Annonce

Stort comeback udeblev
RH_damer-oeresund18_091011_BP.jpg
Foto: Brian Poulsen (Arkiv)
Håndbold Torsdag fik Rødovre Håndbolds 1. Divisionsdamer en på hatten, da topholdet SønderjyskE var på besøg. Søndag var de til gengæld tæt på sensationelt at stjæle point fra Ringkøbing, men dårlige afslutninger og tekniske fejl i afgørende øjeblikke gav vestjyderne sejren.

Rødovre – SønderjyskE: 15-32

Katrine Buus 3, Alexandra Banfalvi 2, Karina Jørgensen 2, Stine Kock 2, Trine Langholz 2, Jannie Spelmann 1, Maibritt Ranch 1, Mia Brøndum 1, Nadia Mestasi 1.

Annonce

Rødovre – Ringkøbing: 22-25(9-13)

Nadia Mestasi 5, Olivia Black 4, Jannie Spelmann 3, Katrine Buus 3, Alexandra Banfalvi 2, Karina Jørgensen 2, Mette Bertolt 1, Mia Brøndum 1, Trine Langholz 1.

Et modløst og selvtillidsforladt Rødovre-hold fik ørerne i maskinen, da SønderjyskE gæstede Rødovre Stadionhal torsdag aften. Det vigtige nederlag til Stjernen sad åbenbart stadig i hovederne på spillerne, der ikke ligefrem fik tanket selvtillid mod topholdet.

Søndag eftermiddag var det et anderledes kamplysten Rødovre-hold, der gav et andet tophold – Ringkøbing – kamp til stregen. Marginalerne var dog i afgørende situationer ikke med Rødovre. Forskellen lå i kvaliteten af afslutninger og mængden af tekniske fejl.

Ringkøbing startede i et helt andet tempo end hjemmeholdet, der hurtigt kom bagud med 3 mål. Specielt Ringkøbings kontrafase var dygtig til at udnytte, at Rødovre lige skulle finde melodien offensivt.

Rødovre gik op i et mere offensivt forsvar, og det lykkedes at stresse det etablerede Ringkøbing-angrebsspil. Men efter lidt omstillingstid kom Ringkøbing også forbi det, og bragte sig foran med 5 mål.

Halvlegs gennem første halvleg kom der pludselig struktur på Rødovres angrebsspil, og målene kom nemmere til hjemmeholdet, der til tider viste prøver på flot gennemspillet angrebsspil. Man måtte dog erkende, at kvaliteten i afslutningerne simpelthen ikke holdte niveau med gæsterne.

Halvlegen sluttede med taktiske fiksfakserier fra de to trænere, der med kort mellemrum tog en time-out hver uden nogle synlige resultater på måltavlen.

Anden halvleg begyndte med fokus på forsvarsspillet, hvor begge hold holdt hinanden fra scoringer. De to hold brugte lidt tid på at finde recepten mod hinandens forsvar. Ringkøbing benyttede sig af et inferno af krydsløb, der ofte skabte et hul eller en gunstig én-mod-én-situation.

Rødovre prøvede i højere grad at skabe plads til gennembrud ved bl.a. Katrine Buus. På den måde fik begge hold gang i målscoringen, men igen fulgte holdene hinanden. En Ringkøbing-udvisning gjorde det muligt for Rødovre at spise et par mål af jydernes føring til 18-21. Det kunne være blevet 19-21, men symbolsk blev en brændt afslutning fra stregen til et mål til Ringkøbing, og så var gæsterne foran med 4 mål.

I perioden efter Rødovre fik højere grad iscenesat Olivia Black, mens Ringkøbing nu fokuserede sin bevægelse omkring stregspilleren, der førte Rødovres centerforsvar rundt på banen.

Hjemmeholdet lod ikke sit momentum slippe væk. Efter at være kommet sig over nedturen ved 18-21, fik holdet fat i sit forsvarsspil, og fik bragt stillingen på 21-23. Et comeback lurede.

En Ringkøbing-timeout fik genoprettet orden i offensiven hos gæsterne. De måtte nu også kæmpe med en storspillende Frances Benzon, der med sans for drama havde gemt sine store redninger til kampens slutning.

Endnu engang kom Rødovre i overtal med bolden og 3 mål til en udligning, men en teknisk fejl i næste angreb resulterede i at Ringkøbing kunne løbe kontra igen og lukke kampen med scoringen til 21-25.

Slutningen til trods var træner Poul Sørensen tilfreds med indsatsen efter kampen:

”Det var rigtig fint i dag,” lød det, før han forklarede, hvad der blev afgørende for at comebacket ikke blev fuldført:

”Tekniske fejl som jeg ser det. Jeg tror, vi er nede med to, og så har de en afslutning fra fløjen fra en meget spids vinkel, som Cessi(Frances Benzon red.) ikke får lukket ved nærmeste stolpe. Et skud hun ikke bør lukke ind, men hun har så mange andre redninger. Men lige der brækker den(Kampen red.),” forklarede han.

Generelt var det kvaliteten i afslutninger i starten af kampen og små tekniske fejl til forskel på de to hold ifl. Rødovre-træneren.

”Vi kommer for tæt på forsvaret og afleverer til dem. Jeg synes ikke, det er fordi, de andre er for gode. Det er os selv, der laver nogle dumme tekniske fejl, så de andre kan løbe op og score,” fortalte han.

Han ser en sammenlignelighed mellem torsdags nedslagning og søndags kamp:

”Ringkøbing og SønderjyskE minder meget om hinanden. SønderjyskE har måske en spiller mere, der ligger et ekstra tryk. Jeg tror, det handler meget om det psykiske, der sad i kroppen i torsdags,” sagde han.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top