vi har ikke længere råd til de helt store arrangementer, som vi havde engang, men vi håber og satser på, at folk gennem deres medlemskab ved, at de giver en stor hånd til vores projekt og dermed er med til at sørge for en stærkere fankultur,” lyder det fra Martin Zarp.
Han forklarer videre, at man som medlem får mulighed for at komme med på Danmarks billigste busture og at deltage i fanaften med spillere og ledelse.
Ikke nok med at RMB Support har været ramt af krisen, så har der også været et anspændt forhold til selve klubben. Samarbejdet er dog blevet væsentlig forbedret efter Brian Møllers ankomst i direktørstolen.
”Forholdet er blevet styrket væsentligt siden Brian Møller trådte til. Han har fra dag ét vist stor interesse i vores arbejde og kæmper for et stærkt samarbejde, og jeg har haft mange lange dialoger med Brian, om hvordan vi bedst muligt kan hjælpe hinanden,” siger Zarp, der er i gang med sit andet år som formand.
”Via et medlemskab er man med til at styrke fankulturen i klubben. Vi bruger nemlig en del af pengene på at lave events i Arenaen og ved udebanekampene. Vi er jo en Supporterforening, og vores primære formål er at være med til at støtte klubben. Så ved at støtte os, støtter man den klub, man elsker.”

Ishockey har stor plads i hjertet
Det er helt åbenlyst, at Zarp elsker at hjælpe sin favoritklub frem til succes. Han husker tilbage på specielt én situation i sidste sæson.
”Jeg husker specielt sidste års slutspilskamp mod AaB, hvor jeg sammen med ’Trylle’ havde arrangeret en kæmpe fælles event for alle i Arenaen. Jeg mødte op fire timer før kampstart og satte sedler op på alle sæderne. På sedlen stod der, at når første puck blev smidt, så skulle alle rejse sig op og synge. Alt gik som planlagt, og det var en fed oplevelse,” siger han og fremhæver, at eventen faktisk fortsatte i de næste kampe uden opfordring.
De mange kick og gåsehudsfremkaldende oplevelser gør, at supporterklubbens formand også ser sig selv som fan for Rødovre for eftertiden.
”Min far har taget mig med til ishockey, siden jeg var helt lille, så det er klart en sport, der har en stor plads i mit hjerte. Derfor er det fedt at være med til at hjælpe den klub, man elsker. Det ville være hårdt, hvis jeg en dag skulle forlade Supporten,” slutter Martin Zarp.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top