Annonce

Videoklub med mord på samvittigheden
WEB_videoklub.jpg
Rødovre Film- og Videoamatører kan i år fejre 50-års jubilæum. Klubben kunne selvfølgelig ikke dy sig og derfor blev interviewet med Lokal Nyt også foreviget på film. På rnn.dk kan man i øvrigt se en af klubbens tidlige produktioner. Filmen er fra 1970 og handler om Rødovres første borgmester, Gustav Jensen. Titlen er ‘EN borgmester’ og filmen blev optaget i 1970 med Standard 8 mm smalfilm og ‘Det tyske enhedstonesystem’. Foto: Red.
jubilæum Rødovre Film- og Videoamatører kan i år fejre 50-års jubilæum. Det hele startede med primitive smalfilm og blodige scener. Den teknologiske udvikling går imidlertid så stærkt, at selv de garvede medlemmer har svært ved at holde sig opdateret.

I 1962 afholdt fotohandleren fra det daværende Rio Foto et smalfilmskursus i Vestbad. Det var nok de færreste der havde regnet med, at netop dette kursus skulle blive startskuddet til foreningen Rødovre Film- og Videoamatører, men det var imidlertid lige hvad der skete.
For en af de kursister der tilbage i 1962 gerne ville blive klogere på smalfilm var nemlig Kaj Larsen.
Som ung knøs fik han øjnene op for filmproduktion og sammen med andre kursister dannede de efterfølgende deres egen forening.

Mord og overfald
Her 50 år efter, er Kaj Larsen stadig dybt engageret i klubben. Som formand har  han om nogen oplevet klubbens og den teknologiske udvikling.
“I starten hed vi Rødovre Smalfilmsklub, men smalfilmen forsvandt jo fuldstændig og på et tidspunkt blev vi enige om at skifte navn,” fortæller Kaj larsen, der også husker at foreningen i dens spæde fødsel brugte meget energi på at producere små kortfilm.
“Der er ikke grænser for, hvor mange mennesker vi har slået ihjel. Vi lavede små spillefilm der handlede om mord, overfald og sexcikane,” fortæller Kaj Larsen, der husker at prisen på en rulle film, svarende til fire minutters optagelser, kunne koste én hel timeløn.
“Økonomien alene gjorde, at vi blev nødt til at lave korte film,” siger Kaj Larsen. Der blev derfor brugt meget tid på redigering og efterarbejde. En tendens som man ser mindre og mindre i dag, i takt med at priserne for en film er raslet ned.
“I dag har vi meget mere materiale at optage med, men det gør jo så også, at vi laver nogle gevaldig lange film og det er et af vores problemer, for vi kan ikke koncentrere os om det vi laver,” lyder dommen fra foreningens formand.
Udvikling
Foreningens medlemmer går i dag mere op i udstyr end i at finpudse de filmsekvenser der kommer i kassen.
“Vi diskuterer udelukkende teknik og ikke den filmiske side af sagen. Brugen af filmiske virkemidler er trukket i baggrunden,” forklarer Kaj Larsen.
Udviklingen ærgrer ham, men hvis ikke medlemmerne bruger tid og kræfter på at følge med den teknologiske udvikling bliver de hægtet af.
“Vi får hele tiden nyt elektronisk udstyr. I første omgang gik vi fra smalfilm til videooptager og senest er vi gået over til digital. Det var et stort spring, da vi gik over til DV båndende og i dag handler det om High Definition,” forklarer Kaj Larsen, der ikke selv forsøger at halse efter den teknologiske udvikling.
“Det er håbløst at forsøge at følge med, for der sker noget nyt hele tiden og der kommer hele tiden nye og bedre kameraer. Men man er også nødt til at sige til sig selv, at det udstyr man har er godt nok.  Et langt stykke hen advejen handler det om at lære sit eget udstyr at kende,” siger han.
Rødovre Film- og Videoamatørers 50-års jubilæum markeres med en reception i Hovedbibliotekets lille sal fredag den 13. januar fra kl. 14.00 til 18.00.
Alle interesserede er meget velkomne til at kigge forbi.
“Receptionen følges i øvrigt op af en lille udstilling af noget af det udstyr vi har benyttet igennem de 50 år,” slutter Kaj Larsen. Udstillingen kan ses frem til den 21. januar.

Annonce

[yt]aIKk7CkC6lo[/yt]

 

 

 

 

 

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top