Bedre og billigere affaldsordning
Blog - Det politiske ringhjørne Det var med stor glæde at jeg den 5. januar fik lejlighed til at møde en stor del af grundejerbestyrelserne i Rødovre. Anledningen var en informations- og høringsaften af grundejerne ift. vores nye affaldsordning.

Personligt glæder jeg mig over den store interesse og de mere end 40 spørgelystende borgere. Jeres input var meget velkomne og giver et rigtig godt billede af hvad vi skal arbejde videre med, når ordningen skal indføres.

Personligt er jeg af den overbevisning, at vi er på vej imod en bedre og billigere ordning, end den vi har i dag. Bedre fordi vi nu kan servicere borgerne med nem opbevaring af det genanvendelige affald, samtidig med at vi sikrer os imod skadedyr. Ligeledes sikre vi den nye ordning mindre lastbiltrafik på vores veje, og et elektronisk system der sikre information til borgerne og en nem måde for renovatøren at se hvilke skraldespande der er tømt.

Annonce

Selvom der er lagt op til en prisforhøjelser på mellem 240 og 280 kr. mener jeg alligevel at vi er på vej imod en billigere ordning. Dette skal sammenholdes med det faktum at vi i en ny licitation formentlig ikke ville kunne få vores nuværende ordning til samme pris. Der er overordnet tvivl om vi kan udbyde den nuværende ordning pga. nye krav til arbejdsmiljøet, ligesom vi uundgåeligt vil skulle indføre et beholdersystem. I modsætning til i dag vil vi i fremtiden kunne sælge mere af vores affald og derfor tjene penge på det. Derfor er det min personlige overbevisning af vi fremtiden vil se en lavere renovations afgift, baseret på de stigende råvarepriser og en stigende genanvendelse.

Jeg ser frem til dialogen med vores boligselskaber og grundejere, som skal sikre en smidig og vellykket introduktion af den nye ordning. Både til gavn for vores miljø og vores økonomi.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top