3.600 tilskuere fik fantastisk aften
RMB-Odense_41_260112_BP.jpg
Rasmus Astrup blev matchvinder for Rødovre i en totalt udsolgt Rødovre Skøjte Arena. Foto: Brian Poulsen
Ishockey Rødovre Skøjte Arena blev fyldt til bristepunktet af feststemte tilskuere, og de fik en uforglemmelig oplevelse med hjem. Rødovre og Odense spillede lige op på måltavlen – 4-4 efter ordinær- og overtid – og kampen skulle afgøres på straffe. Her satte Rasmus Astrup punktum, og tyrene fik to point.

Rødovre Mighty Bulls – Odense Bulldogs 5-4 STR
(0-1, 3-2, 1-1, 0-0, 1-0)
11:54 0-1 Rob Ricci (Mårs, Lyø)
21:31 1-1 Andy Contois (Daugulis, Berry) pp1
22:49 1-2 Michael Eskesen (Ricci, Moisand)
31:34 2-2 Mike Daugulis (Bau, Berry) pp1
38:39 3-2 Michael Smidt (Astrup, Contois)
39:33 3-3 Andreas Sundin (Eskesen, Gunnarsson)
48:57 3-4 Søren Pedersen (Smedegaard)
58:48 4-4 Andy Contois (Astrup, Berry)
65:00 5-4 Rasmus Astrup STR
Udv.: RMB 5×2, OB 4×2
Skud: 31-25 (8-8, 12-5, 10-9)
Tilskuere: 3.600

Rødovres kæder:
Målmand: Sebastian Dahm
1. Simon Grønvaldt – Tobias Hansen. Jannik Karvinen – Mike Berry – Adrian Ekström
2. Emil Bigler – Morten Allesøe. Michael Smidt – Rasmus Astrup – Andy Contois
3. Tobias Ruelykke – Sebastian Bergholt. Mike Daugulis – Mikael Christensen – Mathias Bau Hansen
4. Søren Pærregaard. Patrick Rasmussen – Mikkel Nielsen – Ulrich Linnet

Annonce

Rødovre var uden Mike Rådde (hjernerystelse) og Mikkel Nielsen (forstrækning i siden), og kampens hoveddommere var Jan Andersen og Michael Nielsen.

Til finalen i 1990 mellem Rødovre og Herning i Brøndby Hallen var der hele 6.300 tilskuere – alle tiders danske rekord. Det nåede vi ikke op på i aften, men Rødovre Skøjte Arena blev stopfuld med 3.600 vilde tilskuere.

1. periode
Efter godt et minut opstod kampens første chance, da Rasmus Astrup brændte tæt under mål efter fremragende pasning fra Michael Smidt.

Mike Daugulis fik sendt et godt slagskud af sted efter to minutter, men målmands Ervins Mustukovs reddede for gæsterne.

Odenses Mads Schaarup måtte ud i to minutter for interference efter to et halvt minut. Rødovre fik kørt pucken godt rundt i powerplay, men de store afslutninger udeblev. Simon Grønvaldt – Rødovres seneste skud på stammen – fik afsluttet kort inden, Odense igen blev fuldtallige.

Tyrene fastholdt efterfølgende presset og fik fremprovokeret en blokering hos Mustukovs efter en afslutning fra Mikael Christensen. Andy Contois fulgte op med en genial pasning til Michael Smidt i neutral zone, og kaptajnen forsøge uden held at få et skud af sted. Han blev effektivt stoppet af Odenses backer.

Det havde klart været Rødovres start. Hjemmeholdet var kommet ud af starthullerne med fuld fart og angrebslyst. Sebastian Dahm var endnu ikke blevet testet for alvor efter syv minutter.

Arenaen var proppet til bristepunktet til aftenens kamp. Odenses fans bag målet var i klart mindretal, men de gjorde et godt forsøg på at støtte deres spillere. Rødovre Lokal Nyts tiltag med Månedens Mission, var indtil videre en stor succes. Sjældent er der set SÅ mange mennesker i Rødovre Skøjte Arena.

Tyrene vadede i chancer. Canadiske Mike Berry kunne med lidt mere snilde have scoret kampens første mål, men den lille center svigtede med afslutningen. Michael Smidt havde også fundet skudlysten frem til aftenens kamp. Men generelt for afslutningerne var indtil videre manglende kvalitet. Den lettiske målmand i Odense-buret skal udfordres mere.

Men bedst som Rødovre sidder på tingene, slår Odense til med en gylden baghånd fra Rob Ricci. Han fik afsluttet fra højre side, og pucken strøg over Dahm og ind i det lange hjørne. 0-1 og der var spillet 12 minutter.

