Annonce

Nærhed forebygger lokale Tøndersager
WEB_roedovre01_070211_BP.jpg
Der er i Rødovre så stor kontakt mellem det offentlige og udsatte børn, at nærheden i sig selv kan være med til at forebygge de forfærdelige sager om børnemishandling, som man ser for tiden i Jylland. Foto: Arkiv
misbrug Sexmisbrug og voldstilfælde i danske familier er efterhånden hverdagsstof i medierne. Kommunalbestyrelsesmedlemmet Michel Berg (A) mener imidlertid ikke, at sager af så grov kaliber vil ske i Rødovre. "Vi er for tæt på hinanden," siger han.

 

 

Annonce

Tøndersagen, Brønderslevsagen og senest Mern-sagen. Sager med børnemishandlinger af forskellig karakter hober sig fortsat op. I Rødovre er over 100 børn allerede fjernet fra hjemmet. I de fleste tilfælde bliver de heldigvis fjernet, inden det går så galt, som det er set i flere andre kommuner det sidste stykke tid. Michel Berg mener, at det hjælper, at vi i Rødovre Kommune bor tættere og i større grad gør brug af institutioner.
“Kommunen har repræsentanter i stort set alle aspekter af barnets liv; skoler, børnehaver, osv. De har fokus på barnets trivsel, og er opmærksomme på eventuel misrøgt,” siger Michel Berg.
Men i Rødovre forekommer der dog stadig dét, som Michel Berg kalder “Det største indgreb i et menneskes liv”, nemlig børn der bliver tvangsfjernet fra deres forældre. Han understreger dog, at barnet som udgangspunkt har det bedst hos sine forældre, og at det derfor kun fjernes, hvis det vurderes nødvendigt. Men tvivlen kommer altid barnet til gode
“Barnet skal blive hjemme, indtil det modsatte er bevist. Men selvfølgelig kommer tvivlen barnet til gode, da de er udsatte,” siger Michel Berg.

Social arv.
“Forældrene er ikke onde mennesker,” understreger Michel Berg.
Han mener i stedet, at den dårlige sociale arv oftest er problemet.
“Forældrene har ikke evnen til at kunne opfostre et barn. Man kan nærmest stå på en bakketop og spejde ud over deres historiske horisont og se, at de ikke er egnede til at opfostre et barn, fordi man kan se, hvordan deres egen opvækst har været.”

Kommentarer

6 kommentarer om “Nærhed forebygger lokale Tøndersager”

 1. rmbfan siger:

  der SKER alle steder .Hr berg ser det bare ikke!!

 2. Anne Mette Schånfeldt siger:

  Lisbeth Zornig sætter i disse dage fokus på børn der bliver svigtet. En væsentlig pointe i børnesager, er at det netop kan ske alle stedder. Netop derfor bør vi alle tænke muligheden ind for ikke at overse et barn der kunne have være hjulpet. Det er derfor meget betænkeligt når du går ud og promovere dig politisk , ved at gøre reklame for Rødover kommune som et særligt sikkert sted hvor der er strukturer der kan sikre at “det sker ikke her”. Lisbeth Zorning har gjort et stort stykke arbejde , med sig selv som insats, for at vække os alle, så vi på en rolig måde kan forholde os til noget der er så svært at rumme som overgreb mod børn. Lad os smmen lytte til Zornig, samt de modige mennesker der fortæller deres historier, og lad ikke disse følsomme emner blive til selvpromoverende politisk probaganda. vh. stud.psyk A.M. Schånfeldt.

 3. Steph siger:

  Hr Michael Berg, sikke et fint billeder du dér tegner, virkeligheden er dog en anden. Tal du med voksne seksuelt misbrugte, om deres barndomsfamilies “sociale arv”, så vil du se et anderledes nuanceret billed. Incestfamile spotter man ikke på en bakketop. Det vil du opdage….

 4. Solvejg Weitling siger:

  At det ikke sker i Rødovre hr. Berg er så naivt at tro. Og at børn blir tvangsfjernet så mange er også et stort overgreb Og ligner et stort problem i jeres Kommune, i skulle hellere sætte ind og hjælpe der hvor problemet er. Erfaringerne viser jo at børn der blir fjernet fra mor og far er dybt traumatiseret resten af deres liv. Mere eller mindre. Find dog på noget bedre Med al jeres bedreviden.

 5. Johnny Cramer siger:

  Er enig i at det ikke er alle der harävnen at pedagogiskt vejlede sine börn, men det kan ikke forklare, Overgreb og isär ikke sexuelle overgreb. Tror heller ikke det går at ha närhed til de familier hvor det grimmeste ting sker, De sjkuler sig og er mange gange isolered fra almindelig social samvär og bygger en facade der ligner en solskins familie.
  de overgreb jeg selv hvar udsat flör skede i Drenge hjem og på gaden i min flugt hjemmefra hvor overgereben hvar drick og vold, men også af sexuel art. På fosterhjem blev jeg også misbrugt ved få tilfälder men då, brugt som slave med arbejde der begyndte 4.30 om morgonen, seden skole og arbejde igen til kl 18-19 om aftenen. Om natten blev jeg nogen gange tvinget till att”hjelpe” äldre anbragt med diverse sexuelle tiltag.
  Så gode kommune det er megedt der skall holdes styr på for at redde disse börn
  Kh 60 år idag og fäer stadig smerten

 6. Michel Berg siger:

  Til Solvejg.

  Jeg har på intet tidspunkt sagt (og det bliver heller ikke nævnt i artiklen) at vi ikke har voldsomme overgreb i kommunen. De er bare ikke af den hårde seksuelle karakter som alle holder fokus på. Det jeg påpeger, er at vi sammen skal holde fokus på problemet, specielt der hvor kommunen har den daglige kontakt med børn.

  Jeg er enig med at vi skal gøre at hvad vi kan for at bekæmpe dette problem. Derfor er det også min opfattelse at vi har de dygtigste medarbejdere på sagen, samt at vi løbende udvikler tilbud der holder fokus på at barnet kan blive i hjemmet. F.eks. børnehuset.

  Til Steht

  Jeg tror du skal læse artiklen igen. Jeg lægger ud med at påpege at over 100 børn er fjernet fra deres hjem i Rødovre. Hvis du syntes det er et fint billede, så har vi forskellige opfattelser af det begreb.
  Ift. mit udtryk omkring bakketoppen, så hentyder jeg til forældrenes fortid, ikke deres nuværende situation. Når du nu udtrykker dig som du gør, insinuer du også at du kender til området. Og hvis du gør det, så ved du også at voksne der mishandler børn, ofte selv er mishandlet som barn.

  Til Rmbfan

  Hvis du kender til sager, så håber jeg da sandelig du melder det til kommunen. Ikke kun skriver om det på nettet.

  Til Anne Mette

  Som næstformand i børn- unge udvalget (som kun behandler sagerne om tvangsfjernelse) er det min opgave at forklare byens borgere om hvad vi gør for at forhindre at disse sager opstår. Om dette er selvpromoverende står for din egen regning. Vælgerne i Rødovre har valgt mig til at varetage den mest indgribende og personlig opgave der er menneskelig tænkelig. Så har de også en ret til at høre hvordan denne opgave bliver håndteret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top