Annonce

Dag 5 – Farvel Montreal, hej Minneapolis
Montreal_09_160112_BP1.jpg
Downtown Montreal Foto: Brian Poulsen
Blog - Bag kameraet Mandag blev brugt på en tur i den gamle bydel, iført overmodigt lidt tøj. Det var ’kun’ -12 grader. Så det er jo nærmest varmt … ikke?

Den gamle by skulle ses, så jeg traskede af sted i mine Adidas Superstar II sko der ikke er specielt velegnet til at gå på sneklædte fortorve. Men bydelen skulle ses, koste hvad det vil.

Der var noget længere derned end regnet og med for lidt tøj på blev det en kold fornøjelse. Men det var turen værd. Der var super hyggeligt dernede og en kontrast til betonbygningerne ”downtown”.

Annonce

Man får hurtigt et indblik i det franske tilhørsforhold i Quebec og der er skam en Notre Dame i Montreal også. Alle byskilte i den gamle by er også af ældre slags og med gammel skrifttype og det hele.


Notre Dame kirken i Montreal

Efter at have trasket rundt i halvanden times tid blev det tid til frokost. Endnu engang stod den på en burger på La Cage aux Sports, hvor de sidste billeder lige skulle sendes hjem til avisen og derefter et besøg hos Starbucks.


Lidt skandinavisk charme virker åbenbart!

Resten af dagen blev egentlig bare brugt på at få pakket min kuffert ned igen og få styr på kameraudstyr og alt det andet. Og så et langt karbad for at få noget varme i kroppen igen.

Op kl. 04.20
Jeg gik i seng kl 19.15. Planen var egentlig at jeg ville have set en periode eller to af hockeykampen mellem Ottawa og Winnipeg, men var sgu egentlig godt brugt, og vækkeuret var sat til 04.20 næste morgen!

Jeg havde sågar sat min telefon til at ringe kl. 04.15, 04.20 og 04.25 bare for at være sikker på at jeg ikke sov over mig. Nu ville jeg gerne videre på min tur og har altid frygt for at sove over mig. I sær fordi afgangen allerede var kl 8.15.

Jeg vågnede faktisk 03.57 af mig selv, men tænkte at de sidste 20-25 minutter nok ville være godt. Så jeg vågnede da vækkeuret ringede første gang og stod op med det samme. Kl. 04.45 stod jeg i lobbyen og var klar til at tjekke ud. Med en halv times kørsel til lufthavnen i taxa og en tur igennem immigrationen til USA, ville jeg være på den sikre side og var af sted i god tid. Alt forløb fint og fortrinsvis hurtigt og var da også ude ved gaten ca. halvanden times tid før flyet lettede.

Jeg forstår i øvrigt ikke hvad det er med de der sikkerhedsfolk. Står det i deres jobbeskrivelse at de skal se sure ud? Der er bare ikke skyggen af venlighed eller imødekommenhed over dem!

Mit boarding card var i øvrigt blevet scannet 6 gange da jeg sad ved gaten. Og 7. gang kom da jeg så skulle ombord på flyet!

Minnesota
Ankomsten til Minneapolis gik ganske udramatisk. Vi var dog 50 minutter forsinket inden vi nåede i luften da flyet lige skulle affryses eller hvad man kalder det.


‘Hello I’ll be your de-icer for the day!’

Jeg fik min bagage ret hurtigt, da det var et rimelig lille fly jeg fløj med, og var omtrent en af de eneste der ikke skulle videre. Der var hele 4 kufferter der kørte rundt på båndet så det var lige til at overskue. Min kammerat jeg er her for at besøge kunne dog ikke lige huske hvor han havde parkeret sin bil, så vi gik rundt i omegnen af 40 minutter for at finde den .. Vi gik åbenbart  rundt og ledte det forkerte sted. Der var grøn zone, og så var der grøn zone for korttidsparkering!

Men vi fandt den dog og nu sidder jeg pænt i sofaen og ser frem til ferie! Vi ses om en uges tid Rødovre!


Bell Centre stikker godt op i landskabet.


Montreal Canadiens fejrede 100 års jubilæum for et par sæsoner siden. Her er en hyldest til samtlige spillere der iførte sig Montreals farver i løbet af de 100 år.


En hyldest til alle de spillere hvis trøjenumre er blevet lagt på hylden for altid.


De tidligere omtalte bronzeskulpturer af nogle af de største legender i klubbens historie.

 

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top