Annonce

Introduktion: Benzin i blodet
mosebo_Peugeot-Spider-10.jpg

Søren Mosebo i en Peugeot Spider

Blog - Benzin i Blodet Hej, jeg hedder Søren Mosebo. Jeg er 21 år gammel og fra Rødovre. Og så er jeg racerkører.

Jeg startede med at køre race for alvor som 11 årig i 2002 i gokart, efter et halvt år i 2001 for at se om det fangede min interesse. Det skal ikke være en hemmelighed at interessen for motorsport kommer fra min far som altid har været bil fanatiker og senere bare har fået mig sporet ind på det og er nu mindst lige så gal efter race som han selv er.

Som så mange andre startede jeg i den nationale begynder klasse, men allerede i 2003 skiftede jeg til den internationale junior klasse og kørte primært i Danmark for at lære det, men tog et par afstikkere til udlandet bare for se hvordan det egentlig skulle gøres.

Annonce

Det er sådan med motorsport at man teknisk set bliver Senior allerede som 16 årig, hvilket vil sige at man kun har 6 år som junior, hvor man helst skulle nå at slå igennem inden da.

I vinteren 2004 kom jeg med i Team Danmark som radikalt fik ændret på mange ting for mig omkring sporten. Træning blev selvfølgelig meget hårdere og meget mere målrettet på mange områder, samt kom der fokus på mental træning og ideal kørsel træning.

Efter følgende gik det stærkt, og det var ikke længere nok bare at køre løb og træne engang imellem, for at kunne være med i toppen til både EM og VM kræver det en masse test af forskelligt udstyr. Det kan være fra nye motor komponenter til ny olie i benzinen. Og det gav porte ved at vinde Viking Trofæ i 2005 som er det nordiske mesterskab og har efterfølgende været godt etableret i international motorsport.

Jeg afsluttede mine gokart år i 2007 med at vinde Winter Cup i Tyskland som er der hvor alle de store teams tager hen for at køre det sidste materiale ned inden den nye sæson i december måned efter at havde været med til at kæmpe om mesterskabet i både Sverige, Danmark, Tyskland samt flere gange været med til Nordisk Mesterskab, Viking Trofæ, EM og VM med flere top placeringer og en enkelt 4’er til Junior VM.

Efter man er færdig i gokart skal man vælge hvad man vil efter det. Er det Touring car, formel biler eller Sports vogne. For en ung knægt som mig selv med talent og et solidt bagland falder valget hurtigt på Formel Biler og i 2008 skulle jeg køre min første sæson på de ”store” baner i Formel Ford. En blandet sæson hvor jeg blev 3’er i rookie cuppen, 3’er til DM og 2’er til Nordisk Mesterskab og en adgangs billet til VM.

Søren Mosebo i en i Formel ADAC bil hos Macon Motorsport

Efter 2008 var planen efter jeg havde vundet en shoot-out test at jeg skulle køre for det tyske team Macon Motorsport i Formel ADAC, men budgettet slog ikke til og de penge som jeg havde vundet ved shoot-outen gik sådan set tabt, heldigvis blev jeg ”reddet” i sidste øjeblik af det tidligere Peugeot Lyngby /v Aggerholm Biler og fik stillet en Peugeot Spider til rådighed i 2009 og fortsatte i din klasse frem til 2011. Det blev til en 2. plads på Le Mans Bugatti banen og 2 DM sølv og et utal af banerekorder på de danske baner.

Søren Mosebo i en Peugeot Spider

2011 var lidt af et kaos år som var bundet i et lavt budget, og da jeg efter en kontrovers med en anden kører blev udelukket fra to DM afdelinger valgte vi ikke at køre resten af sæsonen og arbejde videre på at få et ordenligt setup og team til 2012 i stedet for at stå med det hele selv som jeg har gjort i de år jeg kørte Peugeot Spider.

Til 2012 har jeg skrevet kontrakt med det forholdsvis nye danske team Jet Black Racing som kører diverse lang distance løb rundt omkring i Europa og Danmark i en specielt bygget Renault Clio 3, og ikke noget med at det bliver min første sæson i en touring car så bliver det også min første sæson som lang distance kører så der er meget at se frem til, men det skal i nok hører mere om her på bloggen.

Kommentarer

3 kommentarer om “Introduktion: Benzin i blodet”

 1. Lukas Salbroe siger:

  Hej Søren, fed blog – håber det bedste for dig og din karriere.
  Fedt med benzin i blodet:-)))

 2. Frederik Larsen siger:

  Hej Søren, Jeg kan huske dig fra Tinderhøj Skole, hvor du kørte gokart.
  Total sej racerbil – kan man se dig kører nogensteder,
  Held og lykke i år i det nye team,
  Hilsen Frederik

 3. Søren Mosebo siger:

  Hej Frederik og i andre derude

  Det er faktisk kun muligt at se motorsport i Danmark på Jylland hvis man skal ud og se rigtige racerbiler, ellers skal man til Sverige. Så i må et smut til det jydske 😉

  Mvh Søren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top