Annonce

Dag 2 – Canadiens, interview og fransk lektion
Montreal-offday_20_130112_BP.jpg
Foto: Brian Poulsen
Blog - Bag kameraet Dagen startede med at vågne kl. 04 lokal tid. Frisk som en havørn. Hvad gør man så? Jeg vendte og drejede mig. Lige lidt hjalp det. Så kan man jo ligeså godt stå op tænkte jeg, og gjorde mig selv opmærksom på, at klokken jo er 10 fredag formiddag hjemme i Danmark.

Så computeren blev tændt og jeg fik snakket med nogle af jer derhjemme om hvordan det hele var gået indtil videre. Det minder mig om at jeg ikke fik fat i mine forældre….  Hov.. Mor og far!! Jeg har det godt!!  Send flere penge! .. Er det ikke sådan man siger?

Nå, men klokken runde omsider endelig 7 og så var det tid til morgenmad. En nogenlunde buffet der ikke bød på det helt vilde. Men lidt kartofler, bacon og en mellemting af almindelige pølser og cocktailpølser med heinz ketchup blev det da til. Og så noget ristet brød der smagte af arme riddere.

Annonce

Tilbage på hotelværelset og dræbe tid. Kl. 11.30 stod den på morgentræning i Montreal Canadiens’ træningshal – Bell Sports Complex.

Da uret rundede 9 måtte jeg bare ud. Der stod en ond vind ind fra siden og en blanding af ny sne og så ellers sne fra dagen før blæste rundt og fik det til at føles meget koldere end det reelt har været.

Jeg fik lokaliseret den tætteste Starbucks café som nok bliver brugt i morgen når billeder fra kampen skal smides op. En gang kaffe og så ellers dertil hørende wi-fi internet der forhåbentligt er hurtigere end her på hotellet, er nok en meget dejlig måde at bearbejde den kæmpe oplevelse i morgen nok bliver.

Videre forbi en Apple butik. Ja en apple-apple butik. Ikke en Humac butik eller Fona som i Danmark. Herovre er det Apple selv der har butikker. Jeg kunne ikke komme ind for butikkerne åbnede først kl 10. Videre til at finde et sted hvor jeg kan købe nogle luffer senere, da det bliver rigtig koldt i morgen (i morgen aften har de lovet omkring -30 grader!). Nå klokken havde nu passeret 9.30 og besluttede mig for at svinge ned forbi Bell Centre og se hvordan den egentlig ser ud. Der er nærmest et helt museum udenfor, med bronzefigurer af nogle af de største spillere der har spillet for Montreal. Og så selvfølgelig lige et smut ind i deres merchandise butik og købe lidt småting.


Lars Eller hænger på den ene væg af Bell Centre

Derefter stod den på et hurtigt smut hjem forbi hotellet og hente mit kamera og andre ting, så jeg var klar til morgentræning.

Det er så her jeg får fransk lektion.

I Danmark har vi butikskæden Body Shop. Herovre hedder den så ”Le Body Shop”. Så ved i det hvis det skulle blive nødvendigt en dag.

Et hurtigt smut forbi hotelværelset og så var jeg ellers klar til at hoppe i en taxa og køre til Brossard hvor Canadiens træner. Jeg tænkte ikke videre over at det hed Bell Sports Complex. Havde en idé om at der sikkert var mere end bare en enkelt skøjtebane. Og det skal jeg så love for. Der lå to ishockeybaner parallelt med hinanden. Og for enden af dem lå der så en fuld størrelse indendørs fodboldbane. Der må være mange klubber der er grønne af misundelse over sådanne faciliteter.


