Annonce

Delt andenplads efter ny triumf
mike-raadde_RMB-SJYSKE29_061011_BP.jpg
Mike Raadde måtte udgå af lokalopgøret mod Copenhagen Hockey. Den sympatiske svensker slog hovedet i plexiglasset efter en tackling i ryggen, og det ligner mest af alt en hjernerystelse. Foto: Brian Poulsen (Arkiv)
Ishockey Rødovre er fortsat ubesejret mod Copenhagen, efter at tyrene torsdag ude vandt med 2-4. Andy Contois skinnede igennem med to kasser, mens Mike Rådde blev brutalt nedlagt med – formentlig – en lille hjernerystelse til følge. Rødovre ligger på en delt andenplads efter triumfen hos naboerne.

Copenhagen Hockey – Rødovre Mighty Bulls 2-4
(2-1, 0-2, 0-1)
08:57 1-0 Sergei Cubars (Beyer Carlsen, Illemann) pp1
15:13 1-1 Mikael Christensen (Daugulis, Linnet)
16:03 2-1 Anders Bach (Oldendow-Larsen, Beyer Carlsen)
20:19 2-2 Andy Contois (Astrup, Allesøe)
39:59 2-3 Andy Contois (Astrup, Bergholt)
44:09 2-4 Michael Smidt (Astrup) pp2
Udv.: CH: 7×2 + 1×5 + 1×25 (Paquet), RMB 7×2 + 1×5 + 1×25 (Rasmussen)
Skud: 15-26 (7-7, 3-10, 5-9)
Tilskuere: Ej oplyst (et skøn fra rnn.dk: 1.500)

Rødovres kæder:
Målmand: Sebastian Dahm
1. Morten Allesøe – Emil Bigler. Adrian Ekström – Mike Berry – Jannik Karvinen
2. Søren Pærregaard – Sebastian T. Bergholt. Michael Smidt – Rasmus Astrup – Andy Contois
3. Mike Rådde – Tobias Ruelykke. Mikkel Nielsen – Mikael Christensen – Mike Daugulis
4. Victor Strecker. Ulrich Linnet – Patrick Rasmussen

Annonce

Rødovre var uden Tobias Hansen og Mathias Bau, der snarligt vender hjem til Danmark efter deres U20-tur til Canada. Hoveddommerne var Jan Bigum og Rasmus Toppel.

Kampen blev live-transmitteret på TV 2 Sport, og Jimmy Bøjgaard havde i den forbindelse fået selskab af Lasse Degn, der tidligere har optrådt for Rødovre.

1. periode
Kampens første store chance tilfaldt den tidligere Rødovre-spiller Nicklas B. Carlsen, men Sebastian Dahm i tyrenes mål reddede.

Copenhagen var i øvrigt repræsenteret af ikke mindre end seks-syv tidligere Rødovre-spillere, og det gav kampen en god tænding allerede fra start. Stortalentet Nikolaj M. Rosenthal fik kampens næste mulighed, men også den chance misbrugte værterne.

En af de spillere, der kommer fra Rødovre, er Sebastian Svendsen. Han fik i dag debut for Copenhagen, og han lagde ud med at få en udvisning efter tre minutter. Dette i selskab med Rødovres Rasmus Astrup, og der skulle spilles fire mod fire.

Mike Rådde og Andy Contois for et par gode afslutninger, og kort efter fik kaptajn Michael Smidt to minutter for tripping. Tyrene lukkede flot af i det efterfølgende boxplay.

Efter otte et halvt minut skete der noget, som ville blive kampens store samtaleemne ved slutsignalet. Svenske Mike Rådde fik en soloklar checking from behind af Copenhagens Phil Paquet, og det udløste narturligvis en badebillet til canadieren. Rådde blev tacklet med hovedet først ind i banden. Rødovres Patrick Rasmussen fik ligeledes en billet til badet med en game misconduct efter at have blandet sig i de efterfølgende optøjer. Endeligt røg Ulrich Linnet ud i to minutter for roughing – dog noget uforståeligt, da det burde have været Rødovre, der skulle i overtal.

Mike Rådde måtte i øvrigt udgå af kampen med – formentlig – det der ligner en lille hjernerystelse. En grim tackling af Phil Paquet.

I det efterfølgende overtal skulle hjemmeholdet kun bruge ganske lidt tid, før pucken lå bag Sebastian Dahm. Det var lettiske Sergei Cubars, som bankede pucken ind fra distancen. 1-0 til sgor begejstring for hjemmepublikummet.

Der var en udvisning til Mike Daugulis og Peter Persson efter halvdelen af perioden for henholdsvis interference og roughing. Det efterfølgende spil kastede ikke scoringer af sig.

Dahm måtte skifte hjelm for en stund, da der opstod problemer med hans normale. Han lånte i stedet reservemålmanden Frederik Jacobsens maske.

Jannik Karvinen og Mike Berry havde gode tilbud, men det var derimod Mikael Christensen, der kunne bringe balance i regnskabet, da han med et godt trækskud fra kanten af slottet udplacerede Brett Jaeger i målet.

