Annonce

Pas på: En SMS kan koste 100 børn livet
WEB_bus1.jpg
Kigger du væk fra vejen i bare få sekunder kan du, hvis du er rigtig uheldig køre en hel børnehave ned. Derfor har børnehaver som Rønneholm, strenge regler for, hvordan man skal opføre sig i trafikken. Foto: Julie Vejlø
sikkerhed Så sent som i sidste uge mistede en 6-årig dreng livet i en højresvingsulykke i Jylland. Sikkerhed i trafikken er ikke en spøg, heller ikke i Rønneholm, hvor både børn og pædagoger går meget op i at passe på hinanden.

Af Malene Schouboe Bugge-Hansen, Emilie Vidø og Karoline Thielow Simonsen.

I børnehaven Rønneholm hersker der ikke tvivl om, at det er vigtigt at lære trafikken at kende. Pædagogerne sørger for, at børnene går i rækker, to og to, og ikke mindst hånd i hånd. Et af børnene udbryder: “Se, der kommer en bil!” hvilket er et tydeligt tegn på, at børnene er opmærksomme på, at trafikken kan være farlig.
Pædagogerne har helt klare regler i trafikken, og i løbet af det korte optrin må de flere gange sige bestemt, men pænt til børnene: “Over på fortovet!”
“Kender du ikke trafikken?” spørger et barn til et andet. Børnene virker ikke til at være et sekund i tvivl om, hvilke konsekvenser det kan have at være uopmærksomme i trafikken. Flemming der kørte bussen fra Vangskov Bustrafik, udtaler, at der i firmaet er en politik om, at man altid skal enten bruge headset eller voice over, når man snakker i mobiltelefon, imens man kører bus.
I trafikselskabet mener man, at det er vigtigt at have skærme i bussen, så dem, der kører bussen, ikke skal røre ved deres mobiltelefon, mens de skal køre bus.

Annonce

Rådet for sikker trafik vurderer, at hvis man kører med 80 km/t og samtidig kigger på mobilen i bare 4 sekunder, så svarer det til at køre 89 meter i blinde. Uopmærksomhed vurderes også til at have en afgørende faktor i næsten hvert tredje færdselsuheld.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top