Annonce

Ikke råd til vikarer
WEB___skole.jpg
Elevrådsformanden på Nyager Skole er ikke tilfreds med, at der blev bygget ny hovedindgang og investeret i teknologi, mens der bliver sparet på vikarer. Foto: Julie Vejlø
skole Rødovre Kommune brugte 2,7 mio. kr. på hovedindgang og smartboards på Nyager Skole, men der var ikke råd til vikarer.

Af Jeppe Madsen, Nicolai Christensen og Nicklas Gellner. Rødovre Gymnasium

Når lærerne før i tiden blev syge, ringede man efter en vikar, men sådan var det ikke sidste år på Nyager Skole. Når en lærer var syg, fik de store elever i stedet fri, mens de mindre elever måtte blive undervist af én lærer, der vel at mærke samtidig underviste i en anden klasse. Skolen måtte nemlig ikke bruge penge på vikarer, men kommunen gav i stedet skolen smartboards til omkring 1,2 mio. kroner og en ny 3. hovedindgang til cirka 1,5 mio. – hvilket svarer til 10.800 timers vikarundervisning. Skolens driftsbudget er på 40 mio. kroner, men da skolen sidste år fik pålagt ansættelses- og indkøbsstop af kommunen, var der ikke mulighed for at hyre vikarer.
Hvis lærerne i forvejen ikke syntes, at det var hårdt nok at undervise to klasser på én gang pga. besparelser, så er antallet af elever også blevet sat op, så de nu har endnu flere børn at holde styr på.
“Det giver selvfølgelig også bed-re økonomi, at vi har fået lidt større klasser i år, fordi vi får penge pr. elev” siger Nyager Skoles skoleleder Lau Hedegaard.

Annonce

Utilfredse.
Det er dog langtfra alle, der glæder sig over de nye investeringer. Elevernes repræsentant er skeptisk.
“Jeg vil hellere have undervisning end smartboards og ny hovedindgang,” udtaler elevrådsformanden, hvilket skaber det store spørgsmål, om hvorvidt kommunen prioriterede rigtigt, da den brugte penge på smartboards og hovedindgang. Skolen har dog ikke ansvar for prioriteringen.
“Tallene kan ikke sammenlignes, da det kommer fra to forskellige pengekasser. Der var driftsstop i Rødovre Kommune, så der måtte ikke bruges penge på vikarer. Men smartboards og hovedindgang hører under anlægs- og bygningsområdet, som det stadig var tilladt at bruge penge indenfor,” understreger viceskoleleder   Nieller Mandrup.
Flemming L. Ø. Hansen (A) som er formand i Børne- og Skoleudvalget forklarer prioriteringen:
“Der er brugt for mange penge på handicap-, ældre- og beskæftigelsesområdet, derfor var vi nødt til at spare på andre områder i 2011.”
Ansættelses- og driftsstoppet i Rødovre er fjernet fra nytår. Så kan eleverne på Nyager Skole glæde sig over dét indtil sommerferien, hvor det bliver spændende at følge, om Rødovre Kommune igen må tage så drastiske metoder i brug.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top