Annonce
Rygepauser i Islev Børnehave bekymrer
WEB_rygning21.jpg
I Islev Børnehave er pædagogernes morgenrygepauser blevet for meget for en forælder. Foto: Red.
rygning Rygetrængende pædagoger er blevet et stort irritationsmoment for en forælder i en af kommunens daginstitutioner. Rygepauser har flere gange været skyld i, at hun ikke har nogle pædagoger at aflevere sit barn til om morgenen.

I Islev Børnehave er pædagogernes morgenrygepauser blevet for meget for en forælder. Hun ønsker at være anonym, da hendes barn stadig går i institutionen. Situationen er imidlertid blevet et så stort irritationsmoment, at hun ønsker en ny institutionsplads til sit barn.
Hun har flere gange oplevet, at der kun var en pædagog på stuen når hun skulle aflevere sit barn. Resten af personalet var ude og ryge.dresses london

“Den pædagog der er tilbage, har ikke tid til at modtage flere børn og derfor sker det tit at jeg afleverer til en af de ‘store’ piger på fem år, som faktisk næsten er bedre til at tag imod end personalet,” lyder det fra den bekymrede forælder.
Formanden for Børne- og Skoleudvalget, Flemming Østergaard Lunde Hansen har kigget nærmere på sagen og han gør det klart, at rygning ikke på nogen måde må gå ud over den pædagogiske kvalitet i børnehaven.
“Der bliver ikke holdt ‘spontane’ rygepauser. Der ryges kun i forbindelse med faste aftalte pauser. Der er således ikke tale om, ‘at pædagogerne lige tager en hurtig smøg i arbejdstiden,’” forsikrer han.

Kan du forestille dig, at man på sigt skal kigge på reglerne for rygning i kommunens daginstitutioner?
“Jeg mener, at rygereg- lerne er fornuftige i vores institutioner, og de lever da selvfølgelig også op til den gældende lovgivning. Det afgørende er, at reg- lerne bliver overholdt. Og det gør de da også i langt de fleste tilfælde. Og hvor det ikke sker, bliver der fulgt op på det,” siger formanden for Børne- og Skoleudvalget, Flemming Østergaard Lunde Hansen.

Varmt tøj
Venstres Claus Gisselmann Olsen, der ligeledes er medlem af Børne- og Skoleudvalget, ser heller ikke nogen grund til at man skal opfinde nye regler.
Han ser ingen poblemer i, at medarbejderne tager sig en rygepause, hvis det kan planlægges i deres arbejde. Han opfordrer dog pædogogerne til at tage varmt tøj på, når de skal ud og ryge.
“Jeg vil da opfordre rygerne til at tage noget varmt tøj på her i vinter, så de undgår for mange forkølelser og lungebetændelser. For vi skal holde fast i den positive udvikling sygefraværet har haft i Rødovre Kommune de sidste år.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top