Annonce

3 ud af 4 gymnasieelever checker Facebook i skoletiden!
WEB_Chrummer_spil.jpg
Foto: Sille
Chrumme Hvad kan man lære af det? At den 4. person lyver. ALLE der sidder med en computer til daglig, laver da noget privat i arbejdstiden. F.eks. sidder jeg lige netop nu og skriver min klumme i arbejdstiden. Sikkert til min chefs store fortrydelse.

Til gengæld så checker jeg også vores firmamail i fritiden, og så bliver familien sur.  Det er fandme svært at stille nogen tilfreds.
Da jeg gik i gymnasiet havde jeg da ret meget “off-tid” i timerne – nogle ville måske mene, at jeg ikke havde særligt meget “on-tid” i timerne. Mit eksamenspapir vidner helt klart om meget “off-tid” – eller bare lav intelligenskvotient.  I dag kigger eleverne på Windows, jeg kiggede bare ud af vinduet. Jeg kunne se bagerforretningen fra min plads. Efter et år på handelsskolen kendte jeg stadig ikke forskel på debit og kredit, men jeg vidste at bageren’s onsdagssnegle kom i vinduet kl 0813 HVER onsdag. I dag synes jeg stadig det sidste er vigtigere viden.
Min søn går i gymnasiet, og der har man for længst sagt farvel til blyanten. Det er så også heldigt for ham, nu er den ulæselige venstre håndskrift blevet erstattet med ariel 11. Og ariel 11 er ens for alle. Det gør det vel også nemmere for lærerne. Før kunne de ikke læse hvad han skrev, nu forstår de det bare ikke.
Det er da også fristende, at sidde og chatte på internettet i stedet for at høre efter hvad en emsig tysklærer har at fortælle dig om akkusativ. Eller spille tetris. Jeg spillede også tetris da jeg var yngre. Problemet var bare at det var som et bipbip spil. Man kunne ikke holde pause, for så mistede man sine point. Det resulterede i, at jeg spillede tetris så lang tid på lukommet, at jeg faldt da jeg rejste mig op, fordi mine ben sov.
På min knægts gymnasium foregår al undervisning via computer. Du følger med på skærmen, skriver noter på computeren etc. En dag under en kedelig tysktime, var der en elev som udbryd med frygt i stemmen: “NEJ NEJ NEEEEEEJJJJ PIIIIISSSS” – læreren kiggede skræmt på eleven: “Hvad skete der dog, Niels? Er din computer gået ned inden du nåede at gemme de 4 siders stil !!!????” – Eleven trak mismodigt på skulderne og mumlede humørforladt: “Nej, jeg døde”

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top