Annonce

EU’s Frivillighedsår er slut
Blog - Frivillighedens mange ansigter Men den frivillig indsats fortsætter uanfægtet med stigende styrke

Man kunne være bange for at den frivillige indsats blev glemt efter et år med øget fokus og omtale, men det er vi ikke bange for. Et stigende antal borgere yder nemlig en indsats i den frivillige verden og gør en stor forskel for andre og dem selv.

Dronningen roste i sin nytårstale den store frivillige indsats. Hun sagde bl.a.:
”Mange har taget et sådant medansvar på sig og yder en stor frivillig indsats. Det sker såvel gennem landsdækkende organisationer, som ved små lokale initiativer eller blot ved en opmærksom, hjælpende hånd i det helt nære og konkrete. Det er en hjælp, som betyder mere end vi ofte forstår. Dem vil jeg gerne sende min tak og min nytårshilsen”.

Annonce

Dronningen har uden tvivl ret i sin udtalelse om den frivillige indsats og Frivilligcenteret oplever da også en stigende efterspørgsel på rådgivning og sparring omkring frivillighed og ikke mindst formidling af frivilligjobs. Frivilligåret har hjulpet til, men også samfundssituationen generelt medvirker til en generel forståelse af, at vi skal være der for hinanden for at bidrage til velfærden.

Ifølge mange eksperter er det også den vej man bør gå for at komme ud af krisen, og flere og flere spørg om frivilligt arbejde skal være frivilligt? På Frivilligårets afslutningsevent blev dette spørgsmål debatteret ivrigt og USA ekspert Mads Fuglede holdte et tankevækkende oplæg om USA og frivillighed. Et land, hvor samfundet, familien og endog arbejdsgiverne forventer, at man giver en hånd med; ”Det glæder mig meget at se, at man kan tage en diskussion om, ikke hvad en stat kan gøre for os, men hvad man som borger kan gøre for sine nærmeste omkring sig. For hvis man ikke gør det, så er det hele ikke ret meget værd. Og det har Amerikanerne set meget klarere end os”, sagde han.

Drøftelserne om den frivillige indsats er ikke slut endnu, den vil fortsætte og i et stigende omfang. De frivillige favner bredt og bliver brugt i et stigende omfang også som supplement til de offentlige indsatser, ja lige frem i et tæt samarbejde med kommunen, et samarbejde som allerede eksistere i høj grad i Rødovre. Vi følger spændt udviklingen og er med der hvor det sker.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top