Glæden varede under et minut, for så lå pucken for anden gang bag Dahm. Det var Anders Bach, der fra blue line sendte pucken ind til 2-1-føring.

Copenhagen havde momentum resten af perioden og kunne gå til pause med 2-1. En føring, der var helt fortjent.

2. periode
Andy Contois skulle kun bruge 19 sekunder, før han havde udlignet til 2-2 for tyrene. Det var Rasmus Astrup, der hurtigt sendte pucken videre til amerikaneren, og han svigtede ikke. Afslutningen fra kanten af slottet gik ind bag Jaeger, og så var det Rødovre mange fans, der kunne bryde ud i jubel foran de rullende kameraer.

Kaptajn Michael Smidt havde en rigtig god mulighed for at sende RMB i front, men #11 brændte. Kort efter var det Martin Nielsen fra hjemmeholdet, der viste imponerende spil, men hans afsluttende forsøg voldt ikke Dahm de store problemer.

Kampen var på trods af flere gode chancer præget af rodet spil og flere pucktab. Topscorer Jannik Karvinen brændte den næste chance, og det blev foreløbigt ved de 2-2.

Efter ni minutter af perioden fik Ulrich Linnet to minutter for roughing. Det var dog helt uforståeligt, at Copenhagen ikke fik en tilsvarende, da en spiller i boksen slog på Rødovre-spilleren. Det hører ingen steder hjemme at blande sig fra bænken i en sådan situation.

Sergei Cubars fik to minutter for cross checking efter 13 minutter, og Emil Bigler og Jannik Karvinen fik de største chancer i det efterfølgende powerplay.

Blot ét sekund før pause slog amerikanske Andy Contois til for anden gang i kampen, da han fulgte op på sit eget skud og tæt under mål sendte pucken ind på målmandens retur. 2-3, og spillerne gik kort efter til break.

Det var klart Rødovres periode, men spillet var ikke historisk flot. Copenhagen fik blot noteret tre skud i en tam periode for fusionsholdet.

3. periode
Der var gode forsøg allerede fra start, da backen Morten Allesøe burde have bragt Rødovre yderligere foran efter en dobbeltchance.

Mike Daugulis, Mike Berry og Tobias Ruelykke markerede sig alle med gode afslutninger, dog uden at det medførte scoringer.

Efter godt tre minutter fik hjemmeholdets Rasmus Hansen to minutters straf. Og der skulle kun gå 17 sekunder, før Sergei Cubars røg samme vej for tripping.

Rødovre stod med en gylden mulighed i fem-mod-tre, og tyrene svigtede heller ikke. Kaptajn Michael Smidt fulgte op på sin lillebrors fornemme præstation for Montreal Canadiens i nat og sendte tyrene på 2-4 fire minutter inde i perioden. Han sendte pucken ind under Brett Jaeger tæt under mål.

Copenhagen klarede sig efterfølgende helt fri og blev fuldtallige igen. I stedet måtte målscorer Michael Smidt til afkøling efter en lidt tynd dom fra dommerparret. Men på trods af kaptajnens protester, kom hjemmeholdet i overtal. Men kun kortvarigt. For den aggressive Sergei Cubars blev nok engang sendt i straffeboksen efter en slashing på allestedsnærværende Andy Contois.

Holdene blev fuldtallige, og Rødovre var i den dominerende fase. Copenhagen mistede pucken alt for let, og havde svært ved at bryde gennem Rødovres forsvarsmur.

Lidt over halvvejs i perioden fik Sebastian Bergholt to minutter for hooking. Tyrene bed fra sig, og den største chance i hjemmeholdets overtal tilfaldt faktisk Andy Contois. Amerikaneren misbrugte dog sin friløber.

Copenhagens kaptajn Peter Persson fik to minutter for roughing mod Mike Daugulis, da der resterede fem minutter. Hjemmeholdet holdt stand, og den største chance fik Mike Berry, da han afsluttede med båghånden.

Halvandet minut før tid trak Copenhagen målmanden og erstattede med en ekstra markspiller. Det nyttede ikke, og lokalderbyet sluttede med 2-4.

Rødovres sejr var fortjent, da holdet kontrollerede begivenhederne, da det gjaldt. Det er ikke en kamp, der vil gå over i historiebøgerne, men faktum er, at Rødovre også vinder, når det går mindre godt.

Andy Contois markerede sig igen med et imponerende drive og målfarlighed. To kasser til amerikaneren, mens Rasmus Astrup blev noteret for tre assister.

Lokalderbyet foregik med en flot kulisse, hvor Rødovre-fansene var pænt repræsenteret med en stor skare. Det er sådan, det skal være til lokalopgørene, og holdet blev kaldt på isen til en ekstra hyldest efter afslutningen.

Med sejren stryger Rødovre op på AL-Bank Ligaens andenplads a point med Odense. Begge hold har nemlig 50 point – Herning er på fjerdepladsen med 48 point og en kamp mindre. Odense har ligeledes spillet en kamp mindre end tyrene.

Der venter nu RMB en pause på en uge, før Frederikshavn gæster Arenaen næste torsdag.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top