Annonce

Åreforkalkning er en hjertesag
WEB_00-SUNDHED_TourDeRodovr.jpg
Hjerteforeningen og SeniorRådet inviterer til foredrag med læge Nick Mattsson i Rødovre Foto: Arkiv
sundhed Livsstilsfaktorer som tobak og overvægt samt risikofaktorer som forhøjet blodtryk og arvelige gener vil blive debatteret, når der på mandag er gratis foredrag med læge Nick Mattsson i Rødovre Sundhedscenter.

Hjerteforeningen og SeniorRådet inviterer til foredrag med læge Nick Mattsson i Rødovre Sundhedscenter på mandag kl. 19.00.
Nick Mattsson er læge på Bispebjerg Hospital og til foredraget vil han bl.a. tale om sygdomme som åreforkalkning, herunder betydningen af forskellige livsstilsfaktorer som tobak og overvægt. Foredraget er arrangeret af Hjerteforeningen og SeniorRådet og formanden for Hjerteforeningen i Rødovre, Jann Larsen, udtaler der også vil blive fokuseret på de to store kategorier af blodpropper – nemlig blodprop i hjernen eller i hjertet.
“Der vil blive fortalt om symptomerne på en blodprop samt om diagnosticeringen ved mistanke om en blodprop. Der vil også blive redegjort for de forskellige undersøgelser, som foretages af lægerne og om selve sygdomsbehandlingen – selvfølgelig på et almindeligt og forståeligt sprog,” fortæller han.
  
Rehabilitering
12.000 mennesker rammes hvert år af en blodprop eller blødning i hjernen i Danmark. I foredraget vil Nick Mattsson også fortælle om nogle af de forestillinger, der hersker i forbindelse med en patients indlæggelse på et hospital med en blodprop, og den efterfølgende rehabilitering.
“Nick Mattsson vil også tale om rehabilitering efter en blodprop – både fysisk og psykisk rehabilitering – og om de muligheder, der i dag er for at komme videre i livet efter en blodprop.
Der vil også blive lejlighed til at stille spørgsmål i forbindelse med foredraget,” lyder det fra Jann Larsen.
Foredraget med læge Nick Mattsson er gratis og finder sted i Rødovre Sundhedscenter mandag den 23. januar kl. 19.00.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top