Annonce

Derbyopgør indleder nyt år
rasmus-astrup_RMB-Copenhagen_11_251111_BP.jpg
Foto: Brian Poulsen
Ishockey Der er igen lagt op til derbystemning, når Rødovre torsdag besøger Copenhagen. Tyrene har overtaget med 3-0 i kampe, men det har ingen betydning, mener målmand Sebastian Dahm. ”Vi skal ikke tage for let på dem, men spille fra start til slut,” siger han.

Årets første kamp for Rødovre bliver lokalderbyet på udebane mod Copenhagen Hockey. Tyrene har det indbyrdes overtag med tre sejre mod nul.

Rødovres naboer fra syd ligger på sidstepladsen med 25 point, mens Rødovre indtager fjerdepladsen med 47 point – kun tre point fra en fænomenal andenplads. Udeholdet torsdag aften i Frihedens Idrætscenter må derfor tage favoritværdigheden på sig.
windows 8 key

Annonce

Topscorer for Rødovre såvel for hele AL-Bank Ligaen er Jannik Karvinen. Han starter med at vurdere, hvorfor Copenhagen ligger, hvor de gør.

”De har ikke et dårligt hold, men det har bare ikke rigtig fungeret for dem. Vi har set flere eksempler på det – blandt andet i AaB og EfB, hvor det dog går lidt bedre nu på trods af at de stadig ligger i den lavere ende af tabellen,” siger Karvinen til rnn.dk.

Sæsonens tre interne opgør er endt med en målscore på 20-8 i Rødovre favør. Målrige kampe, som der måske er en forklaring på.

”Vi er nogle offensivt prægede hold, og så forechecker vi selv meget hårdt, som giver os nogle mål. Vi kan takke ’Seb’ (Sebastian Dahm, red.) for, at vi ikke har lukket flere mål ind. Han har stået exceptionelt for os,” udtaler tyrenes #3.

Det er nabokrig
Der er sagt og skrevet meget om lokalopgørene i Københavnsområdet. Fælles for alle er, at der hersker god stemning på lægterne, mens spillerne for alt i verden ikke vil tabe til deres rivaler.

”Det er helt klart fedest at spille lokalopgørene. Der er altid en fantastisk stemning hos tilskuerne, og så trækker kampene altid flere fans til. Der er noget nabokrig over det, og det er altid sjovt, som da vi spillede mod Rungsted før i tiden,” forklarer Karvinen og slutter af med at vurdere holdets nuværende placering.

”Der er ikke nogen, der havde regnet med, at vi ville være tre point fra en andenplads på dette tidspunkt. Det startede før jul, hvor vi vandt tre ud af fire kampe mod topholdene. Folk havde måske regnet med tre-fire point, men det blev til ni ud af 12 mulige. Det viser bare, at man kan komme langt med vilje og lysten til at spille.”

Rødovres superkeeper, Sebastian Dahm, er netop blevet nomineret til TISSOT månedens spiller i AL-Bank Ligaen for december. Målmanden har en redningsprocent på 91,36, hvilket rækker til en femteplads på målmændenes liste. Han glæder sig over hæderen.

”Det er dejligt, at der bliver lagt mærke til, at man gør det godt. Nomineringen er et bevis for, at det går godt, og at vi har noget godt kørende her i Rødovre. Men det var heller ikke gået uden fans, ledere og mine gode holdkammerater. Alt hjælper mig. Det er fedt at være en del af Rødovre, og jeg prøver altid at få det bedste ud af det,” udtaler målmanden og ser frem mod lokalkampen mod Copenhagen.

”At vi fører 3-0 i kampe betyder ikke noget. Copenhagen har gjort det fornuftigt og slået hold som Herning og SønderjyskE. Vi skal ikke tage for let på dem, men spille fra start til slut, være disciplineret og lægge et godt pres,” slutter Sebastian Dahm.

Copenhagen vil være sultne
Cheftræner Brad Gratton fortæller ligeledes, at man ikke skal undervurdere ligaens prügelknabe.

”Copenhagen har gjort det godt i deres egen hal og vil være sultne mod os. De har spillet godt, så vi skal fokusere på eget spil. Der skal ikke tages let på kampen, for alle kampe er vigtige,” siger canadieren og fortsætter.

”Lokalopgørene har ikke nogen stor betydning for mig som træner. Men spillerne er vist mere glade for dem, og de bliver gejlet op af fansene. Jeg synes dog, at kampene er gode at have, for der bliver gået ekstra til den. Vi vil tage en sejr og forbedre vores position inden playoff,” slutter Brad Gratton.

Tobias Hansen og Mathias Bau er stadig ude, men er tilbage på holdet fra næste uge. RSIKs U20-spiller Victor Strecker vil til gengæld igen trække i RMB-trøjen.
autoxygensensor

Copenhagen Hockey imod Rødovre Mighty Bulls begynder torsdag kl. 19.30 i Frihedens Idrætscenter. Kampen transmitteres også live på TV 2 Sport.

NB! Se fakta fra Rødovres og Copenhagens indbyrdes opgør i anden artikel her på rnn.dk.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top