Ungt naturtalent vinder musikpris
WEB_Mathias-Heise_Musikpris.jpg
Mathias spiller til dagligt i bandet 'Guldsne', men spiller fra tid til anden også med i Rødovre Kommunale Musikskoles succesrige Jazz Foto: Presse
musikpris Med 40.000 kroner i hånden kan det ellers være, at mundharpen får en anden lyd, når 18-årige Mathias Heise løber med Rødovre Musikpris 2012.

I løbet af de sidste ti år har store etablerede navne som Kira og Teitur vundet Rødovre Musikpris. Sidste år løb publikumsfavoritten Aura Dione sågar med hæderen.
Derfor er det befriende, at musikprisen i år uddeles til et ungt stort musikalsk talent ved den traditionsrige nytårskoncert i Viften d. 8. januar.
Årets vinder, den unge mundharpespiller, Mathias Heise, kan dog meget vel gå hen og blive en lige så stor stjerne som de tidligere vindere. Trods sine kun 18 år har han allerede komponeret ca. 50 musiknumre og været vidt omkring med sin mundharpe.
“Mathias har trods sin unge alder allerede optrådt på mange af de etablerede spillesteder – og med sin sixpence-kasket og mundharpe som gademusikant på Strøget i København, i London, Los Angeles og New York. Der er ingen tvivl om, at Mathias godt kan gå hen og blive en af morgendagens stjerner.
Med Rødovre Musikpris og de 40.000 kr., som følger med, vil vi gerne hjælpe ham lidt på vej”, siger Rødovres borgmester Erik Nielsen.

Påskønnelse af talent
Rødovre Musikpris uddeles hvert år som et samarbejde mellem Rødovre Kommune og Rødovre Centrum.
Formålet med prisen er at påskønne en yngre udøvende musiker med et kontant beløb, som kan tjene som belønning og opmuntring til en videre udvikling inden for dansk musikliv.
Prisen uddeles til en nytårskoncert i Kulturhuset Viften, hvor Mathias også spiller et par af sine selvkomponerede numre.
Mathias Heise går i 3. G på Sankt Annæ Gymnasiums MGK (Musikalsk GrundKursus) i København, men han er oprindelig fra Rødovre, hvor han startede sin musikalske udvikling på Rødovre Kommunale Musikskole. Han spillede egentlig violin, men så faldt han for næsten ti år siden ved et tilfælde over en legetøjsmundharpe, og det var ‘kærlighed ved første tone’.
I dag drejer det meste af hans tilværelse sig om musikken og om det at optræde med mundharmonikaen. Han har gennem årene spillet alverdens stilarter, men spiller i dag mest moderne jazz og fusionsmusik.
“Vi har fostret mange talenter i Rødovre, og vi bliver stolte hver gang et ungt menneske fra Rødovre skiller sig positivt ud. Det er Mathias Heise et rigtigt godt eksempel på. Vi andre kan lytte og nyde musikken, når han folder sit talent ud. Det er en stor gevinst for et lokalsamfund,” siger Erik Nielsen

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top