Målet lagde en kort dæmper på stemningen i hallen, og det var da også stik mod spil og chance, at gæsterne bragte sig foran.

Ulrich Linnet fik to minutter for tripping med fem minutter til pause. Det brændte en overgang på foran Dahm, men Rødovre holdt skansen og blev fuldtallige. Ellers solidt arbejde i undertal.

Med et minut til pausen strøg Morten Andreasen alt for let gemme Rødovres forsvar og blev alene med Dahm, men den stærke målmand klarede paragrafferne. Mathias Bau fik kort efter en stav i ansigtet og skøjtede omgående ud. Dommerne dømte ikke noget i situationen.

Odenses Mads True blev udvist i to minutter for interference med fem sekunder tilbage. Men spillerne kunne skøjte til første pause med stillingen 0-1. Rødovre havde klart fortjent en uafgjort og endda også en føring – og så er brillerne heller ikke alt for farvet… Men der var mere i vente på denne fantastiske aften med en stopfuld Arena.

2. periode
Rødovre startede perioden i powerplay, og det gav bonus efter halvandet minut. Tyrene passede rundt i zonen, og pucken endte til Andy Contois efter forarbejde af Mathias Bau. Amerikaneren svigtede ikke. Han smækkede pucken ind til højre for målmanden, og jublen brød løs i hallen. Der var udlignet til 1-1.

Men kun lidt over et minut senere slog Odense igen med en scoring til 1-2. Det var den tidligere Rødovre-spiller Michael Eskesen, der uhindret kunne sende pucken ind bag Dahm. Der manglede markeringer foran Rødovres mål, så gæsternes mål var letkøbt.

Tobias Hansen havde et udmærket forsøg fra distancen, men pucken prellede af på Mustukovs. Der var kort efter en klart tripping på Jannik Karvinen, men dommerne valgte noget uforstående ikke at dømme udvisning.

Efter syv minutter skyder Rasmus Astrup pucken på overliggeren i en situation, hvor målmanden allerede er prisgivet. En kæmpe mulighed for Rødovre til at udligne, men heldet udeblev.

Odense legede lidt kispus med Rødovre, men de åbne chancer tilfaldt dog ikke udeholdet. I stedet slog Mathias Bau kontra, og han trak en hooking-udvisning på Odenses Andreas Sundin. Der var store chancer til Rødovre i powerplay. Først rammer Tobias Ruelykke stolpen fra en spids vinkel, dernæst får Simon Grønvaldt pucken på modsatte stolpe i fuld fremløb, men pucken løber fra ham.

Men overtallet var slet ikke over. Efter godt pres får Mike Daugulis med stor energi sendt pucken ind fra en halvt liggende stilling. Flot overtalsmål af Rødovre, og der var udlignet til 2-2 med otte minutter til pausen.

Jannik Karvinen forsøgte sig med sin velkendte wrap-around, men han fik ikke bonus ud af den kraftanstrengelse. Det kogte i hallen i disse minutter. Næste breakaway tilfaldt Mike Berry, men også han blev stoppet af Odenses lettiske målmand.

Der var stillingskrig. Begge hold var inde i en fase, hvor der blev passet ekstra meget på foran eget mål. Kampen var helt lige med chancer i begge ender.

Andy Contois fik en meget tynd udvisning for tripping med fire minutter til pause. Men dømt er dømt, og tyrene skulle kæmpe sig ud af to undertalsminutter. Michael Smidt fik straks efter en godkendt afslutning.

Rødovre-drengen Morten Andreasen var ved at gøre det onde ved sine tidligere holdkammerater, men forsøget blev stoppet. Mike Berry fik muligheden kort inden udvisningens udløb, men det blev ved 2-2, og der var halvandet minut igen.

Rasmus Astrup fik lidt heldigt pucken med og slog ind foran kassen, hvor hans ellers smarte løft blev grebet ud af målmanden.

Med halvandet minut bragte Rødovre sig foran i denne stemningsmættede dyst. Det var Michael
Smidt, der tæt under mål fik sendt pucken over målmanden efter forarbejde af Rasmus Astrup. En vigtig scoring for hjemmeholdet, nu var foran 3-2 – til stor begejstring for de 3.600 tilskuere.

Men jublen varede kort, for som tidligere i kampen slog Odense hurtigt igen. Denne gang med en udligning fra Andreas Sundin. Han fik for let spil, og kunne til sidst udligne for hundene fra Fyn.

Målet blev samtidig det sidste i en målrig og intens periode. Fem mål i de midterste 20 minutter, og det var fuldstændig lige – på måltavlen. 3-2. Der var udsigt til 20 gyselige slutminutter.

