Annonce

En aften for livet
MTL-OTT_02464825_150112_BP.jpg
Lars Eller har indtil videre haft en godkendt sæson. Omvendt går det ikke specielt godt for holdet der ligger et stykke væk fra en slutspilsplads. Foto: Brian Poulsen
NHL Den 4. Januar i år havde Lars Eller nok sit livs kamp og udførte noget meget få spillere kommer til. At score hele 4 mål i en og samme kamp. ”En kamp jeg vil tænke tilbage på som en stor og sjov aften,” fortæller Lars Eller.

Montreal havde kun vundet én kamp på hjemmebane ud af de syv foregående kampe, så det fanatiske hjemmepublikum havde længe hungret efter en positiv oplevelse. Og det fik de så med en Rødovredreng i hovedrollen. Montreal vandt hele 7-3, hvor Lars Eller scorede hattrick, havde en assist og scorede så sit 4. mål på en perle af et straffeslag.

Efter kampen blev Lars Eller naturligvis kåret til kampens bedste spiller, og lod sig hylde af det begejstrede hjemmepublikum.

Annonce

”Ja det var noget man nok aldrig kommer til at opleve igen, svarer Lars Eller på spørgsmålet om hvordan det var at løbe rundt på isen med 21.273 fans der gav danskeren stående applaus.

Man har bare lyst til at det skulle vare så længe som muligt. Jeg var nok i nuet der og tænkte ikke lige på at der stod 20 holdkammerater og ventede på mig i omklædningsrummet,” forsætter Lars, der i øvrigt ikke har hørt fansene i Bell Centre larme så meget i en halv sæson, som de gjorde den aften.

Da du scorede både 3. Og 4. mål var der ikke specielt meget jubel fra dig, men mere bare et kæmpe smil. Var det fordi du ikke rigtigt selv kunne fatte hvad du havde præsteret?

”Ja det tror jeg. Det var næsten for meget på en gang nærmest. Jeg havde ikke rigtigt fattet det. Heller ikke efter kampen. Ja man fatter det egentlig ikke, før man finder ud af hvor svært det er at score igen.”

Personlig succes
Er man en der holder øje med statistikker, bærer Eller’s statistik et klart tegn på at danskeren har taget kæmpe skridt fremad i denne sæson. Det er noget Lars Eller også selv kan mærke.

”Jeg føler helt sikkert jeg har taget et skridt fremad igen i år. Det viser statistikken og det har også medført mere istid. Træneren har større tillid til mig, og jeg har mere selvtillid i mit spil og større tillid til mig selv. Tingene går i den rigtige retning. Men som hold har vi ikke rigtigt haft de resultater som vi forventede af og selv.  Det irreterer mig nok en del. Man kan ikke rigtigt glæde sig over sin personlige succes fordi vi er i den situation vi er i med holdet, så det er lidt surt.  Men på den anden side er den bedste måde at hjælpe holdet på, at gøre det bedste man kan selv og man tager sit eget ansvar som spiller og kigger sig selv i spejlet og ved at man gør sit bedste.”

Lars tilskriver en hel del af æren for sin egen succes i år til sine kædemakkere i henholdsvis Travis Moen og André Kostitsyn.

”Jeg er ligesom playmaker og Moen er en spiller der er god til at flytte pucken og god til at bruge kroppen og skaber og masse plads for mig og André. Og så har han vist i denne sæson at han også kan score mål. Det er rigtigt godt for vores kæde og André er som sagt en utrolig talentfuld spiller. Du ved at hvis han får pucken i offensiv zone, så er der en god chance for at han skyder pucken i kassen. Det er nogle utroligt lette spillere at spille i kæde med. Jeg nyder virkelig at spille med dem og det har været godt for mig – ja nok for os alle tre for det har virkelig fungeret.”

Trænerskifte
Det er en ingen hemmelig i Montreal at den nu tidligere træner i Montreal Jaques Martin altid har været hård og til tider uretfærdig overfor de yngre spillere. Træneren blev fyret lige inden en morgentræning på en kampdag, hvor den nye træner Randy Conneyworth trådte til.

