Annonce

Rullende dødsfælder
WEB_40-SMS-i-trafikken-st.jpg
Alt for mange er for uopmærksomme på trafiksikkerheden, og synes det er vigtigere at tjekke sms'er eller Foto: Arkiv
sms Hver time kører hundredevis af bilister igennem krydset Jyllingevej/ Rødovrevej. De ser det bare ikke selv. De har nemlig for travlt med at kigge på deres mobiltelefoner.

Af Asbjørn Andreas Larsen, Martin Engkebølle og Cecilie Marie Østerkryger

‘Bip bip’ Du kender det godt. Du får en SMS imens du kører bil, og selvfølgelig skal du lige tjekke, hvad der står. Selvom du jo godt ved, at du ikke burde. Risikoen kender vi alle, men vi tænker sjældent over det. Det går jo nok.
Selvom det langt fra gælder alle trafikanter, så er uopmærksomhed i trafikken stadig et stort problem, der nemt kan forårsage alvorlige ulykker.
Ved krydset Jyllingevej/Rødovrevej blev det på bare en halv time til hele 47 billister, som talte i telefon bag rattet. Det er mere end halvanden billist pr. minut, som uopmærksomt ruller rundt på vejene. Bøden for at blive taget med mobilen i hånden er i år hævet til 1.500 kr., hvor den tidligere lå på 500 kr. 
Det skræmmer tilsyneladende ikke alle nok til at holde fokus på vejen. Hvis alle bilister i det omtalte kryds blev stoppet af politiet, så var knap 70.500 kr. havnet lige ned i statskassen. Og det endda kun på 30 min.
Vicepolitiassistent Erik Andersen fra færdselsafdelingen hos Københavns Vestegns Politi forklarer, at mange af de færdselsuheld de oplever, skyldes mobiltelefonen, men de understreger, at det er svært at bevise efterfølgende.
“Når vi spørger dem om det, vil de ikke stå ved det, fordi de godt er klar over, at de har gjort noget forkert,” udtaler ordens-magten. Politiet understreger, at bødetaksten er steget fordi, at brugen af mobiltelefoner bag rattet øger risikoen for uheld markant.

Annonce

Kører i blinde.
Udover mobiltelefonen, var rygning også en populær aktivitet i de rullende dødsfælder. Stærkt efterfulgt af frokostpauser på vejen. På denne halve time fra kl. et til halv to, var der for hver person, som talte i mobiltelefon, knap to personer som enten røg, spiste mad, drak, læste i avis eller lavede andre distraherende aktiviteter.
Rådet for sikker trafik vurderer, at hvis man kører med 80 km/t og samtidig kigger på mobilen i bare 4 sekunder, så svarer det til at køre 89 meter i blinde. Uopmærksomhed vurderes også til at have en afgørende faktor i næsten hvert tredje færdselsuheld.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top