3. periode
Der var koncentration fra start, da det næste mål givet ville blive ret så afgørende for kampens udfald. Mathias Bau fik periodens første chance efter to et halvt minut, men den høje forward blev grebet ud af målmanden.

Rødovre slog en dum icing efter fire minutter, og spillet ville igen blive sat igen i Rødovres zone. Der var dog en masse spilvendinger i denne fase af kampen, og det var helt tydeligt, at holdene havde fokus på spillet i egen zone. Der blev ikke givet forsinkede julegaver.

Andy Contois og Rasmus Astrup kom i to mod en, men de blev stoppet af staven fra en Odense-back. Tobias Hansen fik kort efter to minutters straf for forsinkelse af spillet.

Morten Andreasen trak 20 sekunder senere en udvisning på Emil Bigler for tripping. Odense skulle spille i fem mod tre i over halvandet minut. Rødovre klarede sig igennem og blev fire spillere – kort efter fem spillere. Mikael Christensen nåede at få et godt forsøg i undertal, men pucken snittede skulderen på Mustukovs.

Odense scorede til 3-4 ved Søren Pedersen efter ni minutter, da der igen var mere eller mindre frit slag for afslutning foran Dahm. Det var dog også en konsekvent og sikker scoring fra Odense-spilleren. Nu havde tyrene lidt over en halv periode til at få udlignet.

Det var lidt op ad bakke for Rødovre disse minutter. Efter en åben mulighed til Bau, blev Mike Daugulis sendt i straffeboksen med en cross checking i offensiv zone. Der var ni minutter igen.

I undertal spiller Rødovre sig flot frem til et brag af skud fra Morten Allesøe, men pucken bliver halvklaret, og dommerne dømmer blokering på trods af, at pucken glider ud til venstre for målet.

Odense fik en udvisning med fem minutter igen. Det var Mathias Thinnesen, der måtte ud i to minutter for hooking. Det var lige ved og næsten i powerplay, men Odense klarede skærene, og det ville blive tre spændende minutter nu. 3-4 og tyrene skulle sætte hele kavaleriet ind for udligning.

Rødovre tog en timeout med 1:21 tilbage på uret. Sebastian Dahm blev erstattet af en markspiller. Og det gav BONUS. Kort efter – blot 19 sekunder – kunne Andy Contois sende pucken ind ved nærmeste stolpe til udligning 4-4. Der blev vild ekstase i den fyldte hal. Tilskuerne fik fuld valuta for – nå nej, fribilletten! Det ville forhåbentlig give en effekt på de kommende kampes tilskuertal.

Ordinær tid endte 4-4, og der skulle spilles fem minutters overtid. Holdene var sikret mindst ét point.

Overtid
Der var lidt småforsøg i begge ender, og det tærede virkelig på spillernes kræfter i disse minutter. Mathias Bau blev klart nedlagt foran Odenses mål, men dommerne dømte højst overraskende ikke noget. En klar tripping på Rødovres #9.

Der var et par hurtige kontraer, men uden at forsvarsspillerne for alvor gav lov til så meget. Men de fem minutter forløb uden scoring, og der derfor fik tilskueren nu hele pakken med de afsluttende straffeslag. Tre skud til hvert hold.

De to kaptajner, Michael Smidt og Michael Eskesen, mødtes med dommerne for at aftale straffeslagsafgørelsens gang.

Straffeslag
ODE Rob Ricci BRÆNDER
RØD Jannik Karvinen SCORER
ODE Andreas Sundin BRÆNDER
RØD Andy Contois BRÆNDER
ODE Olof Mårs SCORER
RØD Rasmus Astrup SCORER

Med scoringer af Jannik Karvinen og Rasmus Astrup sikrer Rødovre dermed fortjent ekstrapointet og en sejr på 5-4.

Andy Contois strålede igen og lavede to scoringer og en assist, mens nytilkomne Simon Grønvaldt spillede solidt. Mike Berry var også i hopla i aften og noterede sig for tre assister.

Rødovre Lokal Nyt er ovenud begejstret for den tilslutning, der var til opgøret. Vi havde regnet med mindst 3.000 tilskuere, men at den skulle op og ringe på den maksimale tilskuerkapacitet var ren bonus. Projektet blev en stor succes, og hvis ikke tilskuerne kommer igen efter denne kamp, så er det svært at se, hvornår de så skulle gøre det. Vi takker for støtten fra samtlige fremmødte tilskuere.

Det blev til hele pakken: otte mål i ordinær tid, masser af chancer og afslutningsvist en nervepirrende straffeslagskonkurrence. Jo, det blev bestemt en helt igennem forrygende og succesfuld aften!

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top