Annonce


Tyrene sejrede på heden
WEB_25-Mike-berry_RMB-bluef.jpg

Mike Berry slås her mod Bluefox i en tidligere kamp i år.

Mike Berry slås her mod Bluefox i en tidligere kamp, mens pointslugeren Contois ser til Foto: Brian Poulsen
TOP4 Med 2 hurtige mål i første periode skabte Rødovre Mighty Bulls grundlaget for en sejr på 2-4 over ligaens nu forhenværende nummer 3, Herning Blue Fox. Sebastian Dahm reddede 41 forsøg og var igen en nøglespiller for tyrene. Andy Contois fortsatte sin pointstime og lavede 3 af slagsen.

Artikel af:

Oliver Ungermann

Annonce

 

Herning Blue Fox – Rødovre Mighty Bulls 2-4

(0-2, 1-0, 1-2)

1:00) 0-1 Andy Contois

02:20) 0-2 Mike Berry (Adrian Ekström, Jannik Karvinen)

29:49) 1-2 Lasse Lassen (Anders Poulsen, Teemu Jääskeläinen) PP1

46:44) 2-2 Morten Lie (Lasse Lassen, Anders Poulsen)

54:20) 2-3 Michael Smidt (Andy Contois, Rasmus Astrup) PP1

56:03) 2-4 Mike Daugulis (Andy Contois, Rasmus Astrup) PP1

Udv: Herning 5×2, RMB 3×2

Skudstatistik: 43-29. Tilskuertal: 1291

 

De lokale helte, Rødovre Mighty Bulls, fortsætter deres flotte sejrsstime. De seneste 4 kampe er alle endt med sejre til tyrene, der i dag gik forbi Herning og stjal deres 3. plads. Det blev en realitet, da Mighty Bulls vandt 2-4 på Heden.

Kampen var dårligt nok begyndt, da Rødovre bragte sig foran. Efter et minuts spil får amerikaneren, Andy Contois, et breakaway som han eksekverer flot. Blot 1 minut og 20 sekunder efter var det Rødovres forholdsvis nye canadier, Mike Berry, der satte pucken ind efter en 2 mod 2 situation. Michael Smidt forklarer den gode start:

”Vi starter ud rigtig, rigtig flot. Efter 2:20 er vi foran med 2-0. Vi spiller fantastisk defensivt i starten, hvilket giver os nogle kontrachancer, som vi udnytter godt. Andy Contois kommer alene med målmanden og sætter den rigtig flot ind. Bagefter kommer vi i en 2 mod 2 situation og laver et rigtig flot mål, så det var en drømmestart,” siger kaptajnen.

Rødovre fortsatte den gode stil i de første 10 minutter, hvorefter de trak sig lidt længere tilbage på banen. Det resulterede i nogle muligheder til Herning, men skudende blev holdt fra en afstand, der ikke var noget problem for superkeeperen, Sebastian Dahm.

”Sebastian har stået rigtig flot i sæsonen, og har specielt efter jul været fantastisk. Det er rigtig rart at have en så god keeper på holdet” udtaler Michael Smidt om kollegaen i målet.

2. periode blev vundet af værterne, der ved et mål af Lasse Lassen får reduceret og bragt spænding ind i kampen.

”Herning sætter sig lidt på kampen i 2. periode, men vi får lukket godt af. Deres mål er et skud, der rammer en af vores backer,” beretter Smidt om det selvmål de inkasserede cirka halvejs i kampen.

 

Powerplayet virker. I 3. periode får Herning ved Morten Lie udlignet efter forarbejde af Lasse Lassen og Ander Poulsen. Det lignede derfor, at afgørelsen først skulle falde i overtiden, men med 6 minutter tilbage af kampen, kommer Rødovre i powerplay, hvor Smidt udnytter et flot opspil koldt:

”Vi er i powerplay, og jeg søger ind foran mål. Andy Contois og Rasmus Astrup laver et fantastisk oplæg til mig, så jeg stort set kun skulle skyde den i tomt mål.”

Præcis som i 1. periode, skulle der ikke gå mere end halvandet minuts spil, og så var tyrene skarpe igen. I endnu et powerplay fik Mike Daugulis sat pucken ind, igen efter et flot forarbejde af Andy Contois og Rasmus Astrup.

Powerplay har i mange år ikke været Rødovres varemærke og har tidligere i sæsonen set sløjt ud. I de seneste to kampe, er det blevet til fire af slagsen. Søren Pærregaard, der har det bedste udsyn, når Rødovre spiller powerplay, forklarer forskellen:

”Vi er blevet bedre til at holde vores aftaler. Spillet i hjørnerne fungerer bedre, og vi får skudt godt på mål. Det er rigtig godt at se, det har en meget stor betydning for kampen,” siger Søren Pærregaard, der i denne sæson har en af de bedste +/- på holdet, ”Min rolle på holdet, er at gå ind som backpar i 3. kæden og lukke ned for modstanderen og kører dem trætte. Men vi vinder som et hold og taber som et hold, så min personlige succes vil aldrig komme over holdet, så det er ikke noget, jeg tænker så meget på. Men det er selvfølgelig rart, at man gør det godt, og det giver da altid noget selvtillid, når man har en god statistik – man får lyst til at fortsætte med at køre på,” fortæller han om den stigende succes i år.

Herning trak målmanden til sidst, men Rødovre og Sebastian Dahm holdte stand og overtager derfor 3. pladsen.

”Det er fortjent, at vi vinder. Vi har fundet en måde at spille mod Herning, og vi holder dem fra de store chancer. Så længe vi ikke sidder i udvisningsboksen hele tiden, så kan vi slå dem. Det handler om disciplin og vi leverede varen i dag,” siger Michael Smidt til Rødovre Lokal Nyt og Søren Pærregaard er enig, ”Sejren var fortjent, men det var en blandet kamp. Herning havde mange chancer, men Sebastian Dahm stod godt i dag. Vi vil det mest i dag.”

Den 6. mand på isen kan være dig. Rødovre møder næste gang Sønderjyske, der skulle bruge forlænget spilletid for at slå ligaens bundprop, Copenhagen Hockey. På torsdag d. 26, er der Operation: fyld hallen, hvor Rødovre Lokal Nyt inviterer til stor fest og en kamp mod Odense Bulldogs – måske om andenpladsen.

”Ledelsen har fortalt at os, at de regner med, at der kommer rigtig mange. Der er blevet sat en masse annoncer i aviserne og gjort et flot stykke reklame i Rødovre Lokal Nyt og rundt om i byen, så det håber jeg på. Det vil være sindssygt fedt med så mange fans. Det er jo altid en fornøjelse at have tilskuere i ryggen – det er en 6. mand på isen,” siger en forventningsfuld sejrsherre, Søren Pærregaard.

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top