Ja den er fuld størrelse den fodboldbane


Den ene af to skøjtehaller i complex’et. I baggrunden ses Montreal’s træningsbane

Ved indgangen til der hvor Canadiens træner stod en vagt og jeg nåede dårligt at få sagt mere end mit fornavn, så var han allerede godt klar over hvem jeg var. Jeg skulle dog lige fortælle at jeg var fra Danmark som om det var dagens kodeord for at komme ind. Montreals presseansvarlige havde været så høflig at informere vagterne om min ankomst. Og der var bare styr på det. Ingen slinger i valsen der. Det er tydeligt at intet er overladt til tilfældighederne. Jeg kom indenfor glasset og ind i selve hallen og satte mig pænt og ventede på tilskuerpladserne i mens Canadiens spillerne en efter en kom på isen.


Alle træningerne her er nærmest  åben for offentligheden. Men kun til glasset.

Nu er det ikke for at sige noget ondt om vores helt egne helte hjemme i lille Rødovre, men når de drenge der, sender et skud af sted er det altså med en noget anderledes hastighed og præsition. Det er rimelig imponerende at se en spiller sende den ene raket efter den anden på overliggeren 8 ud af 10 gange fra en 10-12 meters afstand.

Efter en vel overstået træning, skulle jeg ned og hilse på Lars Eller i omklædningsrummet som i øvrigt har fået sig det canadiske smil. Med andre ord, mangler der en stump af den ene fortand.

Der var en 25-30 pressefolk der pænt stod og ventede på at kunne træde ind i omklædningsrummet. Og det er rimelig normalt at fremmødet er så stort hver eneste dag. En af Lars’ nu forhenværende holdkammerater blev tradet midt under kampen mod Boston dagen før, så det skabte en lille smule mere interesse end normalt.

Døren blev åbnet jeg og fulgte pænt med og fik endelig hilst på den presseansvarlige. En utroligt flink mand. Der var åbenbart allerede en god portion af spillerne som var gået af isen for deres udstyr hang på deres plads men der var ingen spillere. Travis Moen der spiller i kæde med Lars Eller var en af de første til at træde ind i omklædningsrummet og han blev straks omringet af ivrige pressefolk og kameramænd der alle ville høre hans reaktion på gårsdagens trade. Lidt efter kom et par andre spillere ind og sådan blev det ved, mens jeg tålmodigt ventede på at Lars kom ind så jeg lige kunne hilse på knægten.

I mens Lars Eller blev interviewet udnyttede jeg muligheden og interviewede lynhurtigt Travis Moen om Lars Eller. Det var sgu sjovt at jeg blev lidt smånervøs over det. Det plejer ellers ikke at være noget der rører mig synderligt. Men jeg stod altså der i et omklædningsrum der oser af ishockeyhistorie! Da jeg hørte min optagelse her til aften stammede jeg et et par gange undervejs. Dog ikke så slemt at han ikke forstod hvad jeg spurgte om.

Da Lars ikke længere var optaget af diverse interviews fik jeg pænt hilst på ham og aftalte at mødes med ham udenfor hallen bagefter, så vi kunne klare mit interview i ro og fred over en frokost.

Under frokosten blev det tydeligt for mig at jeg er i hockeyland. Mens vi sad der og sludrede kom der pludselig et par folk hen der meget gerne lige ville have en autograf. Ja altså fra Lars. Den ene arbejde åbenbart med noget shipping for han kendte nogle danske skibs ejere som han bestemt mente ville blive misundelige over at han nu havde Lars Eller’s autograf og et bilede sammen med ham. Da de bagefter gik videre kom der også lige et ”tusind tak” fra den ene af dem. Det var sjovt at overvære.

Efter endt frokost og interview blev jeg pænt sat af ved mit hotel så jeg kunne komme op med mit kameraudstyr osv. inden jeg skulle ind til et par butikker der nu var åbne. Der skulle jo købes de luffer der til i morgen.

Og nu sidder jeg så her. Tilbage på hotelværelset og tygger på dagens oplevelser. I morgen gælder det kampen mellem Montreal og Ottawa. Det skal nok blive et brag af en kamp og en kæmpe oplevelse for mig!

 

 

Kommentarer

1 kommentar om “Dag 2 – Canadiens, interview og fransk lektion”

  1. Mark Elvius siger:

    Fed oplevelse flere billeder Brian. Vi æder det jo råt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top