Nyt spilsystem er en succes
michael_smidt_RMB-Herlev_28_301211_BP.jpg
Michael Smidt er selv en smule overrasket over hvor godt holdet har klaret det i denne sæson. Foto: Brian Poulsen
Ishockey Rødovre-kaptajn Michael Smidt mener selv, at hans betydning for holdet aldrig har været større, end den er i denne sæson. Og så er han ikke overrasket over, at det nye spilsystem allerede fungerer for holdet.

Det er gået over al forventning for Rødovre i AL-Bank Ligaen. Holdet er efter 30 kampe placeret på fjerdepladsen – kun tre point efter Herning (én kamp mere) og Odense, der deler andenpladsen.

For bare få dage siden indtog tyrene en fænomenal andenplads, og det er langt fra sikkert, at det bliver den eneste gang inden slutspillet.

Holdets kaptajn, Michael Smidt, har været kraftig medvirkende til holdets succes. Den hårdtarbejdende forward leverer en solid præstation i hver eneste kamp. Indtil videre står han noteret for 26 (11+15) point. Men har hans betydning for holdet været større i denne sæson end tidligere sæsoner?

”Ja, det vil jeg sige. Vi har et meget ungt hold, hvor der er kommet mange nye spillere op blandt os voksne mænd. De forsøger at falde til på holdet, og i den forbindelse søger mange hen for at støtte sig op af en ældre spiller, og det er blandt andet mig,” udtaler kaptajnen.

Nyt spilsystem fungerer
Samtidig med at de unge skulle vænne sig til det højere niveau ved sæsonstart, er der blevet indført et nyt spilsystem på Rødovre hold efter canadiske Brad Grattons ankomst. Og det lyder fra flere kanter, at det har forløbet efter hensigten.

”Jeg er ikke overrasket over, at vi har fået det nye spilsystem til at fungere. Det er nemmere for europæere at omstille sig til en nordamerikansk stil, end det er for nordamerikanere at omstille sig til et europæisk system,” siger Michael Smidt og runder af.

”Jeg er til gengæld overrasket over, hvor godt det er gået. Vi har vundet over alle hold i ligaen, og spillerne har alle præsteret deres bedste og taget systemet til sig.”

Rødovre spiller kamp nummer 31 ud af i alt 40 grundspilskampe, når Frederikshavn lægger vejen forbi Rødovre Skøjte Arena på fredag.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top