Annonce

Institut leder efter ‘forsøgskaniner’ til projekt om livsstilssygdomme
WEB_BF312-014.jpg
Man skal dagligt indtage to hjemmebagte boller og et glas grumset vand, hvis man skal deltage i Institut for Human Ernæring forskningsprojekt. Foto: Bee-Line
Forskning Hvis du er til hjemmebagte boller og gerne vil hjælpe lægevidenskaben, så har Institut for Human Ernæring det helt rigtige forskningsprojekt for dig.

Institut for Human Ernæring er i øjeblikket i gang med et forskningsprojekt om livsstilssygdomme. Baggrunden for projektet er, at der er ny viden, som tyder på at bakterierne i tyktarmen kan være involveret i udviklingen af fedme og livsstilssygdomme. Formålet med dette projekt er derfor at undersøge, om det er muligt at forebygge og behandle livsstilssygdomme ved at påvirke bakteriesammensætningen i tyktarmen med specifikke kostkomponenter.

Mangler frivillige
Og til den opgave skal instituttet bruge nogle ‘forsøgskaniner’ der over et forløb på seks uger skal indtage forskellige former for kost.
“Det centrale i forsøget er en kostintervention, der forløber over seks uger og består i et dagligt indtag af et brev pulver opløst i et glas vand, samt af to boller bagt på Institut for Human Ernæring. Derudover spiser deltagerne blot deres sædvanlige kost. Der vil være tre forskellige kostkombinationer og det vil være skjult for deltagerne om de indtager produkter med forventet effekt på tarmbakterierne eller om de er i kontrolgruppen og får placebo. Før, under og efter de seks ugers kostintervention undersøges effekten på bakteriesammensætningen i tyktarmen, samt effekten på kropssammensætning, blodtryk og risikomarkører for hjertekarsygdom og type 2 diabetes,” forklarer Lena Kirchner Larsson, der er tilknyttet forskningsprojektet.

Annonce

Overvægtige kvinder
Forskningsprojektet startede i september, men Institut for Human Ernæring søger fortsat nye deltagere. Målgruppen er overvægtige kvinder der har passeret menopausen, og som belønning for medvirken vil deltagerne efter afslutningen af forsøget blive tilbudt et forløb hos en af instituttets kliniske diætister med henblik på vægttab.  
“Deltagerne bestemmer selv, hvad de anvender af pålæg og tilbehør til det udleverede brød, og skal ikke ændre noget i de øvrige måltidsvaner i løbet af dagen. De afhenter produkterne på Institut for Human Ernæring på Frederiksberg en gang om ugen og skal møde til 3 undersøgelsesdage i løbet af de 6 uger. Det ene besøg tager højst 1 time og de andre to tager en hel formiddag. Her vil de bl.a. gennemgå en helkropsscanning, der fortæller os om kropssammensætningen, bl.a. fedtmasse og muskelmasse,” slutter Lena Kirchner Larsson.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top