Annonce


Sejr over lokalrivaler afslutter 2011
RMB-Herlev_30_301211_BP.jpg
Rødovres kaptajn Michael Smidt satte tingene i gang med sin scoring til 1-0. Foto: Brian Poulsen
Ishockey Rødovre og Herlev gav fredag de godt 2.500 tilskuere et herligt og underholdende lokalderby at slutte året på. Det var på ny en tæt match med stor tænding, og det var tyrene, som kunne juble til sidst efter en sejr på 3-1 – sidste mål i tomt net. Rødovre fejrer nytår på fjerdepladsen.

Rødovre Mighty Bulls – Herlev Eagles 3-1
(1-0, 1-0, 1-1)
08:21 1-0 Michael Smidt (Bergholt, Contois)
34:57 2-1 Mike Berry (Contois, Rådde) pp1
50:18 2-1 Kim Staal (Henriksen) pp1
59:57 3-1 Adrian Ekström (Karvinen)
Udv.: RMB 4×2, HE 2×2
Skud: 21-24 (4-13, 8-7, 9-4)
Tilskuere: 2.459

Rødovres kæder:
Målmand: Sebastian Dahm
1. Emil Bigler – Morten Allesøe. Jannik Karvinen – Mike Berry – Adrian Ekström
2. Søren Pærregaard – Sebastian Bergholt. Michael Smidt – Rasmus Astrup – Andy Contois
3. Mike Rådde – Tobias Ruelykke. Mike Daugulis – Mikael Christensen – Mikkel Nielsen
4. Jannik Svane – Victor Strecker. Patrick Rasmussen – Ulrich Linnet

Annonce

Rødovre var uden Tobias Hansen og Mathias Bau på grund af U20-VM i Canada. Herlev var blandt andre uden Rødovre-drengen Jonas Sass, der var fraværende af samme grund. Kampens hoveddommere var Jan Bigum og Jens Christian Gregersen.

Inden kampen blev Jannik Karvinen hyldet på isen for at have opnået 300 kampe i Rødovre-trøjen. Der var blomster fra RMB-direktør, Brian Møller.

1. periode
Der blev lagt ud i et højt tempo, og den første store chance tilfaldt Andy Contois, der dog misbrugte en flot pasning fra Rasmus Astrup.

I den anden ende fik Kim Johansson en god mulighed efter en Rødovre-fejl, men Sebastian Dahm var på sin plads i målet. Stemningen holdene imellem var fra start helt tydelig hadsk – de to lokalrivaler var 100 procent oplagte til denne nytårskamp.

Der var et pænt antal fans med fra Herlev, og de battlede højlydt med hinanden fra første sekund. Det mindede allerede lidt om gamle mod Rungsted. Der var vel mindst 2000 tilskuere til dagens kamp.

Efter seks minutter fejlede Rødovre igen i egen zone, og det betød en blokering fra Dahm på den efterfølgende Herlev-afslutning.

De to RSIK-backer Victor Strecker og Jannik Svane, der begge fik debut for RMB i onsdags i Aalborg, var også med i dagens kamp, og de gik til den med stort mod.

Rødovre fandt frem til et rigtig godt skift, hvor Herlev-spillerne nærmest var statister. Og det hele udmøntede sig også i kampens første scoring, da kaptajn Michael Smidt tæt under mål flot puttede pucken i kassen efter forarbejde af Sebastian Bergholt. Målet udløste naturligvis en øredøvende larm i den veloplagte arena.

Andy Contois, der blev noteret for andenassisten var i øvrigt spilleren, der satte tingene op med flot løb rundt i hjørnet.

Kampens første udvisning faldt efter ti minutter, da Søren Pærregaard røg ud i to minutter for interference. Rødovre kæmpede indædt for at få pucken ud, og det blev næsten til halvandet minut skift for de fire hårdtarbejdende Rødovre-spillere, før Dahm kunne blokere et skud.

Tyrene blev fuldtallige, og stillingen var stadig 1-0 på kaptajnens mål. Emil Bigler var i øvrigt tilbage til dagens kamp efter overstået sygdom. Efter udvisningen var det igen Herlev, der fastholdt et godt pres på Rødovres mål.

Michael Smidt mislykkedes delvis med et trækskud med fem minutter til pausen. Pucken gik over endebanden efter en styring fra en Herlev-back.

Sebastian Dahm var hurtig over sin egen fejl, da han ikke kunne holde en afslutning. Målmanden fik dog blokeret, inden pucken blev slået over stregen.

Herlevs Mikkel Holten Møller blev udvist to minutter for interference med tre et halvt minut til pause. Herlev spillede et offensivt boxplay med forechecking højt oppe på banen. 44-årige Jesper Duus fightede igennem i hjørnet, inden Michael Smidt gav ham en tackling. Herlev blev fuldtallige igen.

Det blev ved 1-0 ved første pause efter en periode med stor intensitet, tænding og hårde dueller ved banderne. Herlev kunne med lidt mere held have fået mindst ét mål.

2. periode

Rødovre lagde ud med to icings inden for de første 23 sekunder. Ellers var det et par overraskende stille minutter i begyndelsen af perioden.

Michael Smidt fik en gigantisk chance efter små tre minutter, men kaptajnen svigtede tæt under mål.

Mike Daugulis satte en af sine velkendte solide tacklinger, og det fremtvang en mulighed til Rødovre. Men Herlev-målmand Joel Martin satte sit aftryk med en redning.

Der var en god afslutning fra Rasmus Astrup efter fem minutter, men hans forsøg blev grebet af målmanden. Efterfølgende blev Mike Daugulis udvist to minutter for interference. Den var en anelse tynd, men dommerne valgte at fløjte.

Rødovre spillede et rigtig, rigtig flot undertal, hvor pucken i tre omgange blev ekspederet ned i modsatte ende. Solidt arbejde af tyrene.

Rasmus Astrup kunne med lidt mere koldblodighed have bragt Rødovre foran 2-0, men centeren misbrugte på det skammeligste. Joel Martin var ellers sat, men afslutningen blev lidt for febrilsk af publikumsyndlingen.

Emil Bigler måtte gå den tunge gang til straffeboksen, da han fik tildelt to minutter for interference foran Dahms mål. Det lignede igen en situation, hvor en udvisning var ret tynd.

Andy Contois kom alene med målmanden, men der blev dømt offside til stor utilfredsstillelse for amerikaneren. Undertalsspillet blev karakteriseret ved fremragende målmandsspil af Sebastian Dahm. Han diskede op med mindst et par klasseredninger og holdt i den grad Rødovre inde i kampen.

Herlev sad på spillet i minutterne herefter, men der blev virkelig fightet igennem fra samtlige spillere. En fornøjelse at se på.

Herlevs stålmand, Kim Staal, blev udvist to minutter for holding med seks minutter igen. Og i powerplay viste Rødovre, hvorfor holdet ligger, hvor det gør. Et fremragende pasningspil og en, to, tre, så lagde Andy Contois en sukkerpasning ind foran mål, hvor Mike Berry med stor sikkerhed øgede til 2-0.

Morten Allesøe stoppede en flyvsk puck og sendte Jannik Karvinen af sted. Topscorens afslutning blev dog reddet af Joel Martin. Kort efter var det Rasmus Astrup, der igen var fremme med en udmærket chance, men han blev stoppet i sit forsøg på at afslutte ordentligt.

Perioden ebbede ud og dette med stillingen 2-0. Tyrene havde således øget føringen, og det var gjort på at flot powerplay-mål. Skudstatistikken sagde 12-20 efter 40 minutter. Det er imidlertid en lidt besynderlig fordeling. Men Herlev havde deres chance – store chancer – men Dahm storspillede på ny.

3. periode
Perioden startede med den velkendte Jannik Karvinen-wrap-around, men målslugeren fik ikke listet pucken ind ved stolpen. Hertil var Joel Martins opfattelse alt for god.

Det var givet, at Herlev måtte frem i kampens sidste periode for at fremtvinge mindst uafgjort. Men det også 100 procent givet, at Rødovre ikke ville tillade nogen større Herlev-udskejelser.

Jannik Karvinen blev stoppet med ulovlige midler i et løb op langs banden, men dommerne dømte ikke noget. Karvinens frustration resulterede i et mål, der blev kørt ud af position.

Det var faktisk Rødovre, der havde domineret de første syv-otte minutter. Herlev-fansene forsøgte på ihærdig vis at bringe deres hold frem til et mål.

Søren Pærregaard blev udvist to minutter for hooking, da der manglede 11 minutter af lokalderbyet. Rødovre kom i to-mod-en, men nøjagtig som ved tidligere chance, så blev der dømt offside, og der var faceoff i midtzonen.

Men Herlev slog til i overtal, da Kim Staal skød pucken mellem benene på Dahm, og der var reduceret til 2-1. Et lidt uheldigt mål for tyrene, der startede med en fejl bag eget mål.

Andy Contois brillerede med et nærgående baghåndsskud, men pucken strøg lige over målet.

Kampens sidste fem minutter ville blive uudholdelige for samtlige tilskuere. Lokalbraget var på sit højeste. Jannik Karvinen kunne have øget føringen, men en ellers flot tværpasning blev misbrugt tæt under mål.

Tyrene spillede sig kort efter frem til en stor chance ved kaptajn Smidt, men også dét forsøg blev snuppet af Joel Martin.

Der var ved at være en vis træthed på begge hold, så det gjaldt om at v ære ekstra koncentreret i hvert et skift.

Michael Smidt fik endnu en god mulighed, men igen var Martin på plads i målet med en god redning på kaptajnens slagskud.

Herlev tog målmanden ud med 30 sekunder tilbage, men der gik ikke længe, før pucken lå i det tomme mål til 3-1. Det var Adrian Ekström, som stille og roligt kunne lægge pucken i mål efter pasning fra Jannik Karvinen.

Sejren var dermed i hus, og der var store klapsalver fra det meste af Arenaen ned mod de ihærdigt fightende Rødovre-spillere. I kølvandet på afslutningen opstod desværre lidt tumult, hvor blandt andre Kim Staal og Mikael Christensen var indblandet, men det blev hurtigt afblæt.

Kampens store spillere var Sebastian Dahm, Andy Contois og flere af backerne, men det er egentlig ikke rimeligt at fremhæve specifikke spillere; hele holdet stod igen for en fremragende indsats – fra bageste til forreste geled.

De to unge backer, Jannik Svane og Victor Strecker, fik altså deres hjemmebanedebut i en kamp, som de sent vil glemme. Med sejren fører Rødovre 3-1 i kampe mod deres rivaler fra Ørneborgen.

Endeligt må det atter fremhæves, at aftenens heksekedel i Rødovre Skøjte Arena, var en fantastisk og herlig oplevelse at gå til nytår på. Det er altid en fornøjelse, når udeholdet medtager masser af tilskuere.

Rødovre fejrer nytår på fjerdepladsen, og næste kamp bliver torsdag den 5. januar 2012 kl. 19 i Frihedens Idrætscenter.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top