”Det kom som en overraskelse. Så det er klart det lige tog os et par kampe at finde ud af hvad den nye træner var for en type og det tog nok også ham et par kampe at finde sit fodfæste her. Det er klart når resultaterne ikke er der i den her branche så kommer der nogle udskiftninger. Nogle gange er det spillerne og nogle gange er det træneren.”

”Jeg var glad for vores gamle træner og jeg er også enormt glad for den nye træner. Han har vist indtil nu at han giver mig mere istid og ansvar. Jeg vil gerne spille meget og trives med det ansvar og jeg har ikke noget at klage over.”

Tror du i når slutspillet?

”Oddsne er jo ikke på vores side lige nu og chancerne er ikke særligt store.  Vores hold er på papiret et slutspilshold, men det betyder altså ikke at vi kommer i slutspillet af den grund.  Vi tror på det og skal tro på det. Der er en halv sæson tilbage og der kan nå at ske meget. Hvis de andre hold tror vi er færdige så er det fint for mig. For så er der mindre pres på os og i den situation vi er i nu skal vi tage en kamp af gangen og vide at vi har alt og vinde.”

”Vi skal spille for at vinde og ikke spille for ikke at tabe. Jeg tror stadig vi kan nå slutspillet men det er svært. Det er et stort bjerg at bestige og tænke på slutspillet nu. Vi skal virkelig tage det en kamp ad gangen for ellers er der altså langt igen.”

”Det er også et spørgsmål om holdets selvtillid. Vi har brug for at alle gør deres arbejde. Og vores bedste spillere skal være vores bedste spillere. Og alle skal have stolthed over den opgave de får tildelt. Vi har været hårdt ramt af skader men det er noget alle hold bliver ramt af, så det er ikke en undskyldning man kan bruge.”

Hockeygal by
Midt i interviewet bliver vi afbrudt af et par canadiere der gerne ville have Lars Ellers autograf og et hurtigt billede sammen med deres lokale helt. Det viser tydeligt at ishockey er stort i Montrael. Rigtig stort.

”St. Louis og Montreal  er som to forskellige verdener. I St. Louis lever du som anonym person. I hvert fald i den korte tid jeg var der. Her er man en offentlig person der bliver genkendt hver gang du går uden for en dør. Jeg har aldrig oplevet det som en negativ ting.  Folk kommer op til en og har som regel kun positive ting at sige.”

”Jeg elsker alt ved at spille ishockey her. Det er så meget hockey som det kan blive. At spille foran det her publikum hver hjemmekamp. Det er helt unikt og en fantastisk oplevelse hver kamp man går ind til. Det er alt det man drømmer om som dreng. Det er virkelig at leve sin drøm. Jeg ønsker at jeg får lov at blive her mange år endnu,” fortæller Lars Eller hvis kontrakt udløber til sommer.

”Der er mange spillere der siger at presset er stort og medierne er meget hårde når det går dårligt. Personligt ser jeg ikke så meget TV eller læser aviser så jeg mærker ikke så meget til det. Jeg tror det største pres der kommer, er det fra mig selv som jeg nogle gange kæmper med. Det er min største modstander. Så det pres fra medier og fans trives jeg egentlig fint med.”

Har du haft for store forventninger til dig selv så?

”Måske en gang i mellem.  Når tingene ikke rigtigt har kørt har jeg været utroligt frustreret og har kunne hænge mig for meget i enkelte fejl eller kampe. En gang i mellem har jeg nok lagt for stort et pres på mig selv.”

Montreal som by har også fanget Lars Eller som virkelig elsker at bo der.

”Jeg kan enormt godt li at bo i Montreal. Nu bor jeg selv nede i den gamle bydel hvor man kan gå ud af døren og der er hyggelige restauranter og cafeer lige rundt om hjørnet. Det tager mig 5 minutter i bil at komme downtown og til skøjtehallen, og 15 minutter for at komme ud til vores træningshal. Jeg har mange af mine holdkammerater lige om hjørnet. Den gamle bydel er stilmæssigt meget inspireret af Europa. Det trives jeg godt med. Jeg fortrækker klart Montreal over for St. Louis og det er ikke noget jeg siger fordi jeg er her nu. Det er noget mange spillere vil give mig ret i,” slutter Lars Eller.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top