Annonce

Genbrugsstationen kræver tilmelding fra erhvervskunder
Vestforbraending_erhverv_pa.jpg
For at gøre overgangen til den nye ordning så smidig som mulig, modtager virksomhederne omkring årsskiftet et brev med den nødvendige information. Og på genbrugsstationerne vil der bl.a. i starten af det nye år stå Foto: presse
nye affaldsregler Det der tidligere var så let som at træde på speederen i en bil, kræver fra i søndags både tilmelding og særskilt betaling, hvis man som virksomhed vil aflevere sit affald på genbrugsstationen.

Fremover skal virksomheder, der ønsker at aflevere deres affald på genbrugsstationen tilmelde sig via Internettet og betale særskilt. Den 1. januar trådte nye regler for erhvervsaffald nemlig i kraft. De betyder, at virksomheder skal tilmelde sig og købe enten årskort eller engangsbillet til Vestforbrændings genbrugsstationer for at aflevere affald, i modsætning til den meget omdiskuterede ordning, hvor alle virksomheder automatisk skulle betale for adgangen til genbrugsstationen. Den ordning har fået så meget på puklen, at affaldsselskaber og kommuner over hele landet de sidste måneder har haft ekstra travlt med at nå at implementere de nye regler til lokale forhold, så ordningen så at sige kunne gå i luften med raketterne nytårsaften.

Attraktiv
“Jeg er meget stolt over, at det med kort varsel er lykkedes at blive enige om en ny fællesordning, som vi regner med at alle vores kommuner tilslutter sig. Det betyder nemlig, at der fra nytår gælder helt ens regler og priser for brug af alle 24 genbrugsstationer i Vestforbrændings opland,” siger formanden for Vestforbrændings bestyrelse, borgmester Ove E. Dalsgaard.
“Vi tror på, at vi har lavet en attraktiv ordning, så virksomhederne også fremover vil benytte vores genbrugsstationer”, fortsætter Ove E. Dalsgaard”. Vi tror på, at virksomhederne vil finde det brugervenligt, at de frit kan vælge mellem 24 genbrugsstationer, når de først har tilmeldt sig,” fortsætter han.

Annonce

Sammenhæng
De nye regler for 2012 kræver, at der er bedre overensstemmelse mellem pris og mængden af affald, som hver enkel virksomhed afleverer på genbrugsstationen.
“Netop derfor har Vestforbrændings kommuner valgt en ordning, hvor virksomhederne kan vælge mellem at købe et årskort eller at betale for hvert besøg på genbrugsstationen,” siger vicedirektør Birger Johansson, Vestforbrænding.
“Det er også derfor, der er forskellige priser alt efter hvilken slags bil, der afleverer affaldet. Der skelnes mellem henholdsvis personbiler, kassevogne, ladvogne, og om der medbringes trailer eller ej,” understreger Birger Johansson, der opfordrer virksomhederne til at tilmelde sig på tilmelding-genbrugsstationer.dk, hvor de også læse mere om den nye ordning. Kontrollører vil jævnligt aflægge besøg på de 24 genbrugsstationer for at sikre, at virksomhederne har betalt, når de benytter genbrugsstationen.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top