Annonce

Fremtiden rykker ind i baghaven
WEB_islev-ID.jpg
Frem til den 16. januar viser Rødovre Hovedbibliotek, hvilke tanker de internationale arkitekthold har gjort sig og hvordan vinderprojektet vil forvandle Islev.
islev Arkitekter fra 16 forskellige lande har kæmpet om rettigheden til at puste liv i Islev. Frem til den 16. januar viser Rødovre Hovedbibliotek, hvilke tanker de internationale arkitekthold har gjort sig og hvordan vinderprojektet vil forvandle Islev. Vi var med ved åbningen for at høre, hvad Islevborgerne selv mener om planerne der skal forvandle deres bydel.

Plancherne hænger side om side og snorlige på Arne Jakobsens arkitekttegnede bibliotek. Den monotone ophængning står dog i skærende kontrast til planchernes faktiske indhold. Opsat med clips hænger fremtiden for en hel bydel. En bydel som i årevis har skreget på fornyelse og visionære planer.
Islev og bydelens borgere kan imidlertid snart se frem til, at fremtiden rykker ind i baghaven. Fornyelsen er nemlig ikke bare på vej. Den er ankommet og klar til at rykke ind med nytænkning og en identitetsskabende linje gennem bydelen.
I løbet af det sidste halve år har arkitekter fra 16 forskellige lande givet deres syn på, hvordan Islev skal forme sig i årene fremover. Arkitektkonkurrencen ‘Europan’ har fundet en vinder og i løbet af 20 år vil der bid for bid blive rykket op i det Islev som vi kender det i dag.

Realisme
De mange plancher bliver studeret nøje og der er ikke rift om den opstillede buffet i midten af lokalet. Det er de arkitektoniske planer folk er kommet for at se.
Per Helboe kniber øjnene sammen og kigger intenst på et af projekterne. For ham er arkitektkonkurrencen særlig spændende. Han er nemlig ikke bare Rødovreborger, men også Islevborger. Han var begejstret, da Rødovre Kommune for år tilbage havde planer om at opføre et højhusprojekt med haver i 100 meters højde på Juletræsgrunden. Og han frygter ikke, at fremtidsplanerne for Islev havner i samme skraldespand som ‘Sky Village’. Per Helboe mener nemlig, at vinderforslaget indeholder en vigtig ingrediens. Realisme.
“Vi er ikke ude i et mega projekt som ‘Sky Village’ og selvom jeg godt kunne lide højhusprojektet, så tror jeg at det er en rigtig god idé, at man har valgt et projekt, hvor man kan forvandle Islev i etaper. Det kan lettere realiseres og det er vigtigt,” forklarer Per Helboe, inden han endnu engang retter blikket mod den planche, der skal gentænke og forny hans bydel.
 
Der skal ske noget
Tanken med vinderprojektet er ikke, at Islev skal forvandles på én gang. Meningen er, at projektet skal realiseres over en årrække på eksempelvis 10 eller 20 år. Den tanke ser Per Helboe intet galt i. Han håber dog, at de første spade- stik snart vil blive taget.
“Det er vigtigt at der sker noget indenfor en overskuelig fremtid, så det ikke går i glemslen,” håber han.
I den anden ende af udstillingen går John Kaspersen rundt. Han er også Islevborger og ligesom Per Helboe deler han begejstringen for vinderprojektet.
“Jeg kan godt lide hele tanken om en identitetsskabende linje gennem bydelen. Der er mange gode perspektiver i projektet, så nu må vi bare håbe, at det bliver til noget,” siger han.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top