I år skal det være
WEB_rygning2.jpg
68 procent af Rødovres dagligrygere ønsker et rygestop. Den 12. januar vil der i Sundhedscenteret blive afholdt et temaarrangement om rygning. Foto: Modelfoto
rygestop En rapport fra Region Hovedstaden viser, at 19 procent af Rødovres borgere er daglige rygere. Samme rapport viser imidlertid, at 68 procent af rygerne ønsker at kvitte tobakken og det har fået Sundhedscenteret til at oprette to rygestopkurser i januar.

Tusindvis af danskere bruger hvert årsskiftet som startskud til et rygestop. Nogle har held med en kold tyrker, mens andre hurtigt må indse, at nikotintyggegummi ikke kan afholde dem fra den rigtige vare.  
I Rødovre Kommune vil man også gerne bidrage til, at flere borgere bliver røgfri og derfor kan man i januar måned tilmelde sig flere rygestopkurser i Sundhedscenteret.
Og der er god grund til at tage fat i de rygetræn- gende borgere, for en sundhedsprofil for Region Hovedstaden viser med al tydelighed, at en stor del af byens daglige rygere ønsker at stoppe den dårlige vane.
“Vi ved at mere end halvdelen af alle rygere ønsker at blive røgfrie. Her i Rødovre planlægger vi at afholde et temaarrangement den 12. januar om tobaksrygning, samt give inspiration til at blive røgfri. Der vil også være information om de muligheder, der er for hjælp og rådgivning til et rygestop, ” siger forebyggelseskonsulent Marianne Hallberg. 
Temaarrangementet afholdes i Rødovre Sundhedscenter og er for alle borgere i Rødovre som enten selv ryger, har et familiemedlem eller en ven/veninde som ryger.   
“Det er en aften, hvor der ikke er fokus på den løftede pegefinger, hvor man tværtimod kan  få en mere positiv vinkel på, hvordan man kommer i gang med et rygestop. Der vil være et inspirerende oplæg, samt mulighed for en dialog om rygestop. Der er dokumenterede erfaringer for, at inspirationsoplægget har en positiv indflydelse på motivationen til at komme i gang med et rygestopkursus. 
Sammen om et stop
De to rygestopkurser starter henholdsvis den 18. og 23. januar. Et rygestopkursus er på fem mødegange, hvor man sammen med andre rygere vil få hjælp til at kvitte smøgerne.
Sundhedskoordinator Hanne Zangenberg er ikke i tvivl om, at støtte fra andre rygere spiller en væsentlig rolle for ens chancer, hvis man vil stoppe med at ryge.
“Det kan være svært at holde op med at ryge, og det kan der være mange grunde til. Chancen for at et rygestop lykkes, bliver større, hvis du forbereder dig godt og får hjælp og støtte fra andre. Netop dette har du mulighed for på rygestopkurserne,” forklarer sundhedskoordinator Hanne Zangenberg.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top