Annonce

Hundredvis lever under sultegrænsen
WEB_fattigesultne.jpg

Når voksne rammes af eksempelvis kontanthjælpsloftet rammer det også børnene. Derfor er Rødovre Kommune ekstra opmærksomme og klar med hjælp til både jobsøgning og fritid.

Når Rødovre Kommune hvert år må dele julehjælp ud gennem Røde Kors er det et godt tegn på, at der stadigvæk findes mennesker, som er fattige i byen. Foto: Julie Vejlø
fattige Ifølge Rødovres socialchef Ole Pass, er ca. 300 mennesker så fattige, at kommunen må skaffe dem flæskesteg og kartofler til juleaften.

Af Fatih Durmaz og Frederik Lyngbye

I forbindelse med den såkaldte “Karinasag” har folketingsmedlem Joachim B. Olsen (I) flere gange udtalt, at der ikke findes fattige mennesker i Danmark. SF havde mere end svært ved at finde bare én, som kunne bevise det modsatte, men nu tager Rødovres socialchef, Ole Pass bladet fra munden og fortæller, at der alene i Rødovre Kommune er ca. 300 fattige.

Annonce

En hjælpende hånd.
“At der lever fattige, er uundgåeligt,” siger Rødovres socialchef.
Dog gør kommunen ifølge ham alt, hvad den kan. Til jul donerer kommunen penge til Røde Kors, hvorefter Røde Kors giver pengene til dem, der mangler.
Ifølge de danske love må kommuner nemlig ikke give penge til deres egne borgere.
Det er grunden til, at Rødovre Kommune den sidste årrække har ‘snydt’ sig uden om reglerne.
Ingen grænse. “Jeg vil helst ikke definere en fattigdomsgrænse,” indrømmer Ole Pass. Han mener, at det er svært at sætte et konkret tal på, hvor fattigdomsgrænsen går, da det kan variere. Dog vil socialchefen gerne fortælle, at der er omkring 300 mennesker i Rødovre, der lever på kontanthjælp, og at de langt hen ad vejen føler sig fattige.

Uddannelsesniveauet har en afgørende faktor.
“Størstedelen af den gruppe, som er fattige, har ikke en uddannelse,” påpeger Ole Pass. Grunden til dette er, at der er nedlagt nogle arbejdspladser, som ikke vil komme igen.
De mennesker, der er uddannet til disse jobs, kan ikke uden videre få et nyt job. Rødovre Kommune forsøger i stedet at hjælpe personerne med at få en efteruddannelse.

Hjælper de unge.
Rødovre Kommune vil gerne have de unge i gang, og har derfor forskellige kurser, der kan hjælpe unge til at administrere deres penge bedre. Ifølge socialchefen er grunden til fattigdommen i de fleste tilfælde, at de unge ikke har lært at administrere de penge, de får i hånden.
Kommunen kan ikke hjælpe økonomisk, med mindre der sker noget uventet. Kommunen kan også hjælpe enlige mødre eller fædre med at finde en anden bolig, hvis de er på grænsen til at blive smidt ud

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top