Nykredit Rødovre går en travl tid i møde
WEB_penge-roedovre_081107_B.jpg
Der er frist til den 31. januar for at opsige sit nuværende lån til den førstkommende termin, hvis man ønsker at omlægge til det nye 3,5% lån.
lån For første gang nogensinde er det nu muligt at optage et fastforrentet realkreditlån med en rente på blot 3,5 procent med en løbetid på 30 år. "Det kan give travlhed i næste uge, da den 31. januar er sidste chance, hvis man vil opsige sit lån til førstkommende termin.

Danske realkreditinstitutter, ansporet af Nykredit og Totalkredit, har åbnet op for en ny og uventet lånemulighed for danske boligejere. Hvis man er hurtig kan man allerede til det første termin udskifte sit lån, og det kan både være attraktivt for eksisterende boligejere med fastforrentede lån på 5 procent eller mere, men  det kan også være attraktivt for nye låntagere eller for boligejere med rentetilpasningslån, der ønsker en lav rente kombineret med den sikkerhed, som et fastforrentet lån giver, vurderer centerdirektør i Nykredit Rødovre, Charlotte Kaae Brund.
Hun oplyser, at der på landsplan er fastforrentede 5% lån for mere end 50 milliarder, som det kan betale sig at omlægge, og at andelen af disse lån som er udstedt af  Nykredit i Rødovre alene beløber sig til omkring 125 millioner kr. Hertil kommer alle variabelt forrentede lån og lån med fast rente på 6 og 7 procent.
“Jeg tror vi får travlt. Det nye lån på 3,5 procent er en attraktiv mulighed for at skifte til et bedre og billigere lån for alle låntagere med en fast rente på 5 procent eller mere. Renten er i nærheden af det historiske niveau  for F1-lånet, og det nye lån kan meget vel sætte gang i en større konverteringsbølge,” siger Charlotte Kaae Brund. 
Hvis man vil beskytte friværdien, når og hvis renten stiger, mener hun, at det nye lån kan være en god idé.
Ifølge Nykredits beregninger vil det nye lån nemlig give en månedlig besparelse på 250 kr. efter skat per lånte million for en boligejer med et fastforrentet lån på 5 procent og en restløbetid på 28 år, hvis det nye lån optages til den forventede kurs på 97,5. Samtidig vil man som låntager afdrage 500 kr. mere om måneden med det nye lån.
“Renten er lige nu rekordlav og vil stige på længere sigt. Og det er netop, når renterne er så lave, som vi ser det nu, at de fastforrentede lån er allerbedst. Når renten stiger, falder kursen, og det kan man udnytte som boligejer med fastforrentet lån ved at konvertere lånet og dermed reducere sin restgæld. Vi forventer at kursen på 3,5 procents lånet vil falde mellem 7 og 8 kurspoint ved en rentestigning på 1 procentpoint, siger Charlotte Kaae Brund, der mener, at alle låntagere med en fastrente på 5 procent vil være godt tjent med at få rådgivning om de konkrete muligheder, så de på den baggrund kan tage stilling til, om det kan betale sig at skifte til det nye 3,5 procents lån.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top