Annonce

Politiet klynger tyve op i lygtepæle
NY-WEB_indbrudskampagne2.jpg
Politifolk har hængt plakater op i udvalgte områder, som aktuelt er plaget af indbrud, for at huske beboerne på at være årvågne og kvikke til at ringe. Foto: Red.
politi Indbrudstyvene får ikke fred i juletiden. Københavns Vestegns Politi tog i søndags en helt ny metode i brug for at komme tyve- knægtenes hærgen til livs.

I det fjerne kan man høre bilerne suse forbi på Havnevejen, men på den parallelgående vej ved Rødovre Gymnasium er der næsten ingen aktivitet. Fire sortklædte personer udgør dog undtagelsen på Hendriksholm Boulevard. Ved den gamle statsskole står de og skutter sig og forsøger at holde varmen. De er ikke ude på ballade, men faktisk på opgave for at bevare trygheden i området. De fire sortklædte mænd er nemlig alle politibetjente og alle på arbejde i forbindelse med en ny og alternativ kampagne mod indbrudstyve.
Juletid er indbrudstid, men hos Københavns Vestegns Politi får indbrudstyvene ikke tid til knæk og ballade. Politiets specielle indbrudsgruppe har nemlig skærpet indsatsen mod indbrud, og i søndags indledte de en ny kampagne, hvor de med plakater i bedste ‘wanted, dead or alive-stil’ opfordrer borgere til at kontakte politiet, hvis de ser noget mistænkeligt i området.

Tyve til frit skue
Med hjælp fra en rulle sejlgarn og en stige, klynger  betjentene indbrudstyve op i lygtepælene en efter en. Der er ikke tale om rigtige forbrydere, men et tegning af en klassisk listetyv på spil. Det hele minder dog stadig lidt om det vilde vesten, men leder af indbrudsgruppen hos Københavns Vestegns Politi, mener ikke, at der er gået for meget cowboyer og indianer over kampagnen.
“Det her er en metode, hvor vi forsøger at få borgerne i tale. Vi vil gerne have at borgerne retter henvendelse til os, når de ser noget mistænkeligt i området. Det er jo lidt tankevækkende, at langt de fleste indbrud sker i dagtimerne, hvor der ofte er folk hjemme, men vi får ikke nogle henvendelser om det,” forklarer han. 

Annonce

Dusør for borgertip
Jørn Møller Nielsen understreger dog, at man som borger ikke skal øve selvtægt, hvis man har mistanke om, at en indbrudstyv lusker rundt i ens nabolag.
“Det er vigtigt, vi straks får at vide, hvis der er unormal aktivitet i et boligområde. Hold øje med mistænkelige personer, som lusker rundt uden ærinde. Eller køretøjer, du ikke plejer at se, eller som kommer på usædvanlige tidspunkter –  ring hurtigt,” forklarer han.
Hvis man som borger viderebringer oplysninger til politiet, som senere fører til opklaring at en sag, så kan man faktisk gå hen og modtage en dusør fra ordensmagten.
“Vi tager indbrud alvorligt. Kommer der et borgertip, som fører til et konkret resultat – f.eks. at vi opklarer et indbrud – vil jeg indstille vedkommende til dusør, siger Jørn Møller Nielsen.
 Det er politidirektøren, som beslutter, om dusøren kan gives. Den består typisk af 1.000 kroner og et rosende brev overrakt af politidirektøren personligt.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top