“Jeg har undervurderet Rødovre”
WEBB_27-Jannik-karvinen_RMB1.jpg
BTs ishockeyskribent Peter Fredberg mener, at Rødovre udlændinge fighter med en vilje og hjerte, som er alle pengene værd. Her illustreret af Mike Berry. Foto: Brian Poulsen
ishockey B.T.s mangeårige ishockeyskribent, Peter Fredberg, har de seneste to sæsoner dømt Rødovre til sidstepladsen i AL-Bank Ligaen. Han erkender nu, at han har undervurderet de unge tyre.

Det er med risiko for efterfølgende kommentarer, når man vover pelsen og tipper slutstillinger i diverse ligaer. Og det gælder i alle sportsgrene. Det har B.T.s faste ishockeyjournalist siden 1970, Peter Fredberg, måtte sande de seneste sæsoner i forbindelse med den danske ishockeyliga.

”Der er flere, der læser B.T. i Rødovre, end jeg troede. Jeg har i hvert fald måtte lægge ører til en del bemærkninger til mine profetier inden sæsonstarten i både 2010 og 2011. Og det er helt fint. Debat er altid godt,” siger han til Rødovre Lokal Nyt.
”Begge gange tippede jeg holdet med ligaens formentlig mindste budget og laveste gennemsnitsalder til sidstepladsen i grundserien.”
Det er ingen hemmelighed, at Rødovre igen i denne sæson har overrasket langt de fleste af ishockeyeksperterne rundt om i landet. I sidste sæson blev det til en fjerdeplads efter bronzenederlag til SønderjyskE. I denne sæson har tyrene været helt oppe og snuse til AL-Bank Ligaens andenplads.

”Jeg må konstatere, at jeg to år i træk har undervurderet Mighty Bulls. Og det skal man ikke være ked af i Rødovre. Det har sine fordele af være udråbt som underdog. Man kan kun overraske, og presset er mindre,” forklarer Fredberg, der har et stort kendskab til dansk ishockey og dens historie.

Han tøver ikke med at udråbe RMB til sæsonens positive indslag.

”Ingen tvivl om, at Mighty Bulls har været ligaens i særklasse største positive overraskelse og præsteret bedre, end selv de mest glødende supportere i sumpen havde drømt om.”

Brad Gratton har været et scoop
Brad Gratton blev ny cheftræner for Rødovre efter svenske Magnus Sundquist. Den ny canadier i sædet har indført en nordamerikansk spillestil og har hidtil været en gevinst.

”Brad Gratton har været et scoop som cheftræner. Han har vist de unge spillere tillid og givet dem masser af spilletid. Målmanden Sebastian Dahm og måltyven Jannik Karvinen er i gang med deres bedste sæson, og spørgsmålet er, om kaptajnen Michael Smidt med sin rutine og høje arbejdsmoral har haft større værdi for holdet end i år,” lyder analysen fra B.T.-journalisten.

Vilje
Rødovres fem importerede spillere, Mike Rådde og Adrian Ekström (Sverige), Mike Berry og Mike Daugulis (Canada) samt Andy Contois (USA), har været en medvirkende årsag til tyrenes succes.

”De importerede spillere er ikke blandt ligaens dyreste og største stjerner, men fighter med en vilje og et hjerte, der er alle pengene værd,” siger Fredberg.

Slutspillet venter lige om hjørnet, og det store spørgsmål er, om Rødovre igen i denne sæson vil gå videre fra kvartfinalen.
”Jeg tør næsten ikke tippe mere, når det handler om Mighty Bulls, men det vil ikke overraske mig, hvis de igen skal spille om bronzen,” slutter Peter Fredberg

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top