Annonce

Justitsminister: “Regeringen prioriterer denne form for kriminalitet meget højt”
WEB_morten-boedskov06_12101.jpg
Justitsminister Morten Bødskov forsikrer, at regeringen prioriterer bekæmpelsen af denne form for kriminalitet meget højt. Foto: Brian Poulsen
politi Politiet har oplevet en bølge af organiseret økonomisk kriminalitet. Justitsminister Morten Bødskov forsikrer, at regeringen prioriterer bekæmpelsen af denne form for kriminalitet meget højt.

Politiets specielle bandeenhed, Task Force Øst, fik en stor fisk i nettet, da det lykkes dem og slå kløerne i en virksomhed på Rødovrevej. Virksomheden er sigtet for skattesvig for mindst 25 millioner kroner og i løbet af 2012 skal de rockerrelaterede bagmænd for retten, ligesom op mod 300 ansatte i virksomheden risikerer at modtage en hilsen fra ordensmagten.
Sagen fra Rødovrevej står imidlertid ikke alene. Vicepolitiinspektør Lisbeth Jessen forklarer således, at der ligefrem er tale om en ny form for kriminalitetsproblem.
“Vi har opdaget et kriminalitetsproblem, hvor der er tale om ganske store summer penge. Det er en særdeles lukrativ forretning for bagmændene,” forsikrer hun.

162 sager
Ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten behandler Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet, SØK, i øjeblikket 162 lignende sager, der beløber sig til næsten en kvart mia. kr.
“Virksomheden fra Rødovrevej fik for alvor vind i sejlene i forbindelse med sommerens skybrud.  De var ude til mange vandskader på hele Sjælland og på danske byggepladser og foretage opgaver, men probelemer findes ikke kun i byggebranchen. Vi ser også denne type kriminalitet i rengøringsbranchen,” fortæller vicepolitiinspektør Lisbeth Jessen.

Ny enhed
Den socialdemokratiske justitsminister Morten Bødskov glæder sig over politiets fangst.
“Jeg tager skarp afstand fra enhver form for organiseret kriminalitet, og regeringen prioriterer bekæmpelsen af denne form for kriminalitet meget højt. Jeg glæder mig over, at det tilsyneladende er lykkedes politiet med en særlig indsats at afsløre et tilfælde af grov økonomisk kriminalitet,”  siger han.
Han fortæller samtidig, at enheder i stil med politiets særlige bandeenhed, Task Force Øst, vil blive implementeret andre steder i Danmark.
“Med den nye aftale om politiets økonomi, som er aftalt i forbindelse med finansloven, fortsættes den særlige indsats i Østdanmark og der oprettes en tilsvarende enhed i Vestdanmark.”

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top