Bundgyser blev uden gys
RH_damer-oeresund01_091011_BP.jpg
Karina Jørgensen første an i storsejren over Stilling/Skanderborg Foto: Brian Poulsen
Håndbold Hvad der på forhånd lignede en bundgyser, blev i stedet til en ensidet forestilling, da Rødovres 1. divisionsdamer slog Stilling/Skanderborg med 11 mål. Rødovre var foran hele kampen, mens udeholdet løb panden mod en mur, når de forsøgte at snyde Frances Benzon i Rødovre-målet.

Rødovre – Stilling/Skanderborg: 27-16(13-7)

Rødovres målscorer: Karina Jørgensen 10(6), Mia Brøndum 4, Katrine Buus Nielsen 3, Nadia Mestasi 3, Alexandra Banfalvi 2, Maibritt Ranch 2, Stine Kock 2, Olivia Black 1.

Annonce

Udvisninger: RH: 1 x 2 min, Skanderborg: 2 x 2 min.

Redningsprocent: Frances Benzon: 62%(26/42)

Søndag startede Rødovre Håndbolds 1. divisionsdamer anden halvdel af sæsonen i damernes 1. Division, da de tog imod konkurrenterne i bunden Stilling/Skanderborg, der tilbage i september slog Rødovre med 4 mål. Siden da havde Rødovre overhælet jyderne i tabellen med 2 point, og der var derfor lagt op til en bundgyser om 2 af sæsonens vigtigste point.

Kampens betydning spillede også ind i starten af første halvleg, der fulgte manuskriptet for en bundkamp perfekt. Nervøst og forsigtigt lagde de to hold ud med en serie lange angreb, der oftere inkluderede en fejl end en afslutning.

Specielt Stilling/Skanderborg var forsigtige med at skyde på dårlige muligheder. Rødovre fandt derimod langsomt ben at stå på, og etablerede en 4-målsføring ved hjælp af en skarp Karina Jørgensen – denne gang både på straffe og i åbent spil – og god kontrafase.

Udeholdets meget bevægelige, men meget ineffektive offensiv blev halvvejs gennem halvlegen ramt af sort uheld, da backen Lærke Bak-Aagaards ben ville bære hende en vej, mens en Rødovre-tackling sendte hende den anden vej, hvilket resulterede i et smerteskrig og en tur på gulvet for den unge bagspiller.

Udeholdet tog derefter time-out og forsøgte sig i højere grad med mere risikable afslutninger. Dem snuppede Frances Benzon dog let. Mens Stilling/Skanderborg ledte værktøjskassen igennem offensivt producerede Rødovre stabilt mål på mål. Nu også i åbent spil.

Hvor de første 28 minutter havde budt på en mindre ørkenvandring mellem de gennemspillede mål, blev de sidste 2 minutter en eksplosion mål, hvor stillingen gik fra 11-5 til pausestilling 13-7.

Det høje tempo og de mange mål forsatte i starten af anden halvleg, hvor et målsat Stilling/Skanderborg-hold forsøgte at komme tilbage i kampen. På 2 minutter lykkedes det udeholdet at æde 2 mål af Rødovres føring.

En Nadia Mestasi-udvisning fungerede dog som et wake-up-call til Rødovre-holdet, der derfra igen bed fra sig. Der var dog en anelse frustration at spore på Rødovre-bænken over manglende koncentration.

Men selv uden koncentration udbyggede Rødovre sin føring igen og, da Frances Benzon i Rødovre-målet besluttede sig for at lukke totalt af, forsvandt alt kampgejst fra det unge udehold. Fra midten af anden halvleg og 13 minutter frem fik Stilling/Skanderborg ikke et eneste mål. Der var lukket!

Imens spredte skønhedsfejlene sig hos Rødovres offensiv, der dog blev ved med at score stabilt med et par minutters mellemrum. Derfor var der plads til de små lækkerier til slut, hvor Stine Kock med sit træk sendte hele hallens opmærksomhed den ene vej, mens hun med et frækt håndledsvip sendte bolden i den anden retning til en helt fri Maibritt Ranch på stregen. Ranch omsatte det flotte oplæg sikkert til mål.

Det var en begejstret træner Poul Sørensen, der efter kampen konstaterede, at dagens taktik virkede:

”Vi var meget koncentreret i dag. Det(Taktiken red.) var i forhold til deres hold. Vi synes, vi har haft stor succes med den her defensive 3-2-1, som vi kalder den. Der havde vi kigget dem ud, og den synes vi, var den bedste løsning,” forklarede han og fortsatte med at fortælle om de andre småjusteringer, han havde foretaget til søndagens kamp:

”Vi havde nye forsvars/angrebsudskiftning, så vi hele tiden havde friske spillere i forsvar og angreb.”

Også i angrebet synes Poul Sørensen at spore forbedringer, om end der er plads til endnu mere:

”Vi får hurtig fat i bolden, og får nogle hurtigere løb frem i banen – som jeg dog stadig synes, at vi kan blive bedre til.”

Kampens betydning blev aldrig mental faktor for Rødovre-holdet, der startede kampen lige efter trænerens hoved:

”Betydningen af kampen var vigtig. Så det gjaldt om, at have tålmodighed til at vente på den rigtige chance. Mange gange handler det om, hvordan kampen skrider frem. Vi kommer hurtigt pænt foran. Det giver ro. Selv da de laver tre hurtige mål i starten af anden halvleg, så får vi hurtigt fat i dem igen.”

En af spillerne, der gik forrest som stensikker straffeskytte og med scoringer på vigtige tidspunkter var Karina Jørgensen:

”Karina har mellem jul og nytår haft nogle gode træninger, og en god kamp mod U18-holdet – som vi tit spiller mod – i fredags. Der var hun effektiv. Og det har siddet i hende. Gode træninger gør, at man om søndagen er mere skarp,” fortæller Rødovre-træneren, der dog gav fidusbamsen til helten i målet Frances Benzon:

”’Cessi’ fik fidusen efter kampen i dag. Hun er med til at gøre det til en 11-målssejr. Det var rigtig, rigtig flot.”

Rødovre-holdet har nu ikke tabt siden slutningen af november, og det skal holdet bruge i næste uges kamp mod Stjernen, der ligeledes slås i bunden af rækken:

”Vores formkurve er opadgående. De sidste 3 kampe har vi fået 5 point. Det er i hvert fald med til at vi på søndag kan komme med den fornødne ballast og selvtillid,” sagde Rødovre-træneren, der dog ikke vil spekulere i, at Rødovre kan forlade slaget i bunden af ligaen med en sejr over Stjernen på søndag:

”Det kan være meget små marginaler (der afgør kampen). En tabt kamp mod Stjernen vil jo betyde det stik modsatte,” slutter Poul Sørensen.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top