Annonce

Skyd nytåret ind med et sikkert brag
NY-AS.jpg
Nytårsaften lyser himlen flot op af spændende fyrværkeri. Kigger du i faktaboksen her på siden inden du tænder lunten, kan du være med til at nedsætte isikoen for skader og brand betragteligt. Foto: Arkiv
pas på Nytårsaftensnat er traditionelt årets travleste nat for Falck, med et højt antal brande og mange fyrværkeriskader. Men nogle enkle råd fra Falck kan nedsætte risikoen for uheld og brande betydeligt.

Nytåret fejres med flotte brag og festlige farver – men det bør ske uden fyrværkeriskader og brande. Alligevel oplever Falck desværre hvert år mange skader i forbindelse med fyrværkeriaffyring, men mange uheld og ulykker kan undgås, hvis man følger en række enkle råd, siger Falcks brandchef Jørgen Mieritz.
“Fyrværkeriskader kan være meget alvorlige, og vi ser desværre hvert år tilfælde, hvor affyring af fyrværkeri giver skader med varige mén, og i enkelte tilfælde kan det også medføre dødsulykker”, siger Jørgen Mieritz. Nytårsaften er også en meget travl dag for landets brandvæsener. Både vildfarent fyrværkeri, grove drengestreger og decideret hærværk fører hver nytårsaften til masser af ildebrande.
“Det er derfor en rigtig god idé at tømme containere og fjerne brændbart materiale og affald væk fra bygninger, så der ikke er noget, der frister svage sjæle”, siger Jørgen Mieritz.

Sikker affyring af fyrværkeri:

Annonce

• Affyr raketter fra et lodret rør eller fra en flaske,
   der står fast i jorden. Hold aldrig antændt
   fyrværkeri i hånden.

•  Brug beskyttelsesbriller – og giv også til dem,
    der kun kigger på.

•  Forsøg ikke at lave fyrværkeri selv – det er livs-
    farligt.

•  Gå aldrig tilbage til en fuser.

•  Kast aldrig med fyrværkeri – selv tilsyneladende
    harmløst fyrværkeri kan give store brandsår.

• Tænd ikke fyrværkeri i nærheden af brandbart
   materiale.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top