Annonce

Cirkus uden savsmuld og sikkerhedsnet
WEB_hahaha_05.jpg
Der er dobbelt op på cirkusunderholdningen, når Viften får besøg af belgiske klovne og belgiske jonglørfyre. Læs mere om forestillingerne på viften.dk. Foto: presse
Ny cirkus Viften inviterer til cirkus på en helt ny måde. Manegen er væk og savsmuldet er udskiftet med en stak papkasser og spartansk scenografi. Det er stor kunst i enkel indpakning.

Kan man lave cirkus uden en manege, en sprechstallmeister og prægtige cirkusheste? Svaret er ja. Krisen kradser, men ‘Ny Cirkus’ har været på forkant med de økonomiske tider og kreeret en forestilling der brillerer ved sin spartanske scenografi og udstyr. Det er stor kunst i enkel indpakning. Og lige til landevejen.   
‘Ny Cirkus’ fremføres af to belgiske klovne. De står bag Ny Cirkus-klassikeren ‘Ha Ha Ha’, som ifølge Viftens daglige leder, John Frobøse, er et must-see.
“Med under armen har de intet andet end henholdsvis en stak papkasser og et plankegulv, standard- og luksusudgaven af vagabondlivet. De ledsages af fire unge, belgiske jonglørfyre fra Ea Eo, som har skabt den legende, ungdommelige forestilling ‘M2’, der repræsenterer Ny Cirkus’ nyeste tendens til enkle iscenesættelser spækket med underspillet humor og overlegen virtuositet,” forklarer han.

To forestillinger.
De to belgiske klovne gæstede også Viften i 2011 med showet ‘Inside’. Nu er de tilbage med forestillingen ‘Ha Ha ha’ der har spillet mere end 600 gange verden over og har vundet flere priser.
“Som to naive hobbitter indtager de verden fulde af forundring og barnlig glæde. Det er fantasifuld klovnekunst i verdensklasse, der forener publikum på tværs af alder,” fortæller John Frobøse.
Forestillinger kan opleves i Viften den 29. januar, men Viften har mere cirkus gemt i ærmet, for allerede den 6. februar kan man opleve de fire unge, belgiske jonglørfyre fra Ea Eo.

Annonce

Stoledans.
Med forestillingen ‘M2’ er ‘Ea Eo’ et af de nyere pletskud på den internationale Ny Cirkus-stamme.     
“De unge jonglører fordriver tiden med kåd, drilsk og provokerende drengeleg. Som en flok haner spærret inde i en hønsegård har de travlt med at markere territorium, samtidig med at scenegulvet bliver mindre og mindre under fødderne på dem. Hættetrøjer bliver til kæk drengerøvskoreografi. De mestrer stoledans, som var det en olympisk disciplin. Og for dem er jonglering den naturligste ting i verden,” lyder det fra Viftens John Frobøse.
Læs mere om de to forestillinger på viften.dk

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top