Annonce

Unge arkitekter vinder international pris for ny Islev-identitet
Europan-Roddovre-02-lille-K.jpg
Søren Leth og Rasmus Therkildsen får overrakt prisen af Rødovres borgmester Erik Nielsen Foto: Pressefoto
Konkurrence 24 forskellige arkitekt-teams har brugt det sidste halve år på at udtænke projekter, der kan vække den sovende bydel Islev. Vinderprojektet vil samle områdets gode kræfter langs en identitetsskabende allé.

Et udendørs svømmebassin og en port bestående af virksomheder hen over en vej, er bare nogle af de elementer som gav den danske tegnestue SLETH arkitekter og planlæggere, med arkitekterne Søren Leth og Rasmus Therkildsen i spidsen sejren i den prestigefyldte, internationale arkitektkonkurrence Europan. Europan-konkurrencen løber af stablen hvert andet år, og er for unge arkitekter under 40 år. Når SLETH valgte at byde ind på netop Rødovre Kommunes projekt, var det fordi opgaven rummede netop de arkitektoni-ske og byplanmæssige udfordringer, som SLETH er specialister i og brænder for at løse:

Gadeforløb
“Vi satte os for at diskutere kvaliteterne i forstæder som Rødovre og dernæst undersøgte vi potentialerne. Det ledte frem til forslaget Islev:ID, som kort fortalt går ud på at bygge videre på nogle af de centrale kvaliteter i Islev. Vores drøm er, at en række tiltag langs et bestemt gadeforløb i Islev på sigt omdannes til et socialt fokuspunkt, hvor man mødes, opholder sig, går til aktiviteter eller køber ind. Et sted man er stolt af og bruger aktivt,” siger partner i SLETH, Søren Leth.

Annonce

Et af projektets anderledes karaktertræk er, at det ikke realiseres med ét slag, men er tænkt som et forslag, der kan realiseres over en årrække på eksempelvis 10 eller 20 år. Og det er ifølge Europans dommerpanel netop en af styrkerne i SLETHs projekt:
“Dommerkommiteen er overbevist om, at teamet bag forslaget har vist en præcis forståelse af det meget sammensatte områdes særlige potentiale. Forslaget er en robust og fleksibel strategi for den langsigtede udvikling af Islev og rummer forførende konkrete ideer, der på kort sigt kan kickstarte en udvikling af byrummet langs Islevbrovej,” lyder det blandt andet fra dommerpanelets bedømmelse.

Savnet nærhed
Rødovres borgmester, Erik Nielsen (A), overrakte prisen i Dansk Arkitekt Center. Han syntes konkurrencen var ny og spændende, da det var første gang, politikerne ikke var repræsenteret i dommerudvalget.

“Det giver et anderledes forløb, hvor det er eksperter, der ser lidt anderledes på tingene, der vurderer, hvad der er godt. Jeg synes godt, der kunne være plads til sparring, men også, at vinderprojektet rammer godt ind i det Islev vi tænker på,” siger Erik Nielsen og fortsætter:
“Det er ingen hemmelighed, at vi længe har savnet nærhed og en fokus på, hvordan vi får fremhævet Islevs kvaliteter. Det gør projektet rigtig godt, men vi vil gerne se på alle de indsendte forslag, når vi beslutter, hvad der skal ske med Islev i fremtiden,” understreger han.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top