Forrygende sæson for topscorer
WEB_27-Jannik-karvinen_stor.jpg
Til april bliver Jannik Karvinen far til en dreng. Det er formentlig den bedste scoring i denne sæson, selvom det er blevet til en del af slagsen. Foto: Brian Poulsen
ishockey Sæsonen har været forrygende for den målfarlige wing Jannik Karvinen. Han har imponeret stort med stribevis af mål og stor spillelyst. Nu mangler bare en opringning fra landstræneren, mens hans liv får et nyt perspektiv, når han til foråret skal være far.

Da disse linjer bliver skrevet, ligger 25-årige Jannik Karvinen nummer ét på pointlisten for hele AL-Bank Ligaen. Han står noteret for fremragende 39 (25+14) point efter 29 kampe og pustes i ryggen af efterfølgerne, som har 37 point.
“Det er en fed fornemmelse at være nummer ét for hele ligaen. canada goose solde Det er noget, alle gerne vil, men jeg vil gerne takke holdet. Det var ikke gået uden dem, da ishockey er en holdsport,” siger Rødovres #3.
Det er ikke hver dag, en spiller har den ære, og selv mener Karvinen, at styrken skal findes i målfarligheden.
”Jeg er en offensivt præget spiller, og min styrke er nok målfarligheden. Det er svært at tale om styrker og svagheder, men jeg mener ikke, at min defensive side er negativ,” udtaler Karvinen, der faktisk har en mangeårig back som sit forbillede. Rødovres forhenværende veteran, Jesper  Duus, har således inspireret topscoren, mens det samme er tilfældet med finske Teemu Selänne fra Anaheim Ducks i NHL.
Ikke lutter lagkage. Jannik var i sidste sæson på ishockey-eventyr i Sverige, hvor det i Kristianstads IK blev til i alt 46 (25+21) point i 43 kampe. Men Rødovre trak i den danske forward.
”Det var sjovt at prøve noget andet. Jeg spillede på manteaugoosepascher et godt hold, hvor der var kamp om pladserne. Det var ikke lutter lagkage, men vi havde et rigtig godt sammenhold. Det var en fed oplevelse og ikke en kedelig by at bo i,” husker Karvinen og fortsætter om den svenske 1. division kontra AL-Bank Ligaen.
”Niveauet i ligaen herhjemme er overordnet set lidt højere, men turneringen i Sverige spidser til efter nytår, hvor de fire bedste går videre. Vi sluttede selv turneringen i februar. 1. division er ikke så dårlig, som mange måske tror.”

Fremgang med alt
Jannik Karvinen er efter hjemkomsten til Danmark blevet ansat i elektrikerfirmaet APJ El-anlæg A/S. En arbejdsplads, hvor også Adrian Ekström tjener til dagen.
“Jeg arbejder inde på Gentofte Sygehus hver dag i fem timer og får fri klokken 12.30. Det er en rigtig god ordning, hvor de giver mig fri til ishockeyen. På den måde kan jeg holde min uddannelse ved lige,” fortæller han.
Det er blevet til gode og dårlige oplevelser inden for ishockeyverdenen – nøjagtig som for alle andre spillere.
“Min bedste oplevelse som spiller var U18-VM i Minsk i Hviderusland. Den værste oplevelse var nok kvartfinalenederlaget i syvende kamp mod Frederikshavn i 2008,” beretter Jannik Karvinen, der ynder at nyde en ’Snickers’ inden han skal i kamp.Placeringen er overraskende
Vi drejer samtalen over på den nuværende situation hos Rødovre Mighty Bulls. Her har tingene flasket sig personligt som holdmæssigt.
“Jeg kan ikke klage. Der har været fremgang både for mig personligt, men holdet har også taget en ordentlig tørn. Jeg troede inden sæsonen, at vi ville få det svært. Vores placering er overraskende, men jeg tror på holdet,” udtaler den fysisk stærke Karvinen og kommenterer videre på det kommende slutspil.
“Det er klart, at det ville være fedt at møde Herlev i kvartfinalen. Der er måske nogle, der synes, at vi ikke har været helt så gode mod Herlev. Men der er altid en fed stemning, og det er tætte kampe. Herlev er ikke nogen dårlig modstander, og jeg vil da helst undgå en tur til Frederikshavn.”

 

Topscoren skal være far
Det er indtil videre i sæsonen blevet til flere priser for den stærke angriber. Rødovre Mighty Bulls Support har udvalgt ham til to gange månedens spiller, mens Karvinen er blevet hædret som AL-Bank Ligaens bedste spiller i september/oktober.
“Prisen for AL-Bank Ligaen er stor i kraft af, at der er mange spillere at vælge imellem. Men jeg vil også gerne understrege, at jeg bliver glad, når supporten vælger mig frem for de andre. Det er en stor ære,” siger han. Men der hører én ting mere til udnævnelserne.
“Min kæreste bliver glad hver gang, jeg kommer hjem med blomster.”
Jannik Karvinen er muligvis på vej mod sin største sæson i sin karriere. Selv har han svært ved at vurdere på det.
“Jeg er da blevet bedre år for år, og jeg er måske på vej til min bedste sæson. Hvis jeg fortsætter som nu, kan jeg måske komme over 50 point, og det kunne være fedt,” lyder det.
Karvinen bor sammen med sin kæreste i Rødovre blot fem minutter fra Arenaen, og der er ikke kun ishockey på dagsordenen i det daglige. Få måneder fremme venter nemlig en familieforøgelse, når kæresten til april nedkommer med parrets første barn.
“Fødslen er sat til den 22. april. Det er stille og roligt indtil videre, og jeg hjælper selvfølgelig mere til derhjemme med de tunge løfts og så videre. Jeg glæder mig meget, og barnet vil blive født midt i finalerne, hvis vi når så langt. Og det bliver en dreng,” lyder det glædeligt fra ’Karv’.

Fremtiden står hen i det uvisse
I USA løber lillesøster Michelle Karvinen rundt og spiller universitetshockey i North Dakota. De to søskende forsøger at holde kontakten ved lige.
”Vi snakker over Skype om forskellige ting. Ishockey, hendes skole og så videre. Hun kan desværre ikke komme hjem til fødslen i april, men vi satser på, at hun kan være med til dåben,” siger storebror Jannik, der mindst en gang om året tager til DAD-koncert.
På trods af en imponerende sæson for Rødovre med adskillige point, så mangler Jannik Karvinen fortsat at få en opringning fra landstræner Per Bäckman, der hidtil i sæsonen har set bort fra målmageren.
”Det er ikke noget, jeg vil gå i dybden med. Landstræneren skal sammensætte holdet på den måde, han finder bedst. Holdet skal være komplet og udtages som en helhed. På et landshold skal der være forskellige typer af spillere, og det kan være, at han synes, min plads allerede er udfyldt,” funderer han og fortsætter.
“Jeg vil gerne med på landsholdet, og hvis ikke jeg er den bedste på min plads, så må jeg spørge ham, hvad jeg kan gøre bedre.”
Når talen falder på, hvad fremtiden vil bringe, så får det som regel lov at stå lidt hen i de uvisse – uanset, hvem den adspurgte er.
“Lige nu og her koncentrerer jeg mig om, at Rødovre skal komme så langt som muligt. Så må vi se efter sæsonen, hvad der måtte byde sig. Men jeg trives her i Rødovre. Det er en god klub med gode fans, og alle folk i byen elsker hockey,” slutter Jannik Karvinen over for Lokal Nyt, hvorefter han kan klæde om til den daglige eftermiddagstræning.
Hvor, den fremtidige karriere vil være for den populære målscorer, vides altså ikke. Selv fortæller han, at et udlandseventyr kommer meget an på familiesituationen.
Først og fremmest ser han frem til det nye livsperspektiv, når han skal være far til foråret.

Fakta:

Navn: Jannik Karvinen
Alder: 25 år (født 17. maj 1986)
Højde/vægt: 1,84 meter/81 kilo
Privat: Bor i Rødovre med sin kæreste, men har tidligere boet i Sverige
Uddannelse: Elektriker og arbejder i København
Tidligere klubber: Malmö og Kristianstads IK
Slutrunder: 2 x U18-VM og 3 x U20-VM